Pre nekoliko dana sam imala priliku da prisustvujem druženju sa Lancome timom i nekoliko blogerki, gde su nam predstavljeni i make up noviteti za predstojeću sezonu. Sa njima nas je upoznala Ivana Lisak, regionalni Lancome make up artist, sa kojom sam već nekoliko puta imala priliku da se sretnem, ali svaki put naučim nešto novo i zanimljivo, te je tako bilo i sada 🙂

lancome

Sviđa mi se što su noviteti uglavnom namenjeni postizanju lepog tena, pa tako u našim parfimerijama sada možemo naći Lancome prajmere za lice, sprej i prah puder za fiksiranje (setovanje) šminke, veliki broj nijansi Teint Idole Ultra Wear pudera, stik za matiranje lica i popunjavanje pora, kao i uskoro, početkom novembra, novu liniju mat ruževa koji su divnih boja, izuzetnog pigmenta, i veoma udobni na usnama uprkos tome što su mat.

lancome

Neke od ovih proizvoda sam počela da koristim; nisam ih testirala dovoljno dugo kako bih pisala detaljne recenzije, ali neke osnovne prve utiske ću podeliti sa vama u današnjem postu, uz njihove karakteristike i cene, kako biste mogli da na njih obratite pažnju ukoliko vas zainteresuju.

lancome

Lancome PREP & MATTE – matirajući prajmer, koji na moje oduševljenje, nije od onih silikonskih koji vam klizaju po licu (iako sadrži silikon), već više liči na neku finu kremicu koja se lepo razmazuje, pa je potrebna samo mrvica. Sam po sebi ne matira onako jako i očigledno, ali mi sa njim puder zaista dugo ostaje na licu nepromenjen. Isto tako, ne čini kožu zategnutom i ne isušuje.

lancome

Lancome PREP & HYDRATE je hidrirajući prajmer koji ima sličnu teksturu kao i prethodni. Namenjen je, pogađate, onima koji žele hidriranu i nežnu kožu ispod pudera, i nema nikakve vidljivebsjajne čestice, ali čini ten nekako blistavijim. I njegov posao je da produži trajanje pudera na licu.

Cene ovih prajmera su 4249 dinara.

lancome

Lancome LONG TIME NO SHINE – puder u prahu koji mi se mnogo dopada. Najfinije teksure, svilenkast, savršeno matira i fiksira šminku bez vidljivih tragova na licu. Sjajno drži pod kontrolom moju masnu t-zonu, satima i satima joj ne dozvoljava da prosija, a lako se nanosi i jako malo ga je potrebno za celo lice. Dostupan je u dve nijanse: veoma svetloj, koja se prilagodjava tenu i jednoj prilično tamnoj. Ne sadrži nikakve svetlucave čestice, a opet, valjda zbog fine teksture, ne matira jako i ne umrtvi ten. Odavno se nisam oduševila nekim puderom u prahu kao što je to slučaj sa ovim –  baš je onako, skoro nevidljiv na licu – kao moj ten samo lepši 🙂 Cena mu je 4603 rsd i pakovanje je baš veliko, 15 grama.

lancome

Lancome HYPNÔSE  je sigurno njihova najpoznatija maskara, proizvodi se već godinama, a imala sam je do sada mnogo puta.  Zanimljivo je da moja sestra već desetak godina koristi samo i isključivo nju, dala sam joj mnogo maskara da isproba, ali joj nijedna nije kao Hypnose 🙂

Inače, ova maskara je formulisana i ima četikcu takvu da njom možete da dodate samo malo volumena za nežniji, dnevni izgled, ili da je nanesete u više slojeva za dramatičniji volumen. Obožavam njenu preciznu četkicu, jako crnu boju, i to što mi se ne preslikava na kapak čak ni posle celog dana. Nije čudo što je popularna 🙂 Cena: 4089 rsd.

lancome

Lancome TEINT IDOLE ULTRA WEAR je tečni puder koji je toliko hvaljen među ženama i profi šminkerima, da mi je već neko vreme u samom vrhu liste za šoping (čim potrošim bar neki od milion pudera koje imam). Zbog toga mi je drago što sam ga dobila na ovom događaju, a još draže mi je što mi nijansa 3 Beige Diaphane odgovara. Hoću malo više mesta da posvetim ovom puderu kad ga još isprobam, za sada mislim da je odličan – ima veliku moć prekrivanja, veoma je postojan i na mojoj kombinovanoj koži, prijatan je i nije mi težak na licu, brzo i lako se nanosi. Uz gorepomenuti puder za setovanje i prajmer, bukvalno ne moram da ga popravljam od jutra do večeri. Cena 5760 rsd.

U ponudi ove sezone su još i Lancome BLUR & GO STICK – univerzalni stik za “brisanje” pora, zgodan za poneti, zatim Lancome FIX IT FORGET IT sprej za fiksiranje šminke, prijatan i hidrantan, a u domenu šminke za usne, jedva čekam da se u parfimerijama pojave novi ruževi – L’ABSOLU ROUGE DRAMA MATTE. Nijanse su predivne, a karmini izuzetno pigmentovani uz prijatan osećaj na usnama bez isušivanja, i veoma su postojani. Cena ruževa je 4012 rsd, Blur stika 5076, a fiksatora u spreju 4013 dinara.

lancome

Hoću da pomenem i jesenju kolekciju koju je Lancome lansirao u saradnji sa brendom Proenza Schouler. Neke od proizvoda smo imali prilike da vidimo, ali osim originalnog i lepog pakovanja, moram da budem iskrena da me nije oborila s nogu 🙂

Sve u svemu, dopada mi se što je ovakav brend izašao sa kompletnim rešenjem za besprekoran ten koji će trajati celog dana, koliko god on bio naporan, tako da uz manje popravke možete da nastavite i u noć 🙂

Za sada obožavam kombinaciju prajmera (ili matirajućeg ili hidrirajućeg, oba mi rade sličan posao s tim što sa matirajućim moja t-zona duže ostaje bez sjaja), tečnog pudera i pudera za fiksiranje – otkad sam ih dobila koristim ih svakodnevno, upravo su ono što tražim od pudera i pun su pogodak za moj tip kože. Maskara mi je odlična, ali to nije ništa novo – odavno mi je među omiljenima.

Eto, to bi bili moji prvi utisci i izveštaj o Lancome novitetima za jesen 2018., a proizvodi se (osim ruževa koji stižu početkom novembra) već mogu proaći u parfimerijama. 

Da li se vama dopada nešto od ovih proizvoda, i ako da, šta biste najradije isprobali?

Još tekstova o Lancome kozmetici možete pogledati ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.