Danas ću pokušati da vam predstavim prirodnu mineralnu kozmetiku koja, za divno čudo, može da se nabavi i kod nas. Jane Iredale kozmetika koristi slogan The Skin Care Makeup, jer je, kako sami kažu,  veoma sigurna, korisna i neguje kožu, tako da je preporučuju ne samo dermatolozi, već i plastični hirurzi širom sveta.

Prvi put sam za ovu kozmetiku čula (tj. pročitala) na lifestyle blogu Love Maegan (ovde, ovde i ovde), gde ih je ona nahvalila kao super rešenje za kombinovanu, osetljivu i problematičnu kožu, pa sam se rado odazvala na poziv Radmile iz Jane Iredale kozmetike za Srbiju da se bliže upoznam sa ne samo proizvodima, već samom Jane Iredale filozofijom.

Jane Iredale proizvodi:

Nisu komedogeni – ne začepljuju pore;

Ne izazivaju alergije

Testirani su na osetljivost

Imaju široki spektar zaštite od UVA i UVB zraka – do SPF 30, testirani su na visoko UVA zračenje

Imaju protivupalno delovanje – smiruju nadraženu kožu

U rangu su „vrlo otpornih na vodu“- po FDA kategorizaciji

Potpuno prekrivaju stanja na koži poput akni, rozacee i crvenila nakon laserskih tretmana i hemijskih pilinga

Ne sadrže parabene i talk

Sastoje se od minerala koji ne podržavaju rast bakterija

Nijedan proizvod nije testiran na životinjama

 

 

Jane Iredale kozmetika koristi poslednja dostignuća i takve sastojke kako bi osigurala najbolje prekrivanje, nanošenje i teksturu – vitamini i antioksidanti koje koriste su farmaceutskog kvaliteta, omogućavaju koži da normalno diše i sprečavaju uticaj nečistoća iz okoline. Minerali imaju moć da ostanu ceo dan na koži, tako da nema potrebe za popravljanjem šminke tokom dana. Osjećaj na koži je svilenkast, puder je vodootporan tako da neće nestati ili skliznuti s lica čak i tokom najnapornijih fizičkih vežbi.

U poseti salonu MisterX, u kome šminkeri u svom radu koriste između ostalih i  proizvode Jane Iredale (i veoma ih hvale), na licu mesta sam se uverila u neke od ovih tvrdnji, a i dobila priliku da isprobam neke proizvode – o čemu ću vam pisati u nekom sledećem postu, a sada ću vas malo upoznati sa Džejn – brend poznat u svetu po svojim mineralnim podlogama (puderima). Iako imaju širok spektar proizvoda, od sjajeva, karmina, maskara pa sve do paleta senki kako u neutralnim, tako i u trendi nijansama, najviše ističu svoje minerale za lice i pribor za nanošenje istih.

 

Ove magične kuglice u aloe vera gelu koje vidite na fotografijama su LIQUID MINERALS za sve tipove kože – tečna mineralna podloga koja se nanosi četkom za tečni puder, hidrira kožu i daje joj svež izgled. Može se koristiti kao korektor, trebalo bi i da smanjuje vidljivost bora, minimalizuje pore i izjednačava boju kože, a moje utiske o njemu pročitaćete u nekom od narednih postova.

Sastojci: voda, gliceril polimetakrilat, glicerin, ekstrakt morskih algi, borov nitrid, hijaluronska kiselina, vitamin C, ekstrakt čistog maslinovog ulja, fitonadion (vitamin K), koenzim Q10, stearinska kiselina, ekstrakt cveta kamilice, ekstrakt kore vrbe, ekstrakt cveta nevena, ekstrakt vanilije, ekstrakt semenki slatkog badema, ekstrakt cveta aloe barbendensis, agar.
Može sadržati: liskun (mica), okside gvožđa, titanijum dioksid.

 

 

Sledeća podloga na koju su u Jane kozmetici posebno ponosni upravo je AMAZING BASE  spf 20 – puder u prahu za normalnu do suve kože. Koži daje kremast i blistav izgled, i svilenkast osećaj. Odlično prekriva nepravilnosti (čak i u minimalnoj količini) uljučujući crvenilo i smeđe fleke, zbog čega je idealan za one koji imaju izuzetno suvu kožu, probleme sa ekcemom ili rozaceom. UVA/UVB filter pruža solidnu zaštitu od sunca, izuzetno je vodootporan, i ne sadrži mineralna ulja, talk, veštačke boje niti parabene.

Aktivni sastojci: titanium dioksid, cinkov oksid

Sastojci: liskun (mica), borov nitrid, stearinska kiselina, ekstrakt planktona, ekstrakt algi i ekstrakt nara.

Može sadržati: okside gvožđa, ultramarin

 

 

Minerali u kamenu – PUREPRESSED BASE-SPF 20 za balansiranje masne i mešovite kože – daje polumat izgled, lagan osećaj, i zaštitu od sunca. Kao i svi Jane Iredale puderi, vodootporan i visoko pigmentovan, lako se nanosi, dugotrajan je na licu, čini kožu besprekornom,  i smanjuje vidljivost bora i pora. Ne sadrži mineralna ulja, talk i parabene, i može se nanositi na suv ili mokar način.

Aktivni sastojci: titanijum dioksid, cinkov oksid

Sastojci: liskun (mica), borov nitrid, sterainska kiselina, ekstrakt planktona, algi, borove kore i nara

Može sadržavati: okside gvožđa, ultramarin

 

 

Još jedan zanimljiv proizvod bez kojih u Jane Iredale ne mogu da zamisle dnevnu rutinu je Sprej za setovanje – Hydration Spray, koji dolazi u tri vrste, zavisno od potreba vaše kože, a u paletu Jane mineralnih proizvoda spadaju i prajmer (podloga) za šminku, blot papirići, tonirana krema, prelepi bronzeri i rumenila, proizvodi za obrve, ajlajneri raznih vrsta, sprej i šampon za čišćenje četki i još raznih proizvoda sa kojima kod nas baš i nemamo mnogo prilike da se sretnemo.

Posebno bih pomenula da Jane ima i kvalitetne četke za šminkanje raznih namena, oblika i vrsta, što je uvek dobro obzirom da kod nas nije baš lako doći do dobrog pribora.

 

Nadam se da vam je bilo zanimljivo – meni se učinilo da će biti jer je Jane Iredale prva mineralna kozmetika koja se prodaje kod nas, i sama sam baš bila radoznala – želela sam da se upoznam sa brendom i proizvodima.

Moji prvi utisci su zaista pozitivni – deluje mi da se u J.I. veoma vodi računa o koži, tipu i stanju iste, i da je ovo kozmetika za negu kože, isto koliko i šminka.

Proizvodi su stvarno odlično pigmentovani, i to od pudera, preko rumenila sve do senki. Imam utisak da je ova kozmetika više namenjena onim ženskim osobama koje znaju šta žele i koje nisu u fazi eksperimentisanja sa šminkom – nijanse su uglavnom prirodne, neutralne, mada ima i poneke drečavije boje, ali senke su uglavnom zemljanih tonova, karmini crvenkasto smeđih i neutralnih baš kao i sjajevi, rumenila i bronzeri u prirodnim nijansama koje ne privlače pažnju – kada bih pokušala da opišem ovu šminku, rekla bih – No Makeup Makeup 🙂

Cene Jane Iredale proizvoda su u rangu ekskluzivnijih brendova, ali sam sigurna da će oni koji zahtevaju i očekuju dobar kvalitet onoga što stavljaju na lice, kao i oni koji imaju probleme sa kožom biti zadovoljni.

Jane Iredale se ne prodaje u radnjama i parfimerijama, već u kozmetičkim salonima gde rade šminkeri, i moj je predlog je da ukoliko želite da svoju kožu počastite nekim od ovih proizvoda, zamolite šminkera da vam nanese puder da biste imali ideju kako će na vama izgledati, kao i da potražite savet o nanošenju, jer naneti ove mineralne podloge nije teško – ali je specifično i drugačije od nanošenja običnih podloga.

Evo nekoliko cena za najpopularnije proizvode, a ako vas zanimaju još neke, slobodno postavite pitanje u komentarima:

  • Tečni puder Liquid minerals- 4950 rsd
  • Kameni puder Purepressed base – 4950 rsd
  • Puder u prahu Amasing base – 3950 rsd
  • Sjaj za usne – 2030 rsd
  • Karmin – 2145 rsd
  • Rumenilo Purepressed Blush – 2820

 

DOT THE I – jednokratni štapići za uklanjanje/korekciju šminke, koji u sebi već sadrže skidač šminke 🙂

 

Više informacija o Jane Iredale kozmetici i detalje o proizvodima, možete saznati na njihovom sajtu za Srbiju – janeiredale.rs.

Za više informacija o proizvodima, njihovom sastavu, savetima za upotrebu, profesionalnim četkama i slično, možete pozvati br. 062 166 00 50.

Jane Iredale se u Beogradu prodaje u sledećim salonima:

Mister X, Dalmatinska 19, tel. 062 205888

Kozmetički salon Nena, Terazije 42, 011 3619 115

Beauty Bar, Vase Pelagića 48b, 011 369 1945

 

 

Hvala na čitanju!*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

22 Responses

  1. Avatar
    Aurora

    Uf, baš sve izgleda primamljivo i zvuči kao nešto što bi nama koji volimo neutralnu šminku bilo prava poslastica! 🙂

    Reply
  2. Avatar
    My Perfect Lounge

    Kad videh u naslovu mineralna kozmetika, nekako sam odmah pomislila :”damn, opet nista za nas sa suvom kozom” Medjutim..:)Zvuci vrlo, vrlo primamljivo mada su im cene fino posoljene. Postoje li samplovi (konkretno mislim na pudere) koji se mogu naruciti?

    Reply
  3. Avatar
    Biba

    Za Jane Iredale sem slišala že nekaj let nazaj, ko sem se začela zanimati za mineralni make up in takrat mi je toliko stvari izgledalo krasnih. Žal, pa še vedno nimam nič od te znamke…

    Reply
  4. Avatar
    Pirinco

    Radmila je izabrala pravu osobu da upozna siri auditorijum sa ovom kozmetickom kucom 🙂 I sigurna sam da ce imati svoju publiku 🙂 Ali mene pomalo zbunjuju…

    Sa aspekta brenda, nije mi jasno kako se pozicioniraju. Koja je njihova ciljna grupa? Sminka koju preporucuju dermatolozi i plasticni hirurzi (nisam znala da oni preporucuju sminku, ali dobro mozda sam neupucena) koja se kupuje kod sminkera.

    Drugo, mislim da je i vranama na grani jasno da je skupa sminka skupa ne zbog svog specijalnog sastava nego sto pruza osecaj da posedujemo nesto luksuzno. A sta placamo za Iredale? Osecaj da brinemo o svojoj kozi? 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Prvo, hvala na komplimentu 🙂

      Što se pozicioniranja tiče, pokušala sam da to provučem kroz tekst, da vam približim ovu kozmetiku, šta je njena svrha i kome bi odgovarala, međutim izgleda da sam negde omanula, mada ipak mislim da si se, kao i svako pojedinačno, ili pronašla ili nisi u ovoj kozmetici. I to je cilj ovog teksta: zanima te, odeš, pitaš, probaš, ne zanima te – nikom ništa 🙂

      Plastični hirurzi pretpostavljam da mogu da preporuče šminku, npr. posle agresivnih tretmana (to možda kod nas rade priučeni kozmetičari ali u svetu mislim da ne), posle intervencija na licu za prekrivanje ožiljaka, i tako u tom smeru. Ne kupuje se kod šminkera već u kozmetičkim salonima (postoje kozmetički saloni koji vrše i usluge šminkanja, kao što je ovaj, u koji sam otišla jer je tako bilo najzgodnije da opipam proizvode, da mi nanesu pudere da ih probam i slično)

      I što da ne… zašto ne bismo plaćali osećaj da brinemo o svojoj koži, naravno ako želimo u to da verujemo ili ako nam proizvodi zaista pomažu da koža izgleda bolje, i na kraju ako imamo finansijskih sredstava i želimo da ih potrošimo na nešto što mislimo da je ili što nam deluje luksuzno? Ja kapiram da sad izgleda da branim Jane Iredale, ali veruj mi da to ne radim, i da sam ovaj tekst napisala (i išla da slikam, opipam proizvode) SAMO zato što mislim da bi nekome među vama moglo da bude interesantno – sama nikad nisam bila ljubitelj mineralnih proizvoda, i prosto mislim da je ok da onaj ko želi i može, priušti sebi i nešto što nije neophodno. Ili što je možda stvarno dobro za kožu ili lepo na koži. Ja volim da ovde bude za svakog ponešto, i da svako može da pronadje nešto što ga zanima.

      I volim bre tvoje komentare, na njih me nikad ne mrzi da odgovorim 🙂

      Reply
  5. Avatar
    sandra

    Fenomenalna kozmetika… to je moj odgovor!!!!!!Ne mogu da verujem kako je većina žena skeptična, kada se radi o ovakvoj kozmetici!!!!!Verovatno ne čitaju, ne putuju i slabo su informisane. Ali zato sam sigurna da sve znaju za dior, chanel, shiseido a da pritom nemaju pojma da je ta kozmetika puna hemikalija i ko zna čega sve još i naravno vrlo skupa!!!!

    Veliki pozdrav za JANE IREDALE KOZMETIKU))))))

    Reply
  6. Avatar
    taanjica

    Chula sam za njih,posebno za njihove mineralne pudere i njihov korektor koji je onom pakovanju sa chetkicom,hvala na informaciji!Super post!

    Reply
  7. Avatar
    SAŠA-ž.pol

    POZDRAV svima…..probala sam ovu kozmetiku u nekom salonu u NOVOM SADU,nisam oduševljena puderima,ni tečnim,a ni onima u kamenu….jako se primećuju na licu…izbor nijansi nije loš,međutim…moje mišljenje je da ne vredi toliko novca…jednostavno rečeno.

    Reply
  8. Avatar
    crveni karmin

    znaci niko ne zna bar otprilike cene ovih cetkica? i mene zanimaju…lol

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      The handy- cetka za kameni – 3280rsd

      Chisel Powder- cetka zap rah I kameni puder 2850

      Camuflaz cetkica- 1692

      Eye contur –cetkica za orbitalni deo- 1170

      Eye shader- 1150

      Sable lip- za usne – 1692

      Angle – kosa tanka – 1290

      Deluxe shader- 2431

      Foundation – za tecni puder- 2900

      Dome- za rumenilo – 4100

      Crease- za orbitalni – 1690

      Blending – za tecni I blendiranje-3610

      Reply
  9. Avatar
    router Wifi Gratis

    I blog quite often and I truly appreciate your content.
    This article has truly peaked my interest. I will book
    mark your website and keep checking for new information about once
    per week. I opted in for your RSS feed too.

    Reply
  10. Avatar
    findmyjob112358.wordpress.com

    The Bibb County School Board voted 7-1 in February 2013 to part ways with Dallemand.

    It was also observed by the team that the tower was not maintained appropriately.
    The store will have a play area for every age bracket on a first-come, first-served basis, where each child will be allowed 30 minutes of free-playtime with the store’s toy samples.

    Reply
  11. cheap toms shoes,cheap toms,cheap toms shoe,discount toms shoes,discount toms,toms shoes,buy toms,toms shoes for sale,cheap toms shoes for sale,toms shoes outlet,toms shoes for sale,toms shoes,toms shoes outlet,toms shoes for sale,toms shoes cheap,toms sh

    cheap toms shoes,cheap toms,cheap toms shoe,discount toms shoes,discount toms,toms shoes,buy toms,toms shoes for sale,cheap toms shoes for sale,toms shoes outlet,toms shoes for sale,toms shoes,toms shoes outlet,toms shoes for sale,toms shoes cheap,to…

    Hurts waking up to news about Polo, Manziel tweeted on Tuesday. Matthew spent most of his life playing soccer and he loved it like no other. Nearly all of the dirty jokes I knew in college came from his routine.I just going to leave this here:”I have…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.