L’Erbolario kozmetika je ponovo dostupna u Srbiiji u odabranim Benu apotekama, i to mi je, kao svakom pravom ljubitelju, kozmetička vest leta. Naravno da nisam mogla da odolim divnim pakovanjima, pažljivo odabranim biljnim sastojcima i zanosnim mirisima, a to su samo neki od razloga zbog čega je ovaj post danas pred vama. O ostalim ćete saznati ako ga pročitate do kraja 🙂

l'Erbolario Srbija

Priča iz srca Italije

Nastala u Italiji još 1978, u radnjici u kojoj su se pravili biljni preparati po starim porodičnim receptima, L’Erbolario nekoliko godina kasnije proširuje svoju proizvodnju, da bi sada bio dostupan u više od 5000 biljnih drogerija i apoteka u Italiji kao i mnogo prodajnih mesta širom sveta.

Najlepše od svega je što na svom putu do uspeha L’Erbolario nije izgubio svoj jedinstveni izvorni princip: maksimalno poštovanje prirode zajedno sa najmodernijom tehnologijom i znanjem. Uz to vredi napomenuti da je ova italijanska fitokozmetička kuća izričito protiv testiranja na životinjama, kao i da poseduje niz sertifikata koji podržavaju očuvanje životne sredine, što je u vremenu u kome živimo veoma važna stvar.

l'Erbolario Srbija

Mirisi, teksture, boje

Šta prvo probati od L’Erbolario kozmetike?

Više desetina linija parfema, po kojima je ovaj brend poznat, zajedno sa kremama, losionima, osveživačima prostora odgovarajućih mirisnih nota, nije mi olakšalo odluku. Kreme i serumi za negu lica, za različite tipove kože? Ili, tokom leta vrlo primamljiva i nadaleko poznata L’Erbolario linija za sunčanje – kreme sa zaštitnim faktorom, za posle izlaganja suncu, ili njihov poznati preparat za brzo postizanje super-preplanulog tena? Proizvoda je mnogo, ali, nadam se, biće i vremena da se upoznamo.

l'Erbolario Srbija

L’Erbolario Irispuderasta svežina tokom celog dana

Odlučila sam da počnem od njihove verovatno najpopularnije mirisne linije: Iris.

Čisto i puderasto, to je ono na šta pomislim kad vidim da je iris glavni sastojak nekog parfema, a čisto i puderasto uvek prija. Pored toga, Iris je njihov najpoznatiji parfem, a ako se ženama širom planete toliko dopada, velika je verovatnoća da će isti slučaj biti sa mnom.

U jednostavnoj bočici krije se parfem cvetno-drveno-mošusne kategorije koji karakterišu puderaste, cvetne i slatkaste note. Pomalo starinski, klasičan, ženstven, u isto vreme zavodljiv i umirujuć, topao i hladan, kremast i puderast…

l'Erbolario Srbija

L’Erbolario Iris mi je otkrovenje: ovoliko puderast parfem još nisam imala priliku da probam. I još jedna, potpuno neočekivana stvar: probala sam i imam zaista mnogo parfema, ali ovakvu postojanost nisam dobila ni od nekih niche mirisa koji koštaju pravo malo bogatstvo. Kad nanesem L’Erbolario Iris, on je tu od jutra do mraka, menja se od oštrih i svežih početaka za koje su zaslužni bergamot i aldehidi u gornjim notama, preko svilenkasto čiste mešavine irisa i gloga u srcu, sve do zavodljivih mošusnih nota u osnovi parfema, uz neodoljivo slatkastu i toplu vanilu koja me prati čak i posle tuširanja, a na odeći ostaje danima.

Jak je i intenzivan, jednom rečju zanosan, i kada ga nanesete za vama ostaje trag puderaste čistoće, baš kao da ste pre pola minuta izašli iz mirisne kupke u kojoj ste uživali satima, sveže napuderisane kože i spremni za sve izazove koje nosi dan… ili noć 🙂

Ako vam ovako nešto zvuči dobro, i ako ste ljubitelj takvih nota, ovaj parfem ćete sigurno obožavati.

l'Erbolario Srbija

Uz parfem sam koristila i kremu za telo istih mirisnih nota – to je tek prijatno iznenađenje! Tekstura je divna, lako se nanosi, fino razmazuje, izuzetno brzo se upija i ne ostavlja kožu ni najmanje masnom, već mekom, nežnom i svilenkastom – veoma mala količina je potrebna za mazanje, a miris, kao i kod parfema, je čaroban i intenzivan. Toliko intenzivan i toliko dugo se zadržava na koži, da često nakon kreme parfem ni ne koristim, jer, ne moram uvek da budem baš najmirisnija osoba na svetu 🙂

Dakle, krema može da se nanese uz parfem, i to je onda prava eksplozija mirisa, ali može da se koristi i bez parfema, bez ikakvog parfema preko, i dalje ćete mirisati na čisto i sveže i slatkasto i fino … taman za neku svakodnevnu varijantu.

l'Erbolario Srbija

Nisam se pokajala što sam odabrala baš Iris mirisnu liniju za prvo upoznavanje sa L’Erbolario kozmetikom, čak naprotiv: našla sam svoj novi omiljeni puderasti parfem.

Inače, Iris linija se sastoji od parfema, kreme za telo, gela za tuširanje, dezodoransa u obliku kreme i sapuna, pa ako, kao i ja, volite ovu vrstu mirisa, nešto iz nje morate probati 🙂

L’Erbolario u Srbiji – gde kupiti

Spisak Benu apoteka u kojima je dostupna ova italijanska kozmetika možete pronaći na L’Erbolario Instagram i Facebook profilima, gde ćete saznati i informacije o proizvodima, popustima i promocijama.

Sjajna vest je i da je njihova odlična Sun kolekcija sve do kraja meseca na popustu 25%, a uz kupovinu se dobijaju i pokloni: za kupljen jedan proizvod L’Erbolario će vas obradovati neseserom, a uz dva kupljena Sun preparata kući (ili na plažu) ćete odšetati sa divnom novom torbom 🙂

l'Erbolario Srbija

Što se mene tiče, jedva čekam da sad, kad su nas dostupni, uronim u mirise i teksture i drugih L’Erbolario linija i proizvoda, što i vama od srca preporučujem – sigurna sam vas neće ostaviti ravnodušnim!

Komentari

comments