Kad kažem “morate” imati, mislim na “ne bi trebalo propustiti ako volite šminku”, kao i na stvarčice koje možda niste znali da mogu da se kupe u Inglotu. Ili da uopšte postoje. Mislim da nije mnogo verovatno da ste ovaj poslednji slučaj ako pratite moj blog, ali sigurno ima i onih koji su tu prvi put… A možda će vam ovaj post, čak i ako ste upoznati sa paletom Inglot proizvoda, biti zanimljiv 🙂

Planiram ga već dugo, zato što želim sa vama da podelim neke zanimljive proizvode koje ne možete naći baš u svakoj drogeriji ili parfimeriji, a po kojima je Inglot zaista poznat i cenjen ne samo u svetu nas koji obožavamo šminku, već i u svetu onih koji se njom profesionalno bave. I baš zato, jer mislim da su ti proizvodi, iako možda nisu svi baš svakom neophodni, svakako posebni i imaju odličan odnos cene, količine i kvaliteta.

Inglot Freedom System

Palete u koji sami dodajete boje ili proizvode su po meni jedan od najboljih izuma u svetu šminke, a ja sam se prvi put sa takvom vrstom proizvoda upoznala pre dosta godina baš u Inglotu.

Inglot palete postoje u ambalaži sa staklenim magnetnim poklopcem koji možete skidati a palete ređati jedne na druge što je super praktično, ili u plastičnoj, sa ogledalcem i aplikatorom, što je zgodnija varijanta za poneti sa sobom u torbici ili na putovanje.

U svakom slučaju, u ove palete različite veličine i oblika, možete spakovati omiljene boje senki (izbor je ogroman!), rumenila, a tu su puderi u kamenu, puderi za konturisanje, hajlajteri, kremasti korektori i ruževi. Možete napraviti kombinaciju boja i proizvoda koje želite, a po potrebi možete da ih menjate i raspoređujete kako vam volja.

Senke, rumenila, puderi i korektori iz Freedom sistema jako dugo traju, pigmentacija im je odlična i vrlo su isplativi, posebno na duže staze.

Gel ajlajneri

Inglot je poznat po gel ajlajnerima i mada priznajem da, osim crnog, druge nisam do sada koristila, uvek me oduševi njihova paleta boja.

Meni ovi ajlajneri traju godinama, a protiv sušenja (što će se neminovno dogoditi posle nekoliko meseci) odlično rešenje je Duraline (detaljnije u nastavku posta). Ajlajneri su kremasti, intenzivni, i sa mojih (masnih) kapaka ne mrdaju tokom celog dana, jednom kad se osuše. 

Kad smo kod gel ajlajnera, hoću da vam pomenem i gel namenjen sređivanju obrva. Vrlo slične teksture kao ajlajneri, u manjim su teglicama i dostupni su u čak 12 nijansi, što znači da ćete sigurno naći pravu za sebe!

Moja teglica ovog gela za obrve u jednoj od svetlijih nijansi mi traje već mesecima, i nije se stvrdnula niti promenila teksturu, a jednom kad je na licu zaista ostaje gde treba sve dok je ne skinem sredstvom za skidanje šminke, tako da najtoplije preporučujem 🙂

Pigmenti

Ah, pigmenti! Taj magični prah što se presijava u milion nijansi i izgleda čarobno već u samom pakovanju, o kapcima da ne pričam 🙂 Inglot ima fenomenalne pigmente, i iako nisam ljubitelj senki u prahu, ove sam morala da zavolim.

Za nanošenje na kapke, pipetom sipam par kapi Duraline, pomešam sa malo pigmenta, i dobijam najlepšu kremastu senku ikada, koja na kapcima ostaje satima i ne bledi niti se razmazuje. 

Pigmenti su dostupni u nekoliko desetina različitih nijansi, u malim teglicama kojima ćete teško ikad videti dno, zbog čega su totalno isplativi.

Inglot Duraline

je tečnost koja osušeni gel ajlajner ili maskaru može da vrati iz mrtvih, od svetlucavog pudera pravi tečni hajlajter ili od praha u boji kremastu senku, i ima još mnogo upotreba o kojima više možete da pogledate u ovom videu. Bočica od samo 9 ml traje eonima, tako da će vam jedna u životu verovatno biti sasvim dovoljna 🙂

Četke za šminkanje

Inglot ima sjajne četke, i cena im je, za kvalitet koji imaju, po mom mišljenju odlična. U ponudi su četke za lice, oči, usne, obrve, kako od prirodne, tako i sintetičke dlake.

Od same drške i načina na koji su napravljene, preko činjenice da neke od njih imam skoro deset godina i da sam ih bezbroj puta oprala a i dalje izgledaju kao nove, jasno je da četke ne treba propustiti da pogledate kad svratite u Inglot.

Više o četkama koje najčešće koristim sam već pisala na blogu, te u ovom postu možete pogledati koje su moje najdraže četke za lice, a ovde je više o mojim omiljenim četkama za oči.

Hajlajteri

Moram priznati da sam prilično kasno otkrila Inglot hajlajtere, ali me to nije sprečilo da ih istražim i isprobam u raznim varijantama.

Ne u svim, naravno, jer ih u ponudi ima još dosta, ali na primer, omiljeni svakodnevni hajlajter mi je iz Freedom sistema, blago se presijava i nema krupne šljokice pa je pogodan i za dnevnu varijantu šminke. 

Tečni Face&Body iluminator je još jedna stvar iz Inglota koju ću verovatno imati doživotno – on je intenzivniji, mada može da se dozira lepo, ali ume da bude baš sjajan, takođe bez krupnih šljokica. I plus mu je što opstaje dugo na licu, čak i na mojoj kombinovanoj koži. Može da se pomeša sa jačim mat puderima, za blistaviji ten, a i da se nanese kao prajmer na neke delove lica ili pomeša sa kremom. Super – preporuka od mene!

Sparkling Dust je baš kao što mu ime kaže, svetlucavi prah koji se može koristiti za telo (i mnogo lepo izgleda kad se pomeša sa losionom za telo na primer!) ili lice. U ovom slučaju, šljokice su malo vidljivije, ali i dalje lepo izgledaju, posebno za slikanje.

Najnoviji dodatak Inglot porodici svetlucajuće šminke su Sparkler hajlajteri, koji su dostupni u tri varijante: Soft Sparkler, za blag i suptilan sjaj, Medium Sparkler, nešto intenzivniji, i Intense Sparkler, za baš onako intenzivan sjaj. moj je u zanimljivoj kajsijastoj kombinaciji srednjeg intenziteta, i najčešće ga koristim da 

Ruževi i olovke za usne

Inglot ruževa i sjajeva ima u mnogo lepih nijansi, ali sam ovde htela da vam pokažem neke od mojih omiljenih. Ne propustite fenomenalne debeljuškaste olovke za usne Inglot Lip Pencil/Crayon koje su intenzivne i jarkih boja, postojane na usnama, a precizne dovoljno da ih savršeno nanesete čak i ako nemate mnogo vremena za šminkanje. I klasične olovke za usne su odlične, kao i tečni mat i mat metalik ruževi.  

U ostalim vestima, želim da vam najavim novu kolekciju koju krajem aprila Inglot lansira u saradnji sa JLo, i koja bi, prema najavama, trebalo da bude baš spektakularna, a u  Inglot radnje stiže krajem aprila.

Inače, sve Inglot proizvode možete kupiti u Beogradu u radnji u Kralja Petra 41, a za informacije o novostima i akcijama možete ih pratiti na Facebook stranici iInstagramu.

Za one koji žele ovu kozmetiku a Beograd im nije usput, Inglot mogu nazvati i telefonom i tako poručiti njihove proizvode.

Da li ste probali nešto od Inglot kozmetike? Imate li neki njihov proizvod koji vam se posebno dopada?


*Neki od proizvoda pomenuti u ovom postu su PR uzorci.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.