Bourjois ima nekoliko sjajnih proizvoda koje koristim već godinama, a među najpopularnijim je svakako Healthy Mix puder, o kome sam pisala ovde. Danas vam donosim kratke utiske o još nekim njihovim proizvodima koje sam isprobala poslednjih meseci.bourjois05 bourjois07

Bourjois Rouge Edition Aqua Laque sjajevi

U nekoliko navrata sam na blogu pominjala Rouge Edition Velvet tečne ruževe, koji su me oduševili po svim stavkama: dugotrajni su i postojani, odlične pigmentacije, finog mat finiša koji ne isušuje usne previše, a i boje u kojima su dostupni su zaista lepe i odlično izgledaju na usnama.

Aqua Laque su u istom (i još malo lepšem, sa sjajnim poklopcima, pa izgledaju elegantno i luksuzno) pakovanju, ali je u pitanju više sjaj za usne, jer nije toliko pigmentovan, a na usnama se ne zadržava baš dugo.

Imam ih u dve nijanse, i obe su lepe, ali nisu praktični ukoliko ste negde gde planirate da se zadržite duže od dva sata, jer se prilično neravnomerno skidaju sa usana. Moraju i pažljivije da se nanose – za potpuno prekrivanje usana u bar dva sloja, ali vrlo tanka, kako se ne bi razlivali preko ivica usana.

Što se osećaja na usnama tiče, nemam zamerki – fino se nanose, glatke su i svilenkaste teksture, ne isušuju usne i čine da izgledaju baš lepo, sjajno i sočno.

Sve u svemu, nemaju mnogo sličnosti sa Velvet karminima, koji su meni, kao nekom ko nije ljubitelj sjajeva za usne, ipak favoriti.

Cena: 1369 rsd

bourjois10

Bourjois Volume Glamour Push Up maskara

Pakovanje ove maskare je baš, baš lepo – elegantno je i kvalitetno, pa izgleda kao da je u pitanju mnogo skuplja maskara.

U pitanju je klasična četkica, prilično velika, dok je formula vlažna pa se maskara može na trepavice naneti u više tanjih slojeva, za dramatičniji izgled (pri čemu treba biti pažljiv kako se trepavice ne bi slepile), iako i jedan sloj daje prilično intenzivnu boju i volumen.

Zaista čini da trepavice izgledaju gušće, ne produžava ih niti uvija nešto značajno, ali ih boji u intenzivno crnu boju. Svideće se onima koji traže dramatičniji izgled, mada ne mogu da kažem da me je oborila s nogu – u drogerijskom rangu ima još maskara slične cene koje mi se više dopadaju, a i Bourjois ima odličnu maskaru koja mi je njihov favorit – u pitanju je Volume 1 Seconde.

Cena: 1259 rsd

bourjois11

Bourjois Contour Clubbing Waterproof olovke

Bourjois olovke za oči su nešto o čemu se ne piše mnogo, ali su po meni jedan od drogerijskih bisera. Vrlo su intenzivnih boja, odlično pigmentovane, dovoljno meke da se lako nanose i klize po kapcima, a sa druge strane, izuzetno su postojane, ne razmazuju se i ne blede. Dostupne u u nekoliko vrlo zanimljivih nijansi – ljubičasta, plava, tirkizna i slično, i zaista vredi na njih obratiti pažnju i isprobati ih.

Cena: 679 rsd

bourjois13

Bourjois Instant Dry kapi za sušenje laka za nokte

Oni koji još uvek nisu otkrili, ili iz bilo kog razloga ne vole brzosušeće završne lakove za nokte, sigurno će se obradovati ovom proizvodu: u pitanju su uljane kapi koje pomažu da se lak na noktima brže osuši, a ujedno, zbog svoje teksture, neguju zanoktice.

Pakovanje je praktično i pipetom se kapi vrlo lako doziraju. Lak se ne suši baš trenutno, ali je vreme sušenja svakako značajno kraće u odnosu na sušenje laka bez pomoći Instant Dry kapljica.

Cena im nije visoka, ali u drogerijama ima i povoljnijih preparata ovog tipa, na primer Essence, koji mi se pokazao jednako efikasnim, mada bih se ja uvek odlučila za brzosušeći nadlak.

Cena: 839 rsd

bourjois06

Bourjois Air Mat tečni puder

Ovo je noviji Bourjois puder, namenjen svima koji žele solidno prekrivanje uz postojan mat izgled.

Air Mat je upakovan u kvalitetnu plastičnu tubicu. Miriše vrlo intenzivno, mada je to slučaj sa svim Bourjois puderima. Fine je, skoro penaste teksture ali se brzo suši i matira pa ga je potrebno nanositi brzo, a prsti su mi se pokazali kao najbolja opcija za nanošenje.

Ima srednje prekrivanje koje se može nadograditi do jačeg. Prilično je mat kad se osuši, ali lepo popuni pore i učini da lice izgleda glatko. Međutim, kad se nanese, uopšte ne izgleda prirodno – za moj ukus je previše mat i vrlo je očigledan na licu, posebno na dnevnom svetlu.

Ovo je puder koji naglašava suve delove kože, pa ukoliko ih imate, trebalo bi ih dobro pripremiti pre nanošenja. Dakle, Air Mat je puder za one sa masnijom kožom, koji bi želeli jače prekrivanje, matiran i ujednačen ten.

Ukoliko ste ljubitelj prirodnog, prozračnog i blistavog tena, Air Mat vam nikako neće odgovarati. Srećom, Bourjois u ponudi ima Healthy Mix i Healthy Mix serum koji su sa dobrim razlogom među najpopularnijim  puderima u našoj drogerijskoj ponudi.

Cena: 1499 rsd

bourjois14

Bourjois Poudre de Riz de Java puder u prahu

Već sam u par navrata pominjala ovaj puder na blogu (na primer u ovom postu), ali nekako mislim da je zaslužio još koju rečenicu. Ne samo zato što je upakovan u preslatku retro kutijicu, što je savršeno fino mleven i odličan za setovanje na kraju šminkanja, već i zbog toga što je kod nas u drogerijama vrlo teško pronaći puder u prahu (ili kamenu) koji nije namenjen matiranju masnijih delova lica, već koji tenu pruža blistavost i zdrav sjaj.

Ovaj puder na bazi pirinčanog praha se može koristiti i kao vrlo suptilan hajlajter, posebno ukoliko ste svetlog tena, i ako se nanese u malo većoj količini, dok nanesen finom rastresitom četkom na celo lice, daje vrlo prirodan i nenametljiv utisak blistavog tena.

Cena: 1359 rsd

bourjois15

Na blogu sam do sada više puta pisala o Bourjois proizvodima – neki tekstovi su i od pre tri, četiri, pa i od pre pet godina. Ako vas zanima moje tadašnje mišljenje (nešto se jeste promenilo, uglavnom u vezi moje kože, ali su utisci većinom i dalje slični), pogledajte neki od sledećih linkova 🙂

Koji su vaši omiljeni Bourjois proizvodi?

 

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Danijela

    Divna i istinita recenzija. Air mat si opisala “u dlaku” tacno. Cim se pojavio, otrcala sam da ga kupim i razocarala se. Zaista sam ocajna, probala sam gomilu pudera i nikako da nadjem odgovarajuci. Imam mesovitu kozu sa rozaceom na obrazima i sve sto trazim jeste nekomedogeni puder srednje prekrivenosti, koliko god da kosta. Ako imas neki predlog, pisi molim te.
    Veliki pozdrav. 🙂
    ps pojavio se novi Bourjois Radiance puder, bas me zanima kakav je.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.