Pre nekoliko nedelja sam imala priliku da se upoznam sa Kenzoki linijom za negu kože u Sephora parfimeriji u Beogradu. Obzirom da se do sada nisam sretala sa njihovim proizvodima, a i da skoro ništa nisam znala o njima, zaista sam uživala u vremenu provedenom upoznavajući ih – zanimljivo mi je bilo da saznam više o sastavu i upotrebi, a posebno o samom konceptu, ideji i misiji ovih proizvoda proisteklih iz Kenzo brenda , koji su me,  moram odmah da kažem iako kvarim iznenađenje, istinski osvojili.

 

 

 

Bila je to ljubav na prvi pogled, miris i teksturu, a da biste imali ideju o čemu pričam, pokušaću sve to malo da vam približim. Iako nećete mnogo toga saznati o ovim proizvodima dok ne odete i doživite ih čulom dodira, mirisa, dok ne osetite kako sa kožom postaju jedno, i dok ne počnete u njima da uživate, ipak ću vas upoznati sa filozofijom Kenzoki brenda, linijama koje predstavlja, kao i utiscima o nekoliko preparata koje sam imala prilike da ponesem na duže testiranje .

Na slici je japanski znak Ki koji simbolizuje blagostanje, duhovnu ispunjenost i našu unutrašnju energiju.

Linija za negu lepote kože kuće Kenzo, inspirisana je hiljadugodišnjom azijskom tradicijom.

Ki koncept obuhvata pronalaženje idealne ravnoteže unutrašnje energije i spoljnog sveta.

Dostizanje duboke i istinske harmonije neizbežno vodi ka pomirenju duha i tela, energije i zena.

Moćna alhemija, u pravom smislu reči.

Kenzoki.

 

Snaga prirode, estetska ili biološka, suština je Kenzo kreacija. U skladu sa ovom filozofijom Kenzoki crpi svoju snagu iz srca biljaka. Biljke u sebi sadrže ”vodu života”, izvor prirodne energije i neslućenog bogatstva, vodu koja je čista i živa: biljnu vodu. Sastavni deo biljaka, ona prevozi mineralne soli, oligoelemente i esencijalna ulja. Ekstrakcija ovih dragocenih tečnosti se obavlja bez upotrebe bilo kakvih hemikalija koje bi mogle da naruše bilo koje njihovo pozitivno svojstvo. U ove svrhe koristi se high tech proces visoke učestalosti patentiran od strane Gattefosse laboratorija. Rezultat ovog procesa su aktivni sastojci koji svojim neprocenjivim osobinama učestvuju u Kenzoki formulama. Ali, to nije sve: njihova biokompatibilnost znači da se savršeno asimiluju u kožu i u stanju su da kanališu komplementarne aktivne sastojke. Kenzoki koristi i aromakologiju: tretmane koji poseduju posebnu putenu auru koja u kombinaciji sa raskošnim mirisnim notama savršeno prijanja na kožu. Apsolutno zadovoljstvo za sva čula: teksture, boje i mirisi. Svaki proizvod kao da osluškuje ehoe potreba kože. Pored četiri osnovna elementa – bambusa, đumbira, lotosa i pirinča, Kenzoki linija sadrži oligo elemente, mineralne soli i esencijalna ulja.

 

Kenzoki Energizing – Bamboo Leaf

 

Bambusov list za okrepljenje

Bambus – džinovska trska koja rastom stremi ka nebu simbolizuje savršenu ravnotežu između suprotnosti yin (slabost) i yang (snaga), kao što kaže azijska legenda ”ova trska se savija ali nikada ne lomi”. Penušavo zeleni, akvatik miris daje svežinu i novu energiju koži i čulima.

 

Sensual Kenzoki – Rice steam

 

Pirinčana para za senzualnost

Senzualni miris, ishrana i osećaj ugodnosti na koži su blaga koje čuva zrno pirinča. Topla pirinčana para priziva delikatno, potpuno gotovo mlečno osećanje senzualnosti.

 

Euphoric Kenzoki – Ginger Flower

 

Đumbirov cvet za dobro raspoloženje

Đumbir je naširoko poznat po svojim afrodizijačkim kvalitetima, što je apsolutno dovoljno da raspali svačiju maštu. Koren đumbira se koristi kao začin i to upravo zbog svojih mogućnosti postizanja dobrog raspoloženja. Cvet se takođe jako ceni zbog blagosti njegove lako pikantne mirisne note koja pobuđuje čula. Živ i prodoran, njegov zagonetni miris je svež i opčinjavajući.

 

Relaxing Kenzoki – White Lotus

 

Beli lotos za opuštanje

Sveti cvet u mnogim kulturama, Beli lotos se može opisati i kao cvet svetlosti. Njegove bele latice otelotvorenje su apsolutne gracioznosti i elegancije.

 

 Belle de Jour

 

Belle de Jour je linija sa belim lotosom koji ima dokazana relaksirajuća svojstva, štiti kožu od slobodnih radikala i kortizola, hormona stresa, pomažući njenu regeneraciju i postizanje prirodnog balansa.

 

 

 

 

 

 

 

Posle vremena provedenog sa Kenzoki kremicama u Sephori, izašla sam potpuno opčinjena, i ne preterujem kad ovo kažem. Nisam sigurna da će svi ovo razumeti, ali znam da oni koji sa mnom dele ljubav prema kozmetici i smatraju je za više od neke higijenske potrebe sigurno hoće. Nikad nisam probala ništa slično, iako sam do sada zaista probala mnogo, mnogo raznih proizvoda za negu kože lica i tela. Krema jeste krema, pomislićete, i miris jeste miris, ali ovo je ipak nešto drugačije.

Osim mirisa, ono što me oduševilo su teksture – malo je Kenzoki proizvoda koje liče na obične – zamislite osvežavajući gel koji hladi i razbuđuje, penastu kremu koja se topi pod prstima ili piling koji podseća na na sutlijaš…

Kenzoki sam doživela kao pravu opuštajuću kozmetiku, koja nije tu samo da vam otkloni problem na licu ili telu, nahrani ga ili namiriše, već da pruži potpun, kompletan ugođaj, i koja svako nanošenje kreme ili čišćenje lica pretvara u spa tretman, i opuštajući vas od glave do pete prosto tera da uživate u njemu.

 

 

Prvi od proizvoda koje sam imala priliku da isprobam je Cleansing Ice Jelly, preparat za čišćenje lica i skidanje šminke, i to vrlo zanimljiv. Zanimljiv pre svega jer u pakovanju izgleda kao obično mleko ili losion za skidanje šminke, ali kada ga nanesete na kožu postane potpuno tečan, providan, i deluje kao da se pretvorio u vodu – jer ovo nije samo sredstvo za skidanje šminke, već istovremeno i tonik za lice.

Preporuka je da se ovaj proizvod pre korišćenja  drži u frižideru kako bi osvežavajući efekat bio potpun. Nanosi se kad god želite da očistite lice, tako što nanesete malo Jelly-ja na tufer pa očistite lice, ali je meni odgovaralo i da ga utrljam direktno na kožu pa onda višak uklonim tuferom.  Ovaj gel mnogo lepo miriše, veoma lako skida kompletnu šminku i čisti lice koje posle upotrebe nije ni najmanje isušeno ni zategnuto, već čisto i osveženo.

Cleansing Ice Jelly kao deo Euphoric linije sadrži đumbirov cvet, biljnu vodu, ginseng i esencijalna ulja. Meni skida svu šminku bez problema, čak i dugotrajnu i vodootpornu, a ipak je blag pa bi odgovarao svakom tipu kože – i suvoj, i masnoj, ali i osetljivoj.

Cena  je 2850 dinara za pakovanje od 150ml.

 

 Kenzoki Cream With a Sheen je krema koja intenzivno hidrira, i moj je utisak da bi savršeno odgovarala onima koji muku muče sa suvom ili osetljivom kožom.

Zanimljivost u vezi njene teksture je da joj je boja blago rozikasta i da u sebi ima sitne čestice koje prelamaju svetlost pa se presijava, što nije vidljivo kada je nanesete na lice, ali zato pruža instant blistavi efekat.

Ova krema je iz linije Sensual, a takav joj je i miris – topao i senzualan. Od sastojaka se izdvajaju biljna voda pirinča, esencijalna ulja, ekstrakt svilenog vlakna i ulje pamuka. Za moju kombinovanu kožu je previše jaka (iako nije ni teška ni masna), pa bih je najpre preporučila onima koji imaju suvu ili normalnu kožu.

Dolazi u pakovanju od 50ml, a cena joj je 6954 dinara.

 

Kenzoki Cosmic Cosmetic Cream: na kraju, omiljena mi krema iz ovog kompletića koja mi savršeno odgovara i najlepše miriše (iako mi sve mirišu divno). Idealna za moju mešovitu kožu koju hrani i umiruje, posebno sada tokom leta i vrućina, jako lagana, upija se trenutno, ne osećam je na koži a na dodir je meka i glatka.

Miris ne umem da opišem, ali je prosto idealan za pred spavanje, potpuno je miran, nenametljiv i opuštajući, kao što i samo ime linije kaže – Relaxing, i zaista je uživanje osetiti ga dok tonete u san posle napornog dana.

Za ovaj koktel od 50 ml belog lotosa, esencijalnih ulja i biljnih vodica koji možete kao i ostale Kenzoki proizvode kupiti u Sephora parfimeriji, trebalo bi izdvojiti 7182 dinara, što uopšte nije malo, ali ako želite za sebe nešto posebno, onda svakako vredi jer se zaista razlikuje od ostalih, kao uostalom i cela Kenzoki linija.

 

 

Na kraju, vi najuporniji koji ste do kraja ovog kilometarskog posta izdržali, možete pročitati odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi Kenzoki linije za negu kože, a ako imate još neka pitanja ili poželite preporuku ili savet, slobodno napišite u komentarima, i ja ću se potruditi da ih prosledim na pravo mesto.

 

Šta Kenzoki liniju čini efikasnom?

Efikasnost, tolerancija kože na proizvode i sigurnost korišćenja proizvoda su strogo kontrolisani prema standardnom test protokolu koji se koristi za sve LVMH brendove (Dior, Givenchy, Guerlain…) Efikasnost delovanja Kenzoki proizvoda je potkrepljena pozitivnim rezultatima testova. Svaki sastojak korišćen u Kenzoki formulama podleže preciznim specifikacijama. Kenzo koristi sve prednosti istraživanja koje se sprovode u LVMH laboratorijama.

Ja sam muškarac: Mogu li da koristim Kenzoki?

Kao i žene, i muškarci imaju potrebu da neguju svoju kožu. Kenzoki izlazi u susret njihovim potrebama, nudeći mnoge prednosti: sveže, lagane teksture, unisex pakovanja jednostavnog dizajna i proizvode lake za korišćenje.

Da li Kenzoki nudi proizvode protiv starenja i protiv bora?

Antiaging ili tretmani “protiv starenja” rade preventivno, tako što hidriraju, hrane, štite, regenerišu. Stoga, ćelije kože su otpornije na štetna spoljna dejstva koja uglavnom i ubrzavaju prirodan proces starenja kože. Kenzoki linija radi na tome da koži obezbedi potrebne mehanizme (hidracija, ishrana, zaštita, regeneracija) da bi ostala zdrava i uspešno se borila sa neizbežnim starenjem. Sa ove tačke mnogi Kenzoki proizvodi se mogu smatrati antiage proizvodima. Ipak, izbegavamo korišćenje ovog termina jer je to imidž koji je jako rasprostranjen a nije baš istinit –starenje je neumitan proces koji se ne može zaustaviti. Kenzoki pristup je baziran na transparentnosti, iskrenosti i istinitosti obećanja. Uopšteno govoreći, bore se ne mogu ukloniti kozmetičkim proizvodima. Stoga, Kenzoki ne lansira na tržište proizvode ‘protiv bora’ zbog svojih ubeđenja (lepota je kompatibilna sa borama, suprotno savremenim marketinškim porukama kozmetičkih kuća i apsolutnom imperativu mladost = lepota) i etičkih razloga.

Da li mogu da pronađem sve proizvode koji mi trebaju u liniji koja mi se najviše sviđa?

Koncept Kenzoki proizvoda korespondira sa četiri različite linije. Svaki proizvod predstavlja mešavinu mirisa, texture, zahteva određenog tipa kože. Proizvod je pozicioniran u zavisnosti od potrebe koju zadovoljava, momenta korišćenja, tehnike aplikacije. Na primer: proizvod za skidanje šminke se obično koristi uveče, pa je zbog toga on smešten u relaxing, odnosno lotos liniju jer nam uveče treba opuštanje.

Da li mogu da kombinujem proizvode iz dve različite linije?

Ne postoji bilo kakav rizik od kombinovanja proizvoda iz različitih linija. Ipak, tačno je da su harmoničniji energizing i euphoric ili relaxing i sensual zbog mirisa koji se međusobno više uklapaju, tekstura, tipova kože kojima su namenjeni i delovanja.

Da li koži smetaju parfimisani proizodi?

Svi Kenzoki proizvodi su vrlo rigorozno testirani.Formule mirisa koji se nalaze u Kenzoki proizvodima su posebno prilagođene kozmetičkoj upotrebi i koži lica. Osim nekoliko izuzetaka, ogromna većina skincare brendova na tržište izlazi sa parfimisanim skincare proizvodima. Ustvari, parfemi koji se koriste u industriji proizvoda za negu kože prvenstveno služe da eliminišu miris baza koje se koriste, a taj miris nije uvek prijatan. Posebna priroda Kenzoki proizvoda nalaže da se za proizvode koriste posebni mirisi koji zaista predstavljaju zadovoljstvo pri korišćenju.

Da li su proizvodi Kenzoki linije skupi?

Kenzoki proizvodi su visoko selektivni proizvodi. Njihovu cenu opravdava kvalitet, efekat, dizajn i uložena kreativnost.

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Jasmina

    Slazem se, koristim Sensual Kenzoki – Rice steam, kolekciju za negu tela i stvarno su im savrseni proizvodi <3

    Reply
  2. Avatar
    Aleksandra

    Nisam ništa njihovo probala, mada mi se sviđaju ti sastojci tipični za Japan i ostatak Azije. Primetila sam da uglavnom svi imaju lep ten, tako da verovatno znaju šta rade.

    Reply
  3. Avatar
    Coxy

    Odlično predstavljanje brenda, proizvodi deluju jako zanimljivo, ali meni su, nažalost preskupi 🙁

    Reply
  4. Avatar
    Lena

    uh…kad odradis ovakav post pa nas raspametis…super si sve ovo prikazala…jesu skupi za moj studentski dzep 🙁 ali stvarno mi deluju skroz privlacno…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.