Uvek kad počnem da razmišljam o tome šta od svega što koristim u poslednje vreme od kozmetike (a uvek toga ima mnogo, jel), ja sam na muci. Na mukama. Šta da uguram u omiljeno u junu, kako da sve stane u kadar, ovo ipak neću, ovo ipak hoću, ovo mi je bilo bolje od onog, i tako u beskraj.

Onda kad najzad odlučim, kreće hvatanje sunčanog vremena za fotografisanje, što mi prošle nedelje nikako nije išlo na ruku, a i kada sunca ima, to je obavezno dok sam na poslu, a kad sam kod kuće onda je (pak) oblačno, i to ne obično oblačno nego kao da će ono da pada, tako da tek kad se cela ta zavera protiv mene i mog bloga i posta o omiljenoj mi junskoj kozmetici privede kraju, mogu na miru da sednem i da napišem šta je to što sam koristila i želim da vam preporučim.

I onda, naravno, post kasni bar deset dana, ali na kraju ipak stiže. Rozikaste na usnama, razne na očima, bronzano, rumeno na licu, žuto, plavo i narandžasto na noktima, to je moj jun. Moj rođendanski mesec, u kome sam napunila trideset i mnogo godina, heheh, iako se tako ne osećam. Sem kad bacim pogled po ostalim blogovima, onda se osećam malo kao baka 😀

Karmin Golden Rose br. 53 mi je uz Maybelline Coral Pop, o kome sam pisala nekoliko puta, jedan od najviše korišćenih tokom ovih leptnjih dana, pa sam morala da ga uvrstim u ovaj izbor, iako sam vam o njemu detaljnije pisala u postu o Golden Rose karminima, gde sam postavila i fotografije kako izgleda na usnama.

Essence karmin u nijansi 53 My Favorite Cupcake je drugi po redu njihov karmin koji sam kupila jer sam prvim bila veoma zadovoljna, i ni ovaj me nije razočarao. Deluje kao topla roze boja koja je na mojim usnama nešto hladnija, ali ono što volim kod ovih karmina je divan osećaj hidriranosti koji ostavlja na usnama, baš kao balzam za usne. Nije previše dugotrajan a ni previše pigmentisan, ali ako volite karmine koji ne ostavljaju mnogo boje a lepo neguju, probajte neki iz Essence kolekcije.


Stay With Me Essence sjajevi su među najboljim sjajevima koje sam imala prilike da probam, i jedini razlog što ih nisam pokupovala u svim primamljivim bojama u kojima ih proizvode je što nisam ljubitelj sjaja za usne kao proizvoda, pa ih jako retko koristim. Ipak, ovo su dve boje kojima nisam odolela, a za cenu po kojoj se prodaju (mislim oko 280 din) su stvarno fenomenalni. Imam ih u nijansama 01 My Favorite Milkshake i 03 Candy Bar, slatko su upakovani, gusti, kremasti, izuzetno pigmentovani i postojani, ne razlivaju se i ne suše usne, boje su divne, i jedina stvar koja mi malo smeta je čudan aplikator na koji nisam navikla. Sjajni sjajevi, nemojte da ih propustite!

 

 

 

Eveline maskara Volumix Fiberlast je maskara koju sam koristila mahom za dnevnu varijantu šminke, jer ne obara s nogu kad je u pitanju volumen, ali zato fenomenalno izdužuje i razdvaja trepavice. Iako nije postojana baš od jutra do mraka, sasvim fino izdržava prosečno radno vreme, ne čini trepavice tvrdim, lepo se nanosi čak i u tri-četiri sloja, a trepavice su posle nanošenja uredne i veoma dugačke. Lagana i prijatna maskara za ove letnje dane, ne razmazuje se i ne mrvi po kapcima, i za nekih 300 dinara jedna od mojih boljih kupovina ovog meseca.

Inglot senke su moje omiljene senke već dosta dugo, i uvek pronađem poneku koja me obori s nogu. Ovog puta to su svetlo siva u nijansi DS501 , lepa svetlo rozikasta mat br. 352 , i divna tamno ljubičasta br. pearl 446 koja se čarobno presijava. Postojane, svilenkaste, sjajno pigmentovane… ako niste do sada probali Inglot senke, ne znate šta propuštate 😀

Da bih zaokružila priču o očima, ne mogu da izbegnem da u najviše korišćene stvari u junu ne uvrstim i Sephora Long Lasting Eye Liner u nijansi 12 Taupe, tamno braon sa zlatastim šljokicama, izuzetno pigmentovan i postojan, i sa još nekoliko braon nijansi je na sniženju u Sephori (stoji kod kase) za oko 200 dinara (230… ili 250… ili tako nešto). U poslednje vreme mi baš prija da koristim braon ajlajner umesto crnih na koje sam inače navikla, daje mnogo suptilniji i prirodniji izgled, savršen za ove vruće letnje dane.

 

I proizvodi za lice na gomili, prvo moj omiljen Dior Shimmer Powder o kome sam pisala u posebnom postu, i koji je bio i hajlajter, i bronzer, i senka, i sve. I za dan i za veče, zavisno od prilike, sa mekšom ili tvrđom četkom, nezaobilazan letnji multitasking proizvod.

Essence Sun Club Matte Bronzing Powder – Brunettes je iznenađujuće lep bronzer, u količini od čak 15g, potpuno mat, prilično taman (čak i svetlija nijansa mi se u prodavnici učinila dosta tamna), sa mirisom kokosa ili tako nečeg letnjeg, meni odličan i kao bronzer i za konture, ogromna količina i solidan kvalitet za oko 400 dinara, prijatno iznenađenje obzirom da nekim ranijim Essence bronzerima nisam bila mnogo zadovoljna.

Alverde mineralno rumenilo u nijansi Cherry deluje zastrašujuće crveno u pakovanju, ali je diiivno rumeno na licu (jako je pigmentovano i ja ga nanosim tvor četkom), jako dugo mi traje na licu i pored sve vrućine, ima ga mnogo u pakovanju što znači da ga neću potrošiti godinama, i koštalo je oko 400 dinara što mislim da je super cena za ovako dobro rumenilo. I mislim da bi lepo stajalo na svim tipovima, tj. podtonima kože, jer je boja nekako neutralna, ni topla ni hladna.

Sigma F80.… ne znam kako sam živela bez ove četke. Osvojila sam je na nagradnoj igri kod koleginice blogerke, i otkad sam je prvi put upotrebila pomislila sam da mi druga četka za tečni puder nikad više neće biti potrebna. Sintetička, gusta, kvalitetno urađena, ne ispadaju joj dlake, a tečni puder nanosi savršeno ravnomerno, brzo i ne upijajući ga. Jedina joj je mana što se malo teže pere i sporije suši jer je baš baš gusta, ali efekat koji mi lice dobije kad njom nanesem puder je više nego savršen. Košta 16 usd na sigmabeauty.com, a po meni vredi i više od toga. Ako kupujete preko interneta (a uskoro ću da objavim i tekst o onlajn kupovini), obavezno razmislite o njoj, nećete se pokajati.

Sephora Piling+Maska je odlično sredstvo, kao piling je baš kako treba, ni previše grub ni previše nežan, kao maska je super delotvoran, i posle svega ostavlja lice hidriranim i glatkim, ne isušuje kožu ali je lepo čisti, super prijatno miriše, sav je bez nekih štetnih sastojaka (ili bar tako na njemu piše), i jedina mana mu je mala količina, svega 50ml po ceni od oko 900 dinara. Uprkos tome, za umivanje je dovoljno je zrnce, tako da mislim da će potrajati. U svakom slučaju sam prijatno iznenađena ovim proizvodom, mislim da mogu bez problema da ga koriste i osobe sa suvom a i oni sa masnijom kožom.

Balea Serum za oštećene krajeve kose je super stvar, za delić cene od sličnih seruma drugih proizvođača koje sam imala prilike da isprobam. Ne znam šta bih još mogla da kažem o ovom proizvodu osim da sam baš zadovoljna istim, i ako koristite neki serum ovog (silikonskog) tipa za krajeve kose pre ili posle feniranja, isprobajte i ovaj, cena mu je oko 250 dinara a kvalitet koji za taj novac dobijate je (po meni) odličan.

Avon Planet Spa Japanese Sake and Rice Refresing Eye Smoother uprkos nikad dužem imenu je vrlo jednostavan providni gel za područje oko očiju, koje ga odlično osvežava i ublažava naduvenost tog područja. Ne mogu baš da kažem da mi pegla bore, ali za tmurna jutra posle neprospavanih noći je sjajna stvar. Osvežava mi osetljivu kožu oko očiju i kapke, ne iritira, nema miris i izuzetno je lagane teksture koja se brzo upija. Tokom letnjih meseci, kad mi koža u tom predelu nije previše suva, ovo nanosim umesto dnevne okoloočne kreme. Ranojutarnji spas!

Ah, lakirala sam nokte u mnogo raznih boja u junu, ali sam morala da suzim izbor kako bi sve stalo u kadar. Ovo su za mene lepa iznenađenja u letnjim bojama što se lakova za nokte tiče:

Don Juan br.103 – ne moram mnogo reči da trošim na ovaj, sve o Don Juan lakovima sam ispričala ovde, i dalje stojim iza toga, savršeni su, dugotrajni, sjajni, brzo se suše, cena sitnica, ma sve najnaj. Uskoro ću vam ga pokazati na noktima, a iz slika možete da naslutite kakva je to divna plava boja.

Essence u nijansama 22 What do u think, divna koralno breskvasta sa diskretnim zlatnim šimerom, i 50 Irreplacable, nežna krem sivkasto taupe-asta boja sa malo više zlatnog šimera su mnogo lepe boje, i super lakići kakvi su mi i ostali njihovi Colour&Go, i njih ću uskoro uslikati na noktima jer ovako ne dolaze do izražaja sve te lepe nijanse, lepo se nanose, pigmentisani, solidno traju na noktima, znate već…

Maybelline Mini Colorama u nijansi 101 Urban Lemon je jedna od retkih žutih koje mi dobro stoje na noktima (a probala sam ih nekoliko ove sezone), malo se teže nanosi jer je dosta gust, ali ga boja i ok cena vade, tako da sam ga lepo iznosila i uživala u ovoj sunčanoj nijansi.



I na kraju, znam da je ovo bio poduži tekst, ali u poslednje vreme nisam baš često pisala (zbog čega mi je žao), pa sam htela bar malo da nadoknadim, od sad ću imati nešto više vremena za blog tako da već pripremam nekoliko postova koje ste mi tražili, i biće objavljeni u najskorije vreme. To jest, ako sve bude teklo po planu, čemu se nadam 😀

.

Komentari

comments

30 Responses

  1. Avatar
    Irena B

    Ja obozavam citati i gledati mjesecne favorite 🙂 Slazem se za Essence sjajila, predivna su u svakom pogledu, meni se cak i aplikator jako svidja 🙂 Također sam baš danas osvojila na jednom darivanju sogmin F80 i ne mogu dočekat da mi stigne 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      na essence aplikator cu valjda navići jer su sjajvevi odlični, a što se f80 tiče sigurna sam da ćeš se oduševiti, sjajna četka 😀

      Reply
  2. Avatar
    Biba

    Res super izbor! Izmed teh je veliko tudi mojih favoritov: navdušena se nad Alverde rdečilom Cherry, Essence šminko All About Cupcake, Sigma F80 čopičem… Ah, še bi lahko naštevala 😀

    Reply
  3. Avatar
    Biberlee

    I ja volim ovakve postove 🙂
    Očekujem brzo swatcheve ovih lakova i recenziju Sigme.
    (i šta je tvor četka?)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      baš kao što emma reče, to je bockalica… ona mi najmanje proizvoda nanosi pa je super za ova jaka rumenila 😀

      Reply
  4. Avatar
    Emma

    Najdraži postovi su mi upravo ovog tipa 🙂 Imam Essence bronzer i sjajilo Candy bar odlični su, iako mi je bronzer prenarandžast, pa moram biti izuzetno pažljiva da ne nanesem previše.

    @Biberlee: Tvor četka ti je vjerovatno bockalica.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      jeste bronzer malo… na meni nije baš narandžast, ali žućkasto braon, tj. toplije nijanse, i dosta je taman i pigmentisan pa svakako treba pažljivo s njim 😀

      Reply
  5. Avatar
    Taci

    Super post,jedino tvoje i citim bili oni kratki ili dugi,na sve ostale samo bacim pogled na proizvode pa ako mi nesto privuce paznju tek onda citam 🙂 i opet sam stavila par stvarcica odavde na spisak,bankrotiracu 🙂

    Reply
  6. Avatar
    sugarhoneybaby

    Odlican post.Bas sam se razmisljala oko alverde rumenila,obilazim oko njega vec 100 puta u Dm-u, al mi je dalovalo previse jarko.Sad cu ga sigurno uzeti.
    Zanima me gde nabavljas eveline kozmetiku?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      stvarno jeste jarko, ali sa odgovarajućom četkom i malom količinom bude super boja na licu. eveline ima u apoteci na pocetku kosovske, i u parfimeriji na uglu narodnog fronta i kneza miloša, i naravno, na pijaci 😀

      Reply
  7. Avatar
    Cica

    Ovaj eyeliner sam kupila pre 15tak dana,stvarno je lep i prijatan. I mozda je i promena boje u pitanju,ali bas mi prija… Serum za kosu cu tek da isprobam 🙂

    Reply
  8. Avatar
    Ana

    Hvala za preporuke, super je post. Ovo Cherry rumenilo moram da probam. Izgleda bas kao nesto za cime odavno tragam. A ovaj taupe ajlajner sam bas danas merkala pa nisam bila sigurna… 😀

    Balea serum i ja preporucujem, imam bas gustu i talasastu kosu i odlican mi je, ni premalo, ni previse. Taman.

    Reply
  9. Avatar
    Taci

    Uzela sam danas ovaj serum balea za kosu, i lak essence 50 divan je, htela sam i 22, jer mi se na tvom swatchu ucinio kao prava narandzasta boja, a treba mi takav, imam vec te svetlije koralne breskvaste nijanse, pa sam htela pravu narandzastu, medjutim tamo mi se ucinio kao previse svetao za to sto sam htela,pa sam uzela 46 wake up, bas narandzasti, divno izgleda u bocici, a snimila sam jos 2,3 za sledeci odlazak u dm 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Jessy

    Divno… Posle ovog posta moram da probam essence sjajeve! I taj Dior Shimmer mmmm 🙂

    Reply
  11. Avatar
    Emma

    super izbor,videla sam u prethodnim postovima da hvalis essence sjajeve pa sam uzela za more. Inace dosta koristim sjajeve,cesto ih menjam,i mnogo ih trosim,najvise mi para ode na njih od celokupne sminke:) Stvarno sam odusevljena ovim sjajem, na moru mi je super sluzio, postojan je isto koliko i npr.sephorini sjajevi koji su meni u poslednje vreme omiljeni, a nije lepljiv,nije tezak,ne skuplja se na usnama,odlican. prosto je neverovatno da kosta 250 din, jer je u rangu sa sjajevima kojima je cena 1000-1500din.jedino mi je zao sto nema ni malo sedefa, ni sljokica,ali mozda izbace odliicno,bravo za izbor!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.