Danas vam pišem o CC kremi o kojoj sam godinama čitala na stranim blogovima, gledala je na listama najboljih toniranih krema i pudera stranih portala, i pre par meseci odlučila da je kako-znam-i-umem nabavim i isprobam, s obzirom na to da kod nas nije dostupna. Odmah da vam kažem, dugo nisam mogla ni da pronađem online prodavnicu koja bi proizvode IT Cosmetics slala u Srbiju, pa sam prvu kremu dobila od drugarice koja ju je kupila u nemačkoj Douglas parfimeiji, ali sam nakon toga pronašla i odakle mogu da je naručim, pa sam mat, odnosno oil-free verziju naručila online sa selfridges.com

Ovaj proizvod nosi naziv IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream, iz koga se čini da je u pitanju obojena krema. Međutim, pre svega po moći prekrivanja, koja je stvarno dobra, više podseća na puder. Proizvođač je naziva Color Correcting Full Coverage Cream + Anti-Aging Hydrating Serum + SPF 50+ UVA/UVB Broad Spectrum Physical Sunscreen, tako da su u ovoj kremi objedinjeni prekrivanje nalik na puder, anti-age nega, kao i fizički filteri za visoku zaštitu od sunca.

Krema je, kao i ostali proizvodi ovog brenda, razvijena u saradnji sa plastičnim hirurzima, a u sebi sadrži hidrolizovani kolagen, peptide, niacin, hijaluronsku kiselinu, antioksidante i vitamine. Proiizvođač obećava puno prekrivanje, ublažen izgled bora i pora, blistav sjaj i besprekoran ten.

Kad sve ovo pročitate, plus mali milion pozitivnih recenzija na temu ove kreme širom interneta, priznajte da vas mami da probate 🙂 Da se razumemo, dugo već imam blog o kozmetici, a i pre toga sam se još duže zanimala za istu, probala sam svašta, mnogo toga sam kupila ali dosta toga i dobila – obećanja na reklamama i ambalaži nisu nešto čemu u startu verujem, međutim, sve u vezi ove kreme me je toliko privlačilo da sam prosto morala da je imam.

Ova krema se proizvodi u tri varijante; regularna, zatim ona namenjena masnoj koži, tj. CC+ Oil-free, i na kraju varijanta za suvu kožu, CC+ Illumination.

Imam običnu i oil-free verziju, pa o njima pišem naredne redove.

Pakovanje, nijanse

Obe kreme su spakovane u kutiju u kojoj je tuba sa pumpicom. Moram da priznam da mi je ovo omiljeno pakovanje za pudere-kreme, jer je higijensko, vazduh ne može da ulazi u proizvod, a doziranje je super jednostavno i uredno. Nijansi ima baš mnogo – ranije ih je bilo svega nekoliko, pa su se ljudi bunili i IT Cosmetics je liniju baš solidno proširio dodatnim bojama. Međutim, one s početka spektra, svetlije, nekako su čudne, i bilo mi je teško da se oslučim gledajući samo svočeve.

One koje mislim da bi mi po tonu odgovarale, činile su mi se previše roze, tako da običnu CC+ kremu imam u nijansi Medium Neutral koja je stvarno divno neutralna, ali tamnija za jedno dve nijanse nego što bih volela, dok CC+ Oil Free imam u Medium nijansi, koja je nešto toplija, i za recimo nijansu tamnija od moje savršene.

Svetlije nijanse od ovih su nekako roze, one još svetlije su neutralne, ali mi deluju previše svetlo, tako da ne znam… Kad budem opet uzimala, ne znam bih odabrala 🙂 Inače, i ove tamnije nijanse mogu da nosim, ali moram malo više vremena da provedem razmazujući ih po vratu i sl, kako se razlika ne bi primetila. Kreme su izuzetno pigmentovane i prekrivanje im je srednje, čak i ka jačem, tako da se ne može baš bilo koja boja razmazati tako da se stopi sa bilo kojim tenom. 

Tekstura, nanošenje

Obe CC kreme su guste, gušće od većine tečnih pudera, međutim lako se nanose i razmazuju tako da je potrebno vrlo malo za celo lice. Naravno, za jaču pokrivenost potrebno je i više, ali za neki tanji sloj, jedna pumpica je i više nego dovoljna. Mogu da se nanose prstima, četkom i blenderom, isprobala sam sve tri varijante, i običnu verziju najradije nanosim prstima, dok mi se za mat više sviđa četka. Jako lepo se raspoređuju po licu, mogu se naneti i na podočnjake, što ja i radim, i što je najvažnije, mogu se nadograđivati – ne ostavljaju rupe i fleke, ne skidaju se sa lica kad se nanosi novi sloj i tako to. Veoma sam zadovoljna ovom stavkom 🙂

Izgled na licu, postojanost

Obična verzija IT Cosmetics CC+ kreme na licu je blago blistava. Ne preterano blistava, čim je i ja, sa masnom t-zonom rado koristim, ali ipak blistavija od većine pudera koje sam isprobala. Ovo mi se sviđa jer lice zaista deluje mlađe i svežije. Mat varijanta, na moje iznenađenje, uopšte ne ostavlja mat izgled, već više prirodan, manje blistav od obične ali ipak lep i pogodan čak i za stariju kožu. I jedna i druga verzija kreme deluju zdravo i sveže, što je super, ali ja sa mojom mešovitom kožom i nekad prilično masnom t-zonom, moram da ih setujem prah puderom na nosu, čelu, bradi. Na ovaj način regularna krema mi prosija za nekih 3-4 sata, dok ona bez ulja može da izdrži bez prosijavanja još možda sat duže. Kad uklonim višak masnoće sa t-zone maramicom ili blot papirićima, krema se ne skida i ne ostavlja fleke što mi je jako važno, i lepo izgleda na licu još satima nakon toga. Kreme se ne preslikavaju (obe varijante) ili zaista minimalno, kad prosijam i uklanjam višak sjaja, i za CC kremu, izuzetno sam prijatno iznenađena njihovom postojanošću. Od jutra, tokom radnog dana, popodneva, sve do večeri, kreme se malo skinu sa kritičnih masnijih zona, ali na najvećem delu lica izgledaju sasvim pristojno i nakon svog tog vremena. Ovo znači i da mi rumenilo, bronzer ili hajlajter ako sam nanela, izdrže na licu skoro ceo dan, što mi se dešava samo sa puderima odlične postiojanosti.

Još malo o regularnoj i mat verziji

Dugo sam razmišljala koja mi se od ove dve kreme više sviđa, i na kraju, ipak mi se mrvicu više dopala obična. Ali to je stvarno samo za mrvicu više od ove mat 🙂 Zbog moje mešovite kože, bila sam ubeđena da je mat pravi izbor za mene, ali možda zato što mi je koža malo manje masna nego inače, ili zato što mi se sam finiš malo više dopada, običnu kremu često koristim ovih dana (skoro svakodnevno), dok sam rešila da mat varijantu sačuvam za toplije dane. Sve u svemu, obe su kreme divne, mnogo lepo izgledaju na licu, i ako je istina da neguju  – a u sastavu zaista imaju finih sastojaka poput ekstrakta puževe sluzi, niacinamida, ekstrakta biljaka, hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin E, hidrolizovani kolagen, peptide ulja (klasična verzija) – onda je ova CC+ krema fenomenalna svakodnevna zamena za puder. Ja sam jako zadovoljna, i jedino što ću promeniti kad opet budem kupovala ovaj proizvod (a znam da ću opet kupiti) je nijansa. 

Mana ovih CC krema je što ih nema kod nas 🙂 i malo čudan izbor nijansi – za ovo drugo čak i nisam sigurna, jer ih nisam videla uživo. 

Gde kupiti, cena

Ako negde putujete ili neko može da vam donese, ili naručite sa selfridges.com. Na cenu koja je na sajtu vam, kada ukucate podatke, skinu porez (VAT), dodaju trosak za slanje, i posalju DHL-om. Meni je ovaj puder stigao za dva-tri dana, a ukupno sam sve sa poštarinom platila 35 funti (od čega je poštarina, tj. poštarina plus plaćeni svi carinski trioškovi i porezi 9 funti).***

***UPDATE> skoro sam ponovo htela da naručim nešto sa ovog sajta, medjutim izgleda da su povećali poštarinu, pa je sada ona 25 funti plus neki dodatak, tako da se naručivanje više uopšte ne isplati. Dok ne otkrijem neki sajt koji ovaj brend šalje u naše krajeve, ostaje da ga kupite na nekom putovanju ili slično.

Dok ne stignu kod nas, ovo mi je sasvim ok varijanta, i pošto su mi uskoro obe ove CC kreme pri kraju, sigurno ću naručiti opet. Samo još da smislim koju od njih –  i dalje nisam sigurna koja mi se više dopada 🙂

 

 

 

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.