Nije tajna da volim da isprobavam različite preparate, da nisam plašljiva kad je u pitanju promena čak i onih koji mi odgovaraju, da nemam osetljivu kožu zbog čega na prste jedne ruke mogu da nabrojim proizvode za negu koji su mi napravili nešto loše na licu, i zbog svega toga, kod mene se kozmetika menja kao na pokretnoj traci 🙂 Zato je tu ovaj letnji post o tome šta se trenutno nalazi u mom kozmetičkom ormariću (onom manjem, sa proizvodima koje koristim skoro svakodnevno).

letnji-mix-03

letnji-mix-04

Za čišćenje lica i skidanje šminke, tu su tri proizvoda koje rotiram, kojima po potrebi dodajem dvofazni ili neki uljani skidač šminke oko očiju. Lierac ulje za skidanje šminke je tako udobno i mirišljavo (obožavaće ga svi sa suvom kožom), a tokom ispiranja se pretvara u finu emulziju koja mi lepo skida ostatke šminke sa lica, dok nije baš toliko efikasan kada su npr. maskare u pitanju, pa zbog toga često pribegavam Bioderma micelarnoj vodi, mojoj omiljenoj. Micelarna je tu i za još jedan krug čišćenja posle ulja, a Natura Siberica pena je odlična za umivanje is kidanje ostataka šminke sa lica (iako je predviđena i za skidanje šminke sa očiju, nije toliko sjajna u toj ulozi), kao i za dane kada mi je koža masnija, ili kada je tu poneka bubuljica.

letnji-mix-05

Ni jutro ni veče ne mogu da zamislim bez tonika, a u poslednje vreme koristim Oriflame Novage tonik za obnavljanje (iz linije True Perfection) koji mi se dopada zbog blagog i osvežavajućeg mirisa i finog osećaja na koži. Ne sadrži alkohol (koji meni ne smeta posebno, ali eto), a u sastavu ima glikolnu, mlečnu i salicilnu kiselinu koje vrše blagu eksfolijaciju koja čini da mi koža bukvalno zablista 🙂

Poslednjih nedelja sam koristila i sjajni AromaTea Hydra Plus Aktivator posle čišćenja i pre nastavka nege, a u pitanju je umirujuće prirodno osveženje sa cvetnom vodom mandarine, aloe vere, kombinacijom eteričnih ulja i cvetnih esencija, koje posebno prija suvoj koži.

letnji-mix-07

Od tretmana koje praktikujem dva do tri puta nedeljno, trenutno obožavam Dr Brandt Microdermabrasipn piling, malo je intenzivniji, ali je to baš ono što volim jer se efekat vidi odmah nakon upotrebe.

Još jedan Dr Brandt proizvod je našao mesto u mojoj letnjoj rutini nege, a to je sjajna Oxygen maska, koja naročito prija posle sunca i vrućine jer osvežava sa svojih milion minijaturnih balončića koji se stvaraju i pucketaju na licu, čineći kožu mekom, glatkom i blistavom.

Korejski noviteti koji se od ovog proleća mogu naći u našim Sephora parfimerijama su svi od reda zanimljivi i slatki, ali su mi se dve Tony Moly Egg Pore maske izdvojile jer odlično čiste pore koje su mi tokom leta, zbog vrućine ali i preparata sa SPF-om uvek primetne i veće nego inače.

letnji-mix-06

letnji-mix-08

Serumi: crveni Lierac Magnificence Serum Rouge obožavam naročito zbog crvene boje 🙂 ali i divnog mirisa i osećaja na koži – jedan je od onih koji su mi tokom leta dovoljni za noćnu negu čak i ako ne nanesem kremu.

Lancome Energie de Vie je novitet koji mi se brzo uvukao pod kožu jer je savršena letnja nega za moju mešovitu kožu i masniju t-zonu, dok osvežavajući miris i lagana tekstura koja se odmah upija ali hidrira, kožu čini mekom i blistavom.

letnji-mix-09

Kad je u pitanju nega zone oko oka, neočekivano me je oduševila ATea Lift Hyaluron krema sa uljima pirinča i jojobe, kolagenom i hijaluronom. Moram ovo malo da objasnim – područje oko očiju mi je suvo, borice su već primetne i malo je krema (naročito onih koje ne koštaju malo bogatstvo) koje mi pomažu da ih ublažim, a ovo je jedna čiji sam efekat videla već posle nekoliko dana.

Caudalie Resveratrol Lift gel krema za negu oko očiju mi je odlična opcija za dan, jer je lagana, gelasta, više kao neki serum, brzo se upija a hidrira na duge staze.

letnji-mix-10

Tokom leta kreme ne koristim često, osim na letovanju i par nedelja posle, kada mi je koža suvlja nego inače. Zato mi je za ovo leto odlična stvar Nuxellence Detox, koji je nešto između seruma i kreme, i koji mi je najčešće sasvim dovoljan kao noćna nega.

Ponekad se prepustim i ne baš prijatnom mirisu, ali odličnom dejstvu Caudalie Polyphenol C15 ulja (o kome sam pisala ovde), posebno kad mi koža nije previše zahtevna, a kad jeste, u pomoć mi pristiže Darhin ulje ruže, za dane kada mi je potrebna bogatija nega, ali i kada želim sebi da priuštim pravi mali luksuzni ritual kod kuće.

letnji-mix-11

I posebni rituali o kojima ću vam uskoro pisati i detaljnije odnose se na uređaje za čišćenje lica (i tela): novi Clarisonic Smart Profile – za dane kada želim čistu i savršenu kožu bez čete kozmetičkih preparata, i Foreo Luna Pro, za trenutke u kojima želim da uživam i da se prepustim blagoj ali efikasnoj masaži lica i čišćenju kože na nežniji način.

Kakav je vaš letnji režim nege lica? 

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Alex

    Hvala ti puno. Moja žena obožava da prati tvoje savete, sad će i leti da mi bude prelepa 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.