Micelarne vode već nekoliko godina nisu novost, i verujem da je svaka od vas do sada isprobala bar neku, a verovatno su i većini vas u stalnoj postavi kad je u pitanju rutina čišćenja lica i skidanja šminke, koja je prvi i najvažniji korak ka lepom i blistavom tenu. I sama spadam u ovu drugu grupu, pa sam do sada isprobala mnoge micelarne i među njima imam više ili manje omiljene, ali sam se na ovu vrstu čistača toliko navikla, da mi je skoro nezamislivo da skinem šminku bez njihove pomoći.

garnier-dvofazna-micelarna-05

Ranije sam pisala o klasičnoj Garnier micelarnoj vodi, koja pored odličnog odnosa cene i kvaliteta ipak nije bila dovoljno efikasna kada sam želela da uklonim vodootpornu maskaru ili uporne, dugotrajne senke, ajlajnere, pa čak ni dugotrajne mat karmine. Za njihovo uklanjanje sam do sada uglavnom koristila dvofazne skidače šminke oko očiju, ali kada sam u našim drogerijama videla da je na police stigla nova, dvofazna Garnier micelarna voda sa uljem, nisam mogla da odolim a da je ne isprobam.

garnier-dvofazna-micelarna-02

Utisci koje sam imala posle prvih nekoliko nanošenja nisu se promenili ni sada, posle više od mesec dana korišćenja: onaj glavni je da je dvofazna micelarna tek mrvicu efikasnija od klasične, mada sam očekivala više, s obzirom na to da u sastavu ima ulje koje bolje rastvara vodootpornu šminku. Ima osvežavajući, egzotično-cvetni miris koji se na koži ne zadržava posle čišćenja. Ipak, kako miris nije najbolje rešenje za preparate koji se nanose na zonu oko očiju ili osetljivu kožu, ukoliko imate jako osetljivu kožu lica ili osetljive oči sklone iritaciji, bolje je da se odlučite za neku od drugih varijanti micelarnih voda koje su bez mirisa.

garnier-dvofazna-micelarna-04

Pre upotrebe Garnier dvofazne micelarne, potrebno je dobro je promućkati, kako bi se komponente spojile i kako bi čišćenje bilo efikasnije. Prvi utisak je bio da je prilično masna, i mogla bih da kažem da sam se i iznervirala jer je na bočici pisalo da je nemasna (što mi je bilo čudno, jer je sa uljem, ali ok – zato me je i zanimalo da je probam), međutim, i pored toga što je prvi osećaj kad je nanesete na lice da je pomalo klizava, pa i masnjikava, posle recimo pola minuta nekako se upije u kožu, i koža postaje samo meka, bez ikakvog masnog sloja. Bez obzira na to, ja sam svakako navikla da posle čišćenja bilo kojom micelarnom umijem lice, pa to radim i u ovom slučaju.

*Savet za skidanje šminke sa očiju: Područje oko očiju je osetljivo, koža na tom delu lica je najtanja i sklona isušivanju i stvaranju borica. Zbog toga je jako važno nežno i strpljivo pristupiti čišćenju, ne zatezati, vući i nipošto jako trljati kapke – ukoliko to radite, šteta se neće odmah videti ali za nekoliko godine će vam biti žao što niste bili nežniji, jer kad kažu da koža sve pamti, zaista su u pravu. Za najefikasnije i nežno skidanje šminke sa očiju, poput maskare, senke ili ajlajnera, natopite tufer sa dosta preparata za skidanje šminke, prislonite na kapak i ostavite tako bar dvadesetak sekundi. Kada posle toga povučete tufer (uvek ga povucite na dole!), na njemu će ostati veći deo šminke, a ukoliko je potrebno, možete i više puta ponoviti postupak. Kada se šminka dobro natopi sredstvom za uklanjanje, mnogo lakše se skida sa kože.

garnier-dvofazna-micelarna-03

Ono što mi je zadavalo brigu kad sam počela sa korišćenjem dvofazne micelarne je da li će se uljana faza brže trošiti od vodene s obzirom na to da je ima manje, međutim, posle mesec dana korišćenja je razmera između jedne i druge faze i dalje slična, a rekla bih da će tako ostati i do kraja bočice.

garnier-dvofazna-micelarna-06

Kako je ova micelarna tek za nijansu efikasnija u skidanju uporne šminke nego klasična, meni je dobar izbor za svakodnevno korišćenje (npr. kada imam puder, rumenilo, korektor i sl.), jer oči ne šminkam često, dok za dane kad odlučim da nanesem komplet šminku (maskara, baza, senka, ajlajner), ipak pribegavam klasičnim dvofaznim ili uljanim sredstvima za skidanje šminke sa očiju. Odnos cene i kvaliteta ove Garnier dvofazne micelarne je odličan, tako da se boca od čak 400ml može kupiti za oko 500 dinara u drogerijama.

Da li ste isprobali ovu micelarnu? Kakvi su vam utisci?

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Jelena Djukic

    Kada sam prvi put ugledala ovu bočicu na polici u dm/u, pomislila sam kako je divna za fotkanje i najverovatnije “ćorak” što se tiče te neke priče o super efikasnosti. Meni je Garnier micelarna u zelenoj bočici (mislim da je čak neka varijanta za masnu kožu – ali sad je nemam pri ruci pa možda izmišljam) solidna. Inače sam odustala od skidanja šminke micelarnom (bilo kojom) u onom prvom sloju (mislim kada sam baš full našminkana). Obično prvo sve to rastapam nekim gušćim mlekom, a u drugom sloju završavam čišćenje micelarnom. I divno sročen tekstić :).

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Potpuno se slazem za skidanje sminke, kad sam ful nasminkana ni meni micelarna (bilo koja) ne pomaze mnogo… mozda tek iz nekoliko puta 🙂 Za svakodnevno sminkanje mi bude ok cak i ova, ali sam razmisljala da probam i tu zelenu (ako mi ikad ponestane zaliha micelarnih), cula sam dosta pohvala 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Alex

    Moja devojka koristi ovo i zadovoljna je. Ja se iskreno ne razumem previse, ali ako je ona zadovoljna ovaj preparat mora da bude dobar 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.