L’Occitane en Provence je francuska kozmetička kuća osnovana 1978. godine, koja proizvodi preparate za lice i telo kao i mirise za dom, a u osnovi svoje filozofije slavi i čuva prirodu kao i tradicije francuske Provanse. Njihovi proizvodi se, nažalost, ne mogu kupiti kod nas (iako su do pre par godina mogli) (Update: sada je ovaj brend dostupan i kod nas, u Ušću i Delta City-ju) i verujem da je većina vas za njih čula. Isprobala sam nekoliko proizvoda iz jedne od njihovih najpoznatijih i najprodavanijih kolekcija sa Shea buterom, i jedan sprej od lavande, pa vam danas donosim utiske o njima, u slučaju da se nekad nađete u prilici da ih nabavite.

loccitane001

loccitane010

Njihov najprodavaniji i verovatno najpopularniji proizvod svakako je Shea butter krema za ruke namenjena suvoj koži. Ove sezone ona stiže i u limitiranom pakovanju sa plavim šarama (inače je u jednostavnoj srebrnoj tubi), od koga se deo prihoda odvaja u dobrotvorne svrhe. Krema sadrži 20% šea butera, i bez mnogo premišljanja mogu da kažem da je jedna od najlepših krema za negu ruku od svih koje sam imala priliku da isprobam, i veoma me podseća (najviše po pakovanju i formuli, s tim što je ova ipak nešto “jača”) na Crabtree&Evelyn kreme za negu ovog dela tela.

loccitane003

Krema je divne, skoro penaste teksture, koža je vrlo brzo upija i ne ostaje masna, tako da je odlična za upotrebu i tokom dana. Iako ima dosta hranljivih sastojaka, ova krema možda neće baš preko noći oporaviti jako ispucalu i suvu kožu na rukama, ali ukoliko se duže koristi, svakako će imati značajnog efekta. Idealna je i za normalnu kožu, jer skoro uopšte nije masna, a odlično neguje. Povrh svih ovih lepih osobina, a uz šarmantno i pomalo starinsko pakovanje u metalnoj tubi, l’Occitane krema za ruke ima fin i umeren miris – pomalo vanilast, kremast, suptilan i nikako naporan.

loccitane004Cena pakovanja Shea butter kreme za ruke od 150ml koje je zaista veliko i dosta dugo traje, jer se krema odlično razmazuje, je oko 20 eura, s tim što postoje i manja pakovanja od 30 i 75ml. Sve u svemu, iako joj je cena prilična, ovo je svakako odlična krema za ruke za koju mislim da je vredi probati ako ste u prilici.

loccitane005 loccitane006Shea Butter Ultra Rich Lotion je još jedan proizvod iz ove kolekcije koji me je oduševio. U pitanju je bogato mleko za telo koje u sastavu ima 15% šea butera, i koje fantastično hrani kožu. Kremasto je ali u isto vreme i lagano, fino se razmazuje, ima takođe odmeren ali primamljiv miris, i brzo se upija u kožu tako da je ne ostavlja masnom, već samo savršeno hidriranom.

Mislim da bi ovo mleko bilo pun pogodak za one koji imaju suvu kožu, ali je istovremeno takvo da i meni, koja imam normalnu kožu, savršeno odgovara, s tim što ga ne koristim svakodnevno, već par puta nedeljno (jer mi koža nije suva  a i priznajem da ga štedim jer mi je mnogo lepo, ali skupo).

Cena mu je oko 25 eura za 250ml, što je po meni way too much za bilo koje mleko za telo (jer ih inače baš brzo trošim), ali za suvu i osetljivu kožu, ili za njen povremeni oporavak i umirujuće dejsto, ne mogu da ne napišem da mi je odlično.

loccitane007 loccitane008L’Occitane Shea Butter je čist, 100% šea buter u metalnoj teglici, i postoji mnogo načina na koje može da se koristi. Može se naneti na veoma isušene delove kože na rukama, laktovima, petama; odličan je za suve zanoktice, oporavak ispucalih usana, a po potrebi ga nanosim čak i na kosu, najčešće na krajeve koji su mi često suvi.

Potrebno ga je pre nanošenja malo protrljati između prstiju kako bi se otopio, ne upija se baš brzo, ali ni previše sporo, ali zato baš lepo nahrani kožu i prilično brzo je oporavi, i uz to je skoro neprimetnog mirisa.

Minijaturna teglica koja je zgodna za poneti i ima 8ml se može kupiti po ceni od oko 7 eura, a dostupan je i u većem pakovanju.

loccitane011 loccitane012 loccitane013Jedini proizvod u ovom postu koji nije iz l’Occitane Shea linije je Lavender Pillow Mist. U pitanju je sprej od lavande, predivnog mirisa (ili je bar meni predivan, jer ovu biljku obožavam) koji je predviđen za osvežavanje mirisa posteljine i prostora, a sve to za lepši i mirniji san. Svi znamo kako lavanda deluje relaksirajuće i pomaže da utonete u san, a kud ćete lepše nego sa mirisom Provanse u vazduhu 🙂

Meni je ovaj proizvod poslužio i kao zamena za DM sprej protiv čudovišta koji cela porodica obožava ali ga više ne nalazim u prodaji, mada moram da primetim da se zaista razlikuje od njega: dok je miris DM spreja nekako običniji, i možda mogu da kažem i generički ili fabrički, ovaj L’Occitane zaista miriše na pravu, izvornu, prirodnu lavandu. Pravi opuštajući miris prirode, tako nekako.

Cena mu je oko 17 eura za 100ml, ali se veoma sporo troši, prilično je jak i dugo traje.

loccitane009loccitane014

Nadam se da će ovaj moj post nekima od vas biti od koristi iako se l’Occitane en Provence kozmetika ne može kupiti kod nas. Mene je veoma zainteresovala i sigurna sam da ću čim budem imala priliku probati još neke od njihovih proizvoda, a da ću za neke iz ovog posta obavezno ponoviti kupovinu.

Da li ste probali nešto od L’Occitane proizvoda? Koje biste mi njihove proizvode preporučili?

 

 

Komentari

comments

19 Responses

  1. Avatar
    Tacy

    Probala sam samo njihove kreme za ruke koje su fantasticne stvarno, a pakovanja preslatka pogotovo ona mini pakovanja za torbu. Obozavam lavandu tako da me je ovaj sprej bas zainteresovao, steta sto ih nema kod nas

    Reply
  2. Avatar
    Pepeljuga s' juga

    Evo preporuka : Fabulous serum za lice (trenutno na popustu ), Verbena gel za tusiranje i sapun, cela kolekcija (a posebno parfem) divlja mandarina, mlecni sapun i Shea butter krema za stopala. Totalno se pogubim kad im udjem u radnju :)))

    Reply
  3. Avatar
    Cajka

    Kada sam videla naslov ponadala sam se da se ovi proizvodi opet mogu naći kod nas. Nisam ništa njihovo probala, a toliko želim da vidim da li bi mi možda njihove kreme odgovarale. Naravno, kada sam bila u zemljama gde ima LOccitane kozmetike, nisam imala vremena da tražim prodavnice 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, pa pretpostavila sam da će većina poomisliti da ih opet ima kod nas, zato sam naglasila i na fb i u uvodu posta, da ne bude zabune…. jer i meni je žao što ih nema.

      Reply
  4. Avatar
    Sara

    Obozavam kremu za ruke, shea butter, lip balm, immortelle mleko za kidanje sminke i masku 🙂
    Kada sam videla post, ponadala sam se da su stigli kod nas 🙁 Ja ih kupujem u Madjarskoj.
    Mleko za skidanje sminke mi je omiljeno jer mi ne iritira ni kozu, a za divno cudo, ni oci koje su preosetljive. Takodje, nije komedogeno.

    Reply
      • Avatar
        Sara

        Ako za neke proizvode nisi sigurna da li ce ti odgovarati, mozes u apoteci kupiti sterilne posudice i traziti da ti sipaju malo. Velikodusni su, ja sam dobila Immortelle masku za bar 5-6 upotreba 🙂

  5. Avatar
    Mrs Fox

    Za L’Occitane sam dobila preporuku od prijateljice iz Makedonije još letos. Preporuka je bila u stilu “Ovo moraš da probaš-obavezno!”. Međutim kako kod nas nije dostupno, a cene nisu male čekala sam da prvo pročitam koju reč .. Upravo zato mi je drago da si o njima pisala. Uvek sam za to da za dobar proizvod treba dati i koji dinar više. Preporuka moje prijateljice je ista kao Pepeljugina-Verbena kolekcija. Iskreno, sada želim i ja da probam!

    Reply
  6. Avatar
    Ksenija

    Meni se do sada najviše dopala njihova linija proizvoda sa bademom. A dobre su im i muške toaletne vode, BEAUX mi se baš dopada.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.