I ranije sam pisala ovakve postove (Emergency makeup bag i 5 proizvoda koje bi trebalo da imate u kozmetičkoj torbici), a danas je tu još jedan. U njemu su proizvodi koje nosim svaki dan sa sobom – sadržaj torbice nije uvek isti ali je trenutno ovo što vidite na slikama. To je nekoliko stvarčica pomoću kojih mogu da popravim šminku ali i da se našminkam (skoro) kompletno. Uvek pre nego što krenem od kuće nanesem kremu, SPF, tečni puder i rumenilo, a ostalo je u neseseru.

kozmetickatorbica01 kozmetickatorbica02

Jane Iredale The Handi je četka za mineralni puder, ali je koristim i za ostale vrste pudera u prahu/kamenu, čak i rumenila ili bronzere. Zgodna je jer je prilično mala i kompaktna, ima kratku dršku, a ipak je gusta, ravno sečena, od kvalitetne prirodne dlake i neopisivo nežna.

kozmetickatorbica04

Clinique Superdefense CC krema. Imam je u ovom zgodnom za poneti i minijaturnom pakovanju od 7ml koje mi traje već neko vreme – hoću da kažem da je mala količina potrebna za nanošenje jer se odlično razmazuje. Tekstura je više kremasta nego ona klasičnog pudera, a prekrivanje slabije sa mogućnošću da se nadogradi na srednje pomoću više slojeva. U neku ruku je vrlo slična Clinique BB kremi koju sam takođe mnogo volela, ali je još bolja za one sa suvom kožom, jer više hidrira od BB kreme i daje licu malo više blistavosti i sjaja. Postojanost joj je takođe dobra, pa na koži ostaje od jutra do mraka, i odlično ujednačava ten i prekriva manje nepravilnosti.

O Sephora CC kremi za podočnjake sam i ranije pisala, i mogu samo da dodam da mi je nezamenjiva i već me brine šta ću kad je potrošim, obzirom na to da ne znam da li je i dalje u prodaji.

kozmetickatorbica05

Maybelline Dream Sun bronzer sa rumenilom sam već pominjala u jednom od skorašnjih postova, onom o drogerijskim novitetima, i što ga duže koristim sve više ga volim. Zaista mi je svakodnevni saputnik, nekad ga koristim za setovanje tečnog pudera a nekad kao bronzer (mada je prilično svetao kao takav), a rumenilo je prosto savršeno – divne breskvasto roze boje, ne baš pigmentovano ali  se lako nanosi bilo kojom četkom i veoma je postojano. Moram i da pomenem da ukoliko probate ovaj proizvod u radnji, prstima, nećete dobiti ni približno dobar efekat kao kad ga probate četkom – na prstima skoro da ne ostaje boja, ali kada se preko njega pređe četkom (bilo kojom za puder, bronzer ili rumenilo), priča tek onda dobija pravi happy end.

kozmetickatorbica06

Bourjois Poudre de Riz de Java sam takođe pominjala u tom postu: to je divan i blistav puder sa svetlucavim česticama koji će najviše odgovarati onima koji nemaju masnu kožu, i jedan je od retkih pudera na policama naših drogerija koji nema zadatak da matira, već će se odlično prilagoditi i onima koji imaju suvu kožu ili sklonu isušivanju pojedinih delova.

Kiko Glow Touch Lips and Cheeks u nijansi Venus Pink je divno kremasto rumenilo/sjaj/karmin, odlično za brzo nanošenje, onako “s nogu”. Na obrazima nije baš postojano ali im daje fin sjaj, a na usnama je udobno i fino. I boja je prava letnja!

kozmetickatorbica07

Make Up For Ever Aqua Smoky Lash maskara je u neseseru samo zato što mi je Clinique High Impact, inače moja omiljena (i u mini pakovanju zgodnom za poneti), pala iza mašine za veš pre nekoliko dana. Mislim da u torbici ova MUFE maskara neće biti još dugo, jer iako solidna kad je u pitanju dodavanje volumena trepavicama, mrvi se posle nekog vremena bez obzira na tvrdnje o vodootpornosti. 

Benefit Gimme Brow sam takođe pominjala, i još uvek je moj omiljeni proizvod za brzinsko sređivanje obrva.

kozmetickatorbica08

Clinique Quickliner for Eyes Intense je moj omiljeni teget krejon – postojana olovka za oči interesantne boje sa sunđerčićem za razmazivanje linije je često u mojoj torbici jer njom mogu da našminkam oči bez dodavanja bilo kakve senke – linija na kapku, malo razmrljavanja sunđerčićem i pola minuta da se sve to setuje – uz malo maskare preko, šminka za hitne slučajeve je na mestu.

Nyx Wonder Pencil sam takođe pisala i najbolja je svetla olovka za waterline koju sam imala,

a  Sephora Long Lasting Brow Pencil je još jedan deo alata za sređivanje obrva koji je postojan, idealno puderast i dovoljno hladne nijanse da obrvama daje prirodnu boju.

kozmetickatorbica09

YSL Rouge Volupte  br. 30 je je karmin koji imam već hiljadu godina, i kako sam pisala o njemu možete videti u jednom od prvih postova na ovom blogu. Imam ga još malo i mnogo mi je žao što se ova nijansa više ne proizvodi. Divan je 🙂

kozmetickatorbica10

 

 Šta od šminke nosite u vašoj kozmetičkoj torbici? 

Komentari

comments

13 Responses

    • Avatar
      Smizletina

      To ti je kad komentarišem sa mobilnog 😉
      Ja nosim samo kremu za ruke, par proizvoda za usne – balzam, karmin, sjaj. I parfem u onom Sephora atomiser-u od 10-15ml. Pre sam sve vukla sa sobom, sad samo poneku tester varijantu, ali sve zavisi kakav će mi biti dan…

      Reply
  1. Avatar
    daliborka

    Divne stvari nosis,obozavam YSL i zao mi je sto se vise ne proizvodi br.30 a i cula sam da povlace celu liniju volupte ruzeva.Gde si nabavila cc kremu od 7ml?

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Ne znam za RV ali cu se raspitati, sad vidim na YSL sajtu da ima boja br. 30, što me je baš obradovalo 🙂 CC kremu sam dobila u ovom neseseru uz još neke te mini stvarčice kad sam kupila nešto od Clinique u Mađarskoj.

      Reply
  2. Avatar
    Lara

    Meni je obavezan ruz, balzam sa usne, blot papirici, transparentni puder u prahu/kamenu, i jedna fina multiprakticna cetka. 🙂 Imam neodoljivu zelju da probam ovu cc kremu za podocnjake, Maybelline rumenilo, i ovo malo Benefit cudo za obrve.:- )

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Meni je Benefit za obrve bukvalno olakšao život, dobro, možda preterujem, ali jutarnje šminkanje 🙂 Zaboravila sam balzam, mada njega nosim u tašni i po džepovima:)

      Reply
  3. Avatar
    Lena Novitz

    lep je sadržaj torbice, a ja nosim 7 puta manje stvari 😀
    ranije jesam znatno više, a nekako se vremenom sve svelo
    na ogledalce, blot papiriće, sjaj za usne, ruž, a ponekad i kameni
    puder i to je to 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.