Već smo zašli u jesen, ali ako ste bar malo kao ja, onda sigurno volite kad ste preplanuli. I volite da ta preplanulost potraje što duže. Ako je to slučaj, onda će vas zanimati ovaj post – predstavljam vam par proizvoda uz koje mi polazi za rukom da još malo zadržim svežiji i tamniji letnji ten.

Znamo koliko je štetno izlaganje suncu, i koliko je važno da se od njega sklanjamo u određeno doba dana, kad je zračenje najjače, kao i da se štitimo preparatima sa zaštitnim faktorom. Upravo to i činim tokom leta, kad je sunce najopasnije, ali meni na primer, noge i ruke uvek brzo potamne. Lice već slabije, a i ažurnije ga štitim kremama sa SPF tako da uvek nakon letovanja imam tu razliku između lica i ostatka tela. Za to sam kao rešenje našla upravo ova dva proizvoda, a dobri su i za prilike kada želite da dodate malo svežine licu ili telu, čak i ako niste dobili letnju boju, pa ih tako koristim i preko zime. 

INGLOT AMC Face and Body Bronzer

Tečni bronzer u ogromnom pakovanju, čak 150ml, za telo i lice.

Moj je u nijansi 59, koja deluje dosta tamno u bočici ali kad se razmaže idealna je – taman nešto tamnija od moje boje kože. Sadrži i sitne, sitne šljokice, koje se baš lepo presijavaju na svetlu ili suncu. Pakovanje ima pumpicu koja izbacuje malo proizvoda, pa je lako za nanošenje i baš dugo traje. Lako se razmazuje čak i po većim površinama (npr. noge, ruke…). Žao mi je što ovaj bronzer nisam imala početkom leta, kad su mi noge bile baš bele, zbog čega nisam nosila suknje i haljine, mislim da bi mi tada bio idealan 🙂

Takođe, blago prekriva, pa tekstura kože sa njim izgleda lepše, i, znam da nije reč, ali glatkije 🙂

Cena mu je oko 3500 dinara za 150ml i može da se kupi u Inglotu u ul. Kralja Petra u Beogradu (oni takođe i šalju proizvode poštom ukoliko naručite preko njihovih društvenih mreža ili telefonom). 

COLLISTAR face Magic Drops Self-tanning Concentrate

Imala sam (i hvalila) Balea kapi za samopotamnjivanje – koncentrat koji pipetom ubacite u omiljenu kremu ili serum i zatim nanesete na lice ili telo. I bila sam prilično zadovoljna, s obzirom na to da količina koncentrata može da se dozira i da ostavlja lepu, ne mnogo žutu boju. Međutim, taj Balea samopotamnivač u koji sam kupila pre oko šest meseci je počeo baš neprijatno da miriše, tako da sam ga bacila i rešila da krenem u potragu za nečim novim.

Nekad sam negde čula ili pročitala pohvale za ove “magične kapi” italijanskog brenda Collistar i znajući da imaju kvalitetnu kozmetiku, posebno onu za sunčanje i zaštitu od sunca (imala sam nekad njihov sprej za sanopotamnivanje, “pekmez” za brže tamnjenje, sprej za zaštitu kose od sunca, i svim ovim bila zadovoljna), odlučila sam da probam ove kapi. 

Bočica je staklena i ima 50ml (mislim da je ranije bilo pakovanje od 30ml), ima pipetu, a sam preparat je gustine poput seruma, tamne braon boje. Za celo lice je dovoljno naneti 2-3 kapi, i kada se razmaže, lice dobije blago, ali baš blago preplanulu notu.

Ono što me je najviše oduševilo kod ovih kapi je što se efekat samopotamnjivanja vidi već posle sat vremena, i po tome se razlikuju od zaista svih preparata ovog tipa koje sam isprobala (a ima ih priličan broj).

Takođe, boja koja ostaje je pristojna blago bronzana, ne previše žuta ili narandžasta, jer nekako su dosta “slabije” kad je u pitanju krajnji efekat i sa njima je teško pogrešiti pa mislim da su super za početnike.

Ne isušuju, poput nekog finog seruma su, i lepo mirišu, a što je meni veoma važno, i brzo se upiju u kožu i ne ostavljaju je masnom.

Plus, trenutno (i mislim sve do kraja ove godine) su na odličnom popustu u Jasmin parfimerijama i cena im je za 50ml oko 2300 dinara, a ova količina će potrajati jako dugo.

Videla sam da je Collistar u ponudu ubacio i sličan preparat za samopotamnivanje ali za telo, što ću sigurno nekad isprobati.

 

Šta vi koristite da produžite letnji ten, ili da ga malo osvežite tokom drugih godišnjih doba?

 


Na ovu temu sam i ranije pisala na blogu: samopotamnjivanje 🙂 

Komentari

comments

5 Responses

  1. Avatar
    Marina

    Ne koristim nista za produzavanje preplanulosti, ali mislim da je krajnje vreme da pocnem 🙂 Ove kapi mi deluju zanimljivo, bas je velika kolicina, imam utisak i nepotrosiva.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Jeste, mislim da će mi trajati baš dugo (već traju). Probala sam i slične kapi iy dm-a, jesu jeftinije ali ove ostavljaju lepšu boju i lepše mirišu, jako sam zadovoljna! 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Milica

    Draga, da li bi rekla da je boja ovim kapima prirodnija nego boja od Balea kapi? <3 <3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.