O, kako sam se obradovala kada sam posle svih pročitanih pohvala širom interneta videla da su ove senke stigle i kod nas. Naravno, uzela sam jednu za početak, i mojoj sreći nije bilo kraja kada mi se učinila jako slična predivnim Shiseido kremastim senkama, pa iako se ispostavilo da nisu baš iste, mogu da kažem da je Essence sa ovima napravio više nego odličan posao.

Ova kremasta senka iz Essence-a mi je pravo otkriće: veoma lako se nanosi, lepo razmazuje, fine je teksture – ni previše meke ni previše tvrde, taman onoliko kremaste koliko je potrebno da bi se lepo nanela; ne stoji na kapcima baš ceo dan, ali mi sa Essence bazom za senke stoji sigurno 7-8 sati bez mrdanja, i za to vreme ni najmanje ne bledi i uopšte se ne skuplja u pregibu kapka. Nijansa 03 Steel The Show je zanimljiva sivkasto – braonkasta – tamnija taupe boja koja odlično izgleda na kapcima i bez dodatka neke druge jer je kompleksna i nije nimalo dosadna. Kao i sve dugotrajne kremaste senke, ova Essence je odlična za dane kada želite da budete našminkani a nemate mnogo vremena za to – nanosi se lako i u nekoliko poteza prstom ili četkicom preko kapka dobijate super efekat. Ja je najčešće nanosim prstima jer mi je najbrže, i samo mi je kad hoću da budem preciznija ili kad je kombinujem sa drugim senkama potrebna četkica.

Proizvodi se u šest lepih nijansi, i još neke od njih koje ću sigurno dodati u svoju kolekcijicu. Upakovana je u simpatičnu plastičnu kutijicu, u kojoj ima 5,5 grama proizvoda što je mnogo, obzirom da je veoma pigmentovana i da se sporo troši. Ne mogu tačno da se setim, ali mislim da košta 279 ili 379 dinara, i u bilo kom od ova dva slučaja je super-povoljna, obzirom da je odlična. Jedina zamerkica koju imam je da bi mogla da izdrži koji sat duže na kapcima, obzirom da je predstavljena kao dugotrajna, ali i ovako, naročito kad imamo u vidu cenu, je sasvim dobra.

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

11 Responses

  1. Avatar
    Andrea

    Imam 2 komada i stvarno sam se jako ugodno iznenedila,,predivne su teksture a na mojim inace masnim kapcima bez baze ostaju jako dugo ;)A i super sluze kao podloga za sjenila 😉

    Reply
  2. Avatar
    Ana

    ja sam uzela 04 i moram priznati da sam odusevljena 🙂
    planirala sam da uzmem i 02glammy goes to… iako molim boga da nam stigne circus circus da lepo uzmem onu pravu zlacanu 😀

    Reply
  3. Avatar
    hermetic

    Ova nijansa je bila i moj izbor i bas je volim, boja i tekstura mi savrseno odgovaraju za zimski look, meni stvarno jako dugo drzi na kapcima, bez zamerke.

    Reply
  4. Avatar
    Jeka

    Hvala puno za ovu recenziju! Koristim drugu vrstu Essence senki kojima sam zadovoljna a ova deluje jako primamljivo, divna nijansa…Samo mi je zao sto se tesko nalazi Essence baza za senke, kad god sam gledala nije je bilo…:( Pozdrav!

    Reply
  5. Avatar
    littleBird

    Pa ova nijansa je prelepaaaaa, moraću da je uzmem! A taman sam htela onu najsvetliju da kupim, uh 😀
    Inače, znaš da se i meni te senka fenomenalno pokazala!!

    Reply
  6. Avatar
    Galina

    Znaci, i ostale su dobre 😉 Ja koristim essence quattro 05 i odusevljena sam. One su mi deo svakodnevne sminke i preporucujem svakome ko zeli taj natural dnevni izgled, tj. isticanje prirodne lepote oka, a kao da niste nasminkani 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.