토니 모리는 즐거운 뷰티 라이프 스타일을 제안하는 거리 문화 브랜드입니다. 토니 모리는 아름다움과 번영 거리의 분위기를 활용합니다. 토니 모리와 우리의 고객을위한 위트있는 아름다움을 만들기.

토니 모리는 세계 아름다움의 펄스에 단단히 손가락을 가지고있다. 한국에서 출시, 브랜드의 이름은 “좋은 유행”을 번역하고 숭배 아름다움 팬은 얻을 수 없다 혼합 혁신 너무 귀여운-를위한 단어 제품의 충분하고 -이 있어야합니다 밝은 색상의 장난스러운 포장 화장품.

tony-moly-15

Samo se šalim, tekst neće biti na korejskom,

iako nam Tonymoly stiže iz Koreje, gde postoji nekih desetak godina.

Osim zahtevnih Koreanki uveseljava i žensku populaciju na drugim kontinentima,

a od ove godine, zahvaljujući Sephora parfimerijama u Srbiji, ovaj brend je dostupan i kod nas.

Koristila sam desetak proizvoda u proteklih nekoliko meseci, i osim prvih “uh”,“ah” i “aaaaw” (uzdaha/ uzvika oduševljenja preslatkim girly pakovanjem),

sada imam konkretnije i detaljnije utiske o proizvodima,

opisane rečima koje imaju više od dva slova.

tony-moly-01

Pocket Bunny Moist Mist – sprej za hidrataciju

Da se tekst ne bi pretvorio u beskonačan, o pakovanju neću mnogo da pišem. Sa fotografija se vidi – ako je girly i cute vaš fazon, Tonymoly će vas oduševiti.

Pocket Bunny je osim slatko, i vrlo praktično upakovan: u bočici je samo 60ml, pa je zgodan za poneti čak i u nekoj manjoj tašni, kao i za putovanja. To mu je po meni glavna prednost, uz činjenicu da se prskalica može odšrafiti, pa bočica ponovo napuniti nekim drugim preparatom (termalnom vodom ili sl.).

tony-moly-02

Mist je namenjen hidrataciji, a meni se tokom toplih dana pokazao savršenim, jer odlično osvežava ali za razliku termalne vode, hidrira kožu i ni najmanje je ne isušuje. Verujem da će biti super i za zimski period, dok sam na poslu ili u nekoj prostoriji gde je suv vazduh. Može se naneti ispod ili preko šminke. Super je i ukoliko setujete tečni puder nekim u prahu, pa vam koža deluje previše mat – daje malo svežine i blistavosti a ne masti kožu.

Miris mu je blag, voćkast i ne zadržava se, a sam sprej se brzo suši, lepo hidrira suve delove (pa čak ume da zamaskira i perutanje), nije lepljiv i ne ostavlja trag.

tony-moly-03

Tonymoly Panda’s Dream – za odmorne oči i ujednačen ten

Ne znam o čemu sanjaju pande, ali znam da ja sanjam o čistom i lepom tenu, bez bubulljica, flekica i podočnjaka. Slatke pandice koje ja imam kriju zanimljivu noćnu masku i praktičan stik za podočnjake.

Pandas Dream White Sleeping Pack je noćna maska. Nisam baš bila sigurna kako ću se složiti sa ovim proizvodom jer imam masnu t-zonu i pomisao na masku koja će mi celu noć boraviti na licu me je pomalo brinula (plus ideja o zamrljanom jastuku), međutim, veoma sam prijatno iznenađena: tekstura je gelasta, miris osvežavajući, a i ako je nanesem u debljem sloju ona se potpuno upije u roku od nekoliko minuta, i ne ostavlja kožu ni masnom ni lepljivom već fino nahranjenom.

Ujutru je lice svežije, vidno mekše, hidrirano i uopšte nije masno. Iako joj u opisu stoji da uklanja fleke, nisam primetila taj efekat, ali koža jeste malo svetlija i blistavija. Sve u svemu, ovu masku obožavam jer je jedinstvena u mojoj kozmetičkoj postavi. jako je lepe teksture tako da uživam dok je nanosim (obično 1-2 puta nedeljno), čini kožu finom i mekom (kao da ste celu noć držali masku, kao što jeste) i jedan je od mojih Tonymoly favorita.

Pakovanje sadrži 50 grama, nije baš praktično jer je dosta veliko i okruglasto, ali mu sve opraštam zbog neodoljivosti, a cena je 2000 dinara.

tony-moly-04

Tonymoly Pandas Dream So Cool Eye Stick je namenjen osvežavanju područja ispod očiju tokom dana, što jeste izvodljivo obzirom na zgodno i praktično pakovanje, dovoljno malo da se ponese i u najmanjoj tašnici. Stik je pastelno plavičaste boje što ga čini još simpatičnijim, nema neki poseban miris, i takve je teksture (poput npr. balzama za usne u stiku) da se lako nanosi direktno iz pakovanja na područe oko očiju.

Kad se nanese, zaista pruža osećaj hlađenja i osvežava, međutim, taj efekat traje svega nekoliko trenutaka, a i posle toga mi ništa ne radi po pitanju hidriranja područja oko očiju. Probala sam i da ga čuvam u frižideru i u tom slučaju, kada ga nanesem ujutru, podočnjaci su malo manje naduveni, ali generalno, neki primetan i wow efekat izostaje. Nije loš za malo osveženja tokom dana, jer se lepo nanosi i preko šminke i ne razmazuje je – mogao bi dobro da dođe ako npr. mnogo umarate i naprežete oči na poslu ili školi, pa kao neko instant i kratkotrajno osveženje, ali imajte na umu da biste morali više puta dnevno da ga stavljate i da efekat traje baš kratko. Cena: 1460 rsd za 9 grama.

tony-moly-05

Tonymoly Egg Pore

Ovo je moj omiljeni deo TonyMoly kolekcije. Tri jaja – vrlo zanimljivo, pomalo ekscentrično – tu su da se pobrinu za pore. Pore, te dosadne rupice na nosu, čelu ili bradi, sa kojima se bore uglavnom oni koji imaju masniju kožu, ali ni to nije pravilo: pore postaju vidljivije i sa godinama, starenjem kože, a posebno ih ne volimo kad su začepljene, pune nečistoća, jer onda mogu da prerastu i u veći problem.

Egg Pore linija se sastoji od tri proizvoda, koji se mogu koristiti pojedinačno, ali proizvođač preporučuje da se se koriste zajedno, kao kompletan tretman koji će očistiti, umanjiti i kamuflirati proširene pore.

tony-moly-06

Egg Pore Blackhead Steam Balm je providni gel sa zrncima koji čini prvi korak u rešavanju problema sa porama. Kada se nanese na lice odmah se pretvara u belu pastu i zagreva se. Zagrevanjem se pore šire kako bi iz njih izašle sve nečistoće. Na licu se drži desetak minuta, posle čega se ispire vodom, a zrnca pomažu tako što rade piling, te su posle tretmana ovom piling-maskom pore zaista primetno čistije. Ovo je moj omiljen proizvod od sva tri jajasta.

tony-moly-07

Drugi korak je sužavanje pora, što radi Egg Pore Tightening Cooling Pack. Još jedno pakovanje vrlo zanimljive teksture, penaste ali čvrste, nanosi se takođe na problematične zone (nos, čelo, brada), ostavi se da deluje desetak minuta i potpom se ispire. Iako bi trebalo da ima efekat hlađenja, ja ga nisam primetila, ali zaista radi svoj posao i posle ispiranja vodom, pore su uže i primetno manje. Jedina moja zamerka ovom preparatu je intenzivan veštački miris limuna, koji se neko vreme zadržava na koži.

tony-moly-08

I kao treći korak, tu je Egg Pore Silky Smooth Balm, koji nije tretman, već prajmer za lice koji kamuflira pore. U pitanju je preparat na bazi silikona, dosta čvrste teksture koja se lepo razmazuje i lako klizi po koži, pa se troši zaista malo (jer probala sam da nanesem i deblji sloj, i ne preporučujem). Dakle, u slučaju da se nanese tanak sloj ove baze, pore i ostale nepravilnosti će biti manje primetni, a matirajući efekat koji ovaj balzam pruža će se svideti onima koji imaju masnu kožu. Masna t-zona mi sporije prosija kada kao podlogu ispod pudera nanesem ovu bazu, a šminka mi na licu jednako traje sa i bez nje. Sviđa mi se što mi mnogo manje isušuje kožu (tačnije, uopšte ne isušuje) nego recimo mega popularan Benefitov Pore-fessional, koji upravo zbog toga i nije moj ljubimac.

Na kraju, čitav ovaj Egg Pore sistem koji se sastoji iz tri koraka zaista poboljšava izgled tena tako što čisti, sužava i prekriva pore, i taj efekat je primetan dok god se ovi preparati (ili neki od njih) koriste jednom do dva puta nedeljno. Nažalost, nekog trajnog rešenja za proširene pore za sada nema, ili ja za njega ne znam, a dotle ovakvi preparati daju više nego zadovoljavajuće rezultate. Cena svakog od ovih proizvoda je 2600 dinara.

tony-moly

Tu je još preslatkih pakovanja, kao što su, na primer, balzami za usne u obliku raznih voćkica, poput jabuke, breskve ili trešnje (na slici) koji ostavlja sasvim malo kajsijaste boje i miriše prelepo i voćno, fino neguje usne dok istovremeno nije lepljiv. Tonymoly Magic Lip Tint Delight malo više boji usne i čini da izgledaju blistavo i sočno. Tekstura mu je nešto gušća, a miris jednako lep.

tony-moly-kTonymoly Black Sugar je maska i piling u jednom ima neodoljiv slatkasti miris (tako neodoljiv da poželite da je pojedete), a zrnca smeđeg šećera su krupna, ali ne mnogo oštra, tako da je piling prilično nežan. Kad se nanese na kožu, ostavi se da deluje 15-20 minuta, a zatim ispere vodom. Lice je posle ove piling maske čisto, glatko i nežno.
tonymoly

TonyMoly Banana Hand Milk je krema za ruke u fenomenalnom pakovanju koje izgleda kao prava baby banana. Miriše baš bananatastično, na neke bombone od ovog voća recimo, a tekstura je kao neki losion, nije mnogo gusta. I pored toga sasvim fino neguje ruke – nije za neke posebne tretmane, ali za svaki dan i za poneti sa sobom pa povremeno mackati je super. Cena: 1140 rsd. TonyMoly I’m Real maska za lice od paradajza je klasična sheet maska, bogato natopljena – na licu sam je držala skoro sat vremena, toliko joj je otprilike trebalo da počne da se suši. Odlično hidrira – meni je bila spas posle izlaganja suncu i morskoj vodi, a sigurno ću isprobati još neke iz ove linije voćnih i povrćnih maski. Cena: 1080 rsd.

tonymoly_i_m_real_mask_sheet_set_-_wm_5f5e6e2c-01c5-4f23-9882-9b188364f0a6

Tony Moly proizvodi se kod nas mogu kupiti u Sephora parfimerijama u Beogradu i Novom Sadu.

Da li ste probali neki TonyMoly proizvod, ili nešto od korejske kozmetike?

*Proizvodi iz ovog posta su mi ustupljeni na testiranje što ne utiče na moje mišljenje.

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Natasa Glisic

    Ova jaja su predobra, posebno prajmer tj ovo zlatno, negde sam pročitala da sadrži ljuske od jaja ili tako nesto i da je jako zdrav za kožu, ne znam jel tačno? Nažalost nisam nista probala, nisam imala priliku ali valjda hoću! ?

    Reply
  2. Avatar
    Filolog

    Apelujem da bude više postova o korejskoj kozmetici uopšteno, kadgod bih nešto da pročitam naše ne nađem ništa novo… Tržište im je OGROMNO i sve se može poručiti preko neta. Navešću ono čime sam prezadovoljna, bez preterivanja:
    Tony Moly ima fantastičan ajlajner u tušu, postojan, puno nijansi, koristim tamno braon, mnogo pohvalnih recenzija. Isto, Haeyo Mayo proteninska maska za kosu je nešto predivno. The Saem Auraliquid highlihter u rose gold nijansi (porede ga sa Benefitom), isto njihov korektor u srednjoj nijansi ima veliku pokrivnu moć i ne osipa se, a košta oko 6 dolara… Innisfree No sebum mineral powder kupujem već treći put, rešio mi je problem prosijavanja posle dugog dana napolju. Holika Holika ljubičasta maskara br. 1 je najbolja maskara koju sam koristila a kupovala sam svašta, jedino što se baš teško skida. Mamonde lotus micromask to foam…. Missha time revolution borabit serum… Gomila proizvoda. Etude house baza za senku – veoma postojan proizvod, 3x više od nyx ili artdeco baze. Sve su ovo priuštivi proizvodi.
    Šteta što nemamo neku korejsku multibrend radnju. :/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.