… i koje i dalje ponovo kupujem 🙂

Maj 2015. Svim tim planovima da pišem na bebeće teme, preparatima koje koristim za negu svoje sada već devojčice – ne toliko bebe, o savetima i proizvodima koje sam koristila u trudnoći, o milion stvari za koje znam da bi neke od vas mogle da zanimaju, svi ti planovi koje sam smišljala i zamišljala i imala ideju da ih realizujem, svi oni su ostali samo planovi kad je na svet stiglo jedno tako malo, tako slatko i tako nemirno biće koje traži, ne traži, koje zahteva svu moju pažnju i svaki moj minut, čak i onda kad uhvatim koji trenutak za sebe.

favoriti nega beba 09

Maj 2017. Beba je već dvadesetomesečna devojčica, mama je i dalje hronično umorna, ali jaslice + bolja organizacija pomažu da se malo više posvetim ovom svom voljenom online kutku u kome planiram i  više tema vezanih za decu. Za početak ne izlazim mnogo iz svoje zone blog-komfora, pa vam danas pišem o mojim apsolutnim favoritima kad je nega beba u pitanju – baby beauty 🙂

I možda nije loše što je ovakav post stigao na red tek sad; pišem ga iz jednoipogodišnjeg iskustva, posle isprobavanja zilion bebećih brendova i preparata, i sa vama delim naše iskustvo sa onima koji su nam se pokazali kao izuzetni i koje bih iz cuga odabrala da sam sad u 2015-oj 🙂

 

SOPHIE LA GIRAFE ulje za bebe

favoriti nega beba 08

Mislila sam da ulje za bebe nije neophodno, jer kažu da je dovoljno oprati i obrisati bebeću kožu, a onda sve dalje radi sama. Iz mog iskustva baš i nije tako. Iako Lana nijhe imala suvu niti atopičnu kožu, ulje nam je bilo – i ostalo – najbolji prijatelj za lepši san.

Vrlo aktivna od prvih dana, moja beba je uvek delovala ubrzano, napeto, zategnuto – iako ne u tolikoj meri da bi u pitanju bila hipertonija, ona je jednostavno bila (i ostala, tj. još više postala) dosta živahnija, okretnija i brža od mog prvog deteta. Srećom, našla sam savršen način da je opustim – masaža za bebe. Da ne bih dužila u ovom postu, ako nekog zanima mogla bih o masaži da pišem u jednom zasebnom, ali tutorijale i uputstva za masažu beba možete naći širom interneta.

Za masažu je vrlo bitan izbor ulja, sastojci i miris istog, tako da ne bude puno agresivnih veštačkih tvorevina i jakih veštačkih mirisa. Upravo zato mi je, od nekoliko koje sam probala, najbolje leglo Sophie La Girafe ulje, jer ima tako suptilan, prefinjen i nenametljiv, a veoma prijatan miris i sadrži pažljivo birane sastojke.

Nije previše masno, a ne upija se ni previše brzo, teksture je baš idealne za masiranje. Ta masaža, koju sam u početku praktikovala jednom ili dva puta dnevno, a sada svakih nekoliko dana, toliko je pomogla opuštanju bebe i lepšem, mirnijem i dužem snu da vam od srca preporučujem da je isprobate, posebno ukoliko je beba nervozna, napeta ili baš živahna.

I od srca preporučujem ovo ulje, u startu jeste skuplje nego većina drogerijskih, ali kvalitetom zaista odskače, a i može baš dugo da potraje. Može se kupiti online, ovde, po ceni od 2400 dinara za 200 ml, u odabranim Lilly apotekama, Leto Shop i DexyCo radnjama.

 

BIODERMA ABCderm micelarna voda

favoriti nega beba 05

U početku, pa i pre početka (u trudnoći), mislila sam da je micelarna voda za bebe tako neka izmišljena stvar, jer što ne bismo koristili vlažne maramice ili običnu vodu? Međutim, nije baš tako, a toga postanete svesni kad vidite koliko vam znači vreme.

U stvari, obična voda jeste super stvar, ali za manje površine je micelarna idealna jer nekoliko kapljica na tuferu mnogo brže skida nečistoće sa kože. I mnogo bolje od bilo kojih maramica. A Bioderma micelarna za bebe je, posle nekoliko isprobanih, moj izbor zato što ima najlepši i najnežniji miris (micelarne za bebe su uglavnom namirisane?!) i vrlo je efikasna kod uklanjanja nečistoća sa lica i tela. Ne koristim je previše često, pa sam kupila tek nekoliko puta ovu malu bočicu, ali je dostupna i u većem pakovanju, nešto isplativijem, ukoliko je trošite u većim količinama. Cena joj je od 890 rsd za 100ml.

 

WELEDA krema za područje pelena od nevena

favoriti-nega-beba-04

Prošle godine sam pisala o nekoliko proizvoda iz Weleda linije za negu beba, ali se do sada jedna od svih tih kremica zadržala kao obavezna u našoj bebi-kolekciji: krema sa nevenom protiv pelenskog ojeda. U suštini, pokazala se vrlo slična njihovoj kremi iste namene iz linije za osetljivu kožu, sa belim slezom, koju možete odabrati ukoliko želite kremu bez mirisa.

Ova od nevena miriše dosta intenzivno, ali predivno, na biljke – posebno neven, i veoma je gusta ali se lako razmazuje. Samo pola centimetra istisnutih iz tube je dovoljno za mazanje celog područja, a razmazuje s neobično lako. Ono zbog čega mi je nezamenjiva je brzina kojom umiruje upale i rešava ojedeu pitanju su bukvalno sati. Isprobala sam sigurno 15-ak krema u tu svrhu, i ova mi je ubedljivo najdelotvornija, što sam spoznala tek kad je Lana počela da jede čvrstu hranu, i ojedi postali učestalija pojava. 

Ova krema zaista rešava ojede preko noći, ponekad čak i za par sati, i zbog toga je uvek imamo u rezervi, a kupila sam je do sad mnooogo puta. Prodaje se u drogerijama i apotekama (ima je i u Maxi-ju) po ceni od oko 900 dinara za 50ml. Ponekad ima i akcija gde se po ceni jedne dobijaju dve (trenutno Zelena apoteka), a kako je mrvica dovoljna za jedno korišćenje, čak je i mnogo isplativija od svih Pavlovićevih i sličnih.

 

URIAGE krema za kupanje

favoriti nega beba 03

Pisala sam već na blogu o ovoj kremi za kupanje, u okviru favorita, ali mojih. Razlog je što je ovaj preparat toliko blag i toliko divno miriše,  da ga često koristim kako ja, tako i ostali članovi porodice, i to umesto šampona, gela za tuširanje i gela za umivanje.

Miris je tako prijatan, onako bebeći ali nimalo agresivan (generalno volim kako mirišu svi Uriage Bebe preparati koje sam isprobala), a krema je srednje guste teksture. Za kupanje je potrebna zaista mala količina, i iako nešto skuplja (oko 1600 rsd za 500ml) boca je ogromna, i traje nekoliko meseci do pola godine. Isprobala sam dosta preparata za kupanje, ima ih još koje volim i koji su zaista kvalitetni i dobri, ali otkad smo probali Uriage, uvek joj se vraćamo, nekako je baš po našoj meri.

 

 MUSTELA Hydra Bebe krema za lice i telo

favoriti-nega-beba-06

Mustela je, kao i prethodne, farmaceutska kozmetika za bebe, i ima linije proizvoda koje su specijalizovane baš za suvu i atopičnu kožu sklonu ekcemima i slično. Kako Lana nije imala tih problema, a htela sam da probamo neki njihov proizvod, kupila sam Hydra Bebe kremu namenjenu nezi lica i tela.

Mi je koristimo za lice, i posle nekoliko isprobanih zaštitnih krema koje su uglavnom previše teške i masne, ova nam je bila pravo otkriće. Lagana, balzamasta tekstura se lako razmazuje i brzo upija, tako da komotno može da se koristi i za telo, a moja jedina zamerka ide – za moj nos – previše intenzivnom mirisu. Miris jeste lep, malo drugačiji od klasičnih bebećih, ali nekako ipak prejak za proizvod namenjen bebicama.  Zato je mnogo više koristimo sada kad smo stariji, jer je, što se nege i teksture tiče, pun pogodak.

Cena joj je oko 1000 dinara za 50ml.

favoriti nega beba 01

Plus, htela bih da pomenem još nekoliko preparata koje nismo koristili stalno, već povremeno, i koji su takođe ostavili odličan utisak i mislila da su veoma kvalitetni i dobar izbor za bebe: Bioderma Atoderm mleko za telo – sjajno za bebe (i odrasle, naravno) koji muku muče sa suvom kožom, Weleda sapun od nevena za bebe (pisala sam o njemu ovde), Uriage Bebe losion za čišćenje kože (nešto kao micelarna, samo kremastije, takođe ne mora da se ispere) i Uriage Bebe krema za područje pelena , DM-ova Babylove krema za bebe kao sjajna alternativa masnim kremama (pominjala sam je ovde) i nije kozmetika ali želim da pomenem i Sophie la Girafe glodalicu – nezamenjiva kod nicanja zubića, tako savršeno mekana, i od velike je pomoći u kritičnim situacijama.

favoriti nega beba 10

Koji su vaši omiljeni proizvodi za negu beba? Imate li neki da mi preporučite? Da li imamo neke zajedničke favorite? Kao i uvek, znači mi vaš komentar 🙂

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Balea kreme (obe!) imaju izmenjen sastav. Ove koje su sada u prodaji su lošije od prethodnica o kojima si pisala. Ja sam imala sreće te dok je bio baš mali kupila tri zelene kreme sa starom formulom, i odlična je. Sadašnja nije iste teksture, nisam je probala, ali mame po forumima iznose nezadovoljstvo istom. Žutu sam koristila nešto malo, nova formula, i napravila nam je haos sa bubuljicicama posle samo dva nanošenja. Digoh ruke od njih. Ne znam šta im bi da promene sastav.

    Weleda krema je odlična. Mi je uvek imamo za “specijalne” situacije.

    Imamo i Sofi, ovu u obliku osmice. Ni na samom početku glockanja (pre godinu dana), a ni sada nije emotivno vezan za nju i svejedno mu je da li glocka nju ili varjaču. Čini mi se da nije baš oduševljen. Sreća, pa nisam kupila veliku inače bih je ja grickala.

    Obavezan proizvod koji uvek imamo je Mustela šampon za temenjaču. Odličan je i isplati se. Dva puta mesečno mu operem kosu sa njim, za svaki sluačaj. Više od toga nije bilo potrebno koristiti ga.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala na komentaru Jelena 🙂
      Nisam znala za Balea kreme, kupila sam skoro i odnela u jaslice, ali nisam probala pa ne znam kakva je. Baš mi je krivo, ta žuta mi je bila super.
      Ja sam za Lanu dobila dva preparata za temenjaču (Bioderma i drugog ne mogu da se setim) ali ona je nije imala pa smo ih prosledili, za razliku od Luke koji je imao temenjaču, ali tada nije bilo da se kupi tih proizvoda 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.