Na svakih otprilike pola godine se skoncentrišem da napišem šta sam zanimljivo otkrila tokom prošlog meseca, koje sam boje i proizvode koristila, to bi trebalo da pišem i češće, npr. svakog meseca, ali često zaboravim, ili ne stignem, ali kako se ovih dana susrećem sa viškom slobodnog vremena jer sam primorana da budem kod kuće (dečije zarazne bolesti, tja), onda sam rešila i ovakav post da napišem, i još sam rešila da ne gušim pokušam da ne gušim mnogo, nego da sve bude kratko i jasno, a ako nekog zanimaju detalji slobodan je da postavi pitanje u komentarima, ili na e-mail, ili na bilo koji drugi način :D

.

Rumenilo Mac Breezy mi je otkriće meseca, do sada sam od rozikastih Mac rumenila najviše volela Dollymix (ok, i dalje ga volim), ali me je ovo totalno oborilo s nogu. Boja je kompleksna i sjajna, skoro metalik, ali ako se nanese odgovarajućom četkom i u odgovarajućoj količini, na licu izgleda prirodno a opet skroz interesantno.

.

.

Nisam mogla da ge ne uporedim sa Dollymix-om jer u pakovanju izgledaju vrlo slično, ali na koži su potpuno različite: dok je Dollymix prava pink sa srebrnkastim šimerom, ova je više crvenkasta, tamnija boja, pa možda nekad nekom bude od koristi ako ih uporedim:

.

levo – Mac Breezy, desno – Mac Dollymix

.

levo – Mac Breezy, desno – Mac Dollymix

.

gore – Mac Breezy, dole – Mac Dollymix

.

Avon Moisture Seduction Lipstick u nijansi Red Kiss je tamno crvena, hladnija nijansa, a kvalitet karmina me je oduševio. Zaista je udoban na usnama, dugo traje, a i kad počne da se skida ne skida se musavo, već ravnomerno i postepeno, pa mu je osim hidratacije (koja je odlična) ovo takođe veliki plus.

.

.

Maybelline ColorSensational Lipstain u boji 25 Feelin Rosy imam odavno, ali sam ga upotrebila svega dva tri puta sve do sada. Boja je neka prljavo rozikasta, i mislim da bi super stajala toplijim bojama tena, dosta dugo traje, daje baš lep pigment usnama, a ne isušuje mnogo, što je iznenađujuće za ovakvu vrstu boje za usne. I u obliku je flomastera što mi je baš zanimljivo.

.

.

Aura Nano Rouge br. 77 Amsterdam je prvi ruž od Aure koji sam probala, tačnije – prvo bilo šta od Aure što sam probalaosim laka za nokte, i veoma sam zadovoljna. Posle toga sam probala još nekoliko njihovih karmina, i mogu da kažem da sam veoma prijatno iznenađena. Ruževi su im meki, hidratantni, solidno pigmentisani, poprilično dugotrajni, i malo starinski namirisani, pri čemu mi se ovo poslednje najmanje dopada. Povrh svega su pristupačne cene, i iako izbor boja nije neverovatan, mislim da svako može pronaći bar neku koja mu odgovara.

.

.

Bourjois Effet 3D Max u nijansi 63 je odličan sjaj, roze sa srebrnim šimerom koji nije baš sitan ali se na usnama ne primećuje mnogo. Ove Bourjois sjajeve volim jer dugo traju (za prosečan sjaj), nisu lepljivi, pa iako su malo možda previše tečni meni potpuno odgovaraju. Još jedan plus im je neobičan plastični aplikator koji meni mnogo više odgovara od standardnih sunđerastih. I da, nekako vizuelno povećavaju usne, ili se to meni samo čini, nisam 100% sigurna.

.

.

.

I svi swatch-evi na jednom mestu:

.

.

Clinique All About Eyes Serum koji imam u mini varijanti od samo 5ml koristim svako jutro već tri meseca i nisam ni blizu toga da potrošim tubicu. Probala sam razne slične serume za oči sa metalnom kuglicom, ali je ovo jedini koji je u stanju da mi stvarno umiri područje oko očiju (koje mi je skoro redovno naduveno posle buđenja), pa uz prijatan osećaj hlađenja mogu da kažem da zaista radi, umanjuje mi nadutost u tom predelu, a i sasvim solidno hidrira to područje tako da mi otkad ovo koristim okoloočna krema tokom dana nije ni potrebna.

.

.

Bourjois Healthy Mix Serum puder i Healthy Mix korektor, već sam ih nahvalila u prethodnim postovima, ovde i ovde, tako da nemam šta da dodam, ovog meseca sam ih koristila više od svih ostalih pudera i korektora.

.

.

Inglot četkica 13p i Alverde četkica za ajlajner, koje sam takođe otkrila ovog meseca i oduševila se, Inglot 13p je baš mala četkica za precizno nanošenje senke, odlično pakuje boju, dok je Alverde po smešnoj ceni super za iscrtavanje ultra tankih i preciznih linija ajlajnerom (iako su mi kose četkice za tu svrhu i dalje favoriti).

.

.

.

Nivea dvofazni skidač šminke sa očiju mi je bolji od svih skidača u nižem cenovnom rangu i jedan od boljih uopšte, mislim da je ovo već treće pakovanje koje trošim, nije skupo a odlično skida i najcrnju šminku, najpigmentisanje senke, olovke pa i najvodootpornije maskare bez velikog maltretiranja očiju i nežne kože oko njih.

.

.

Macadamia oil ulje za kosu – ovome zaista moram da posvetim zaseban post, iz ove kolekcije imam ulje i pakovanje za kosu, oba u mini pakovanju (i traju mi već mesec dana) i moja kosa je oduševljena. Ulje za kosu i nije klasično ulje (u smislu da ne masti kosu uopšte) ali je, kao i pakovanje, čini divnom i mekom, ne otežava je, a može se dodati i u pakovanje za kosu, farbu za kosu i sl. Oduševljena!

.

.

Benefit High Beam hajlajter je moj najbolji tečni hajlajter ikada. Imam ga takođe u mini verziji iz ove palete, i skoro sam ga potrošila pa nameravam da ga pazarim u full size varijanti. Savršen hajlajter sa savršenom količinom mikroskopski sitnog šimera, brzo se suši, odlično razmazuje, dugo stoji, odličan!

.

.

I parfem za ovaj mesec, divna elegantna cvetna eksplozija u bočici, Chloe eau de parfum, miriše na cvetno i čisto, pa flašica i mašnica, jak i postojan, pa me oni koje znam i koje ne znam pitaju koji je to parfem… ukusi su različiti, naravno, ali ovaj je divan divan divan!

.

.

.

Hehehh, izgleda da sam uspela da spakujem post u manje od milion reči, i moram da priznam da sam prilično ponosna na sebe.

Šta vi koristite ili ste otkrili ovih dana ?

.

Komentari

comments

15 Responses

  1. Avatar
    Biba

    Te Avonove šminke so tudi meni zelo všeč – kupila sem odtenek Garnier Shimmer in še nekaj drugih odtenkov v tester velikosti.

    Aura šminka tudi izgleda krasno!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      jeste, odlični su, i ja imam nekoliko testera ali se još nisam odlučila koji ću još da uzmem…
      aura karmini su stvarno iznenađujuće dobri, ni ja nisam znala do skoro, baš ću u nekom od sledećih postova da napišem malo o njima.

      Reply
  2. Avatar
    Danijela

    Jao,odlican post!:)Gde ima da se kupi ovo Macadamia ulje i po kojoj ceni?pozz

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala danijela! macadamia ulje sam narucila tamo gde narucujem i china glaze lakove (http://alexandar-cosmetics.com), ako se registrujes na njihovom sajtu mozes da pogledas cenovnik, a bice ih i na sajmu kozmetike. ja sam uzela tester-verzije, macadamia ulje od 10ml i macadamia oil pakovanje od cini mi se 30ml cisto za probu i svaki kosta 200 din. (a traju mi vec mesec dana i ima ih jos). napisacu u sledecih par dana malo detaljnije o njima, ja sam prezadovoljna 😀

      Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Mene je ovaj post jutros inspirisao da iz – type -kam jednu recenzijicu 🙂 A inače sam bila u potrazi za dobrim tečnim hajlajterom (baš sam bila u nedoumici, vukla ljude za rukav da pitam i sl :D)Hvala!!!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      heheh, videla sam, i slozila se sa tobom 😀
      benefit high beam mi je do sada najbolji hajlajter, imala sam ga u tom malom pakovanjcu u okviru kompleta, a sad je pri kraju, i malo me boli to sto kod nas kosta oko 3000 dinara, mislim da je preterano… ima ga dosta, i ne trosi se brzo, ali mi sve nekako mnogo za to da dam odjednom, pa onda grebuckam iz ovog mini koji imam da potraje makar jos malo, u nadi da cu u medjuvremenu naleteti na neki jeftiniji a jednako dobar 😀

      Reply
  4. Avatar
    Jelena

    Amsterdam 77 imam 🙂 Slažem se, nije loš ruž, boja mi se dopada za svaki dan, a pakovanje je bombonica – non stop ga vučem po đepovima farmerki 😀

    Reply
  5. Avatar
    Lola

    avon karmin i mac rumenilo su extra…volela bih da probam burjois pder sa tim vocem…deluje mi kao nesto dobro

    Reply
  6. Avatar
    Agnes

    Poštovani članovi makeupandmore:

    Treba mi tvoja pomoć.

    Kao student iz Holandije, sam napraviti istraživanje o parfema na tržištu Bosne, Srbija, Crna Gora, Kosovo i Makedonija. Imam anketa, ali ja nikoga ne znam iz ovih zemalja.

    Bio bih veoma zahvalan ako biste mogli postavljati moj upitnik u Facebook, ili bilo koje druge društvene medije za ljude da popuni ga. Trebam 50 odgovori po zemlji (5 * 50), ne samo ljubitelji parfema, ali i drugi ljubitelji non-parfema previše.

    https://docs.google.com/forms/d/1NTDM2voyjgF6sBUNyGGuHcCMeQS6CVxWPW-eEly2RU4/edit

    Žao mi je za moj tjedan jezik, ja koristim Google Prevodilac.

    Ja sam zahvalan za bilo kakvu pomoć.

    Agnes

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.