Znam da sam ovih dana bila bad, bad blogger, ali moram priznati da mi je ta mini blogopauza bila neophodna. Kad sam danas, posle nekog vremena bacila pogled na spisak stvari o kojima želim da pišem, umalo me nije strefio šlog, narodski rečeno. I zato se bacam na posao, i sledećih dana vredno pišem recenzije za mali milion proizvoda koje sam u poslednje vreme isprobala i koje sam najavila, a za početak vam, sa malim zakašnjenjem, donosim uži izbor proizvoda od onih koje sam najviše koristila u maju mesecu.

 

 

 

 

Nega kože

 

 

Avon Planet Spa Mediterranean Olive Oil Cloth Cleanser and Polish je kremasto sredstvo za čišćenje lica i skidanje šminke (sa lica, ne sa očiju) sa maslinovim uljem i cvetom narandže koje me je veoma prijatno iznenadilo. Kada sam videla da je u pitanju čistač lica koji funkcioniše slično kao Liz Earle čistač sa krpicom o kome sam čitala pozitivne kritike širom blogosfere a nikako da mi stigne na red za naručivanje, morala sam da ga isprobam. U kompletu sa ovim sredstvom ide i krpica (za koju kažu da je specijalna a meni je potpuno ista kao bebeća pamučna pelena), i koristi se tako što nanesete proizvod na lice i utrljate ga, a zatim vlažnom tkaninom obrišete lice, posle čega ono zaista ostaje čisto i hidrirano a i lepo miriše. Ovo sredstvo ne isušuje lice, pa je tako dovoljno nežno i za one sa suvom kožom, a ni najmanje  ne smeta mojoj kombinovanoj koži jer ne ostavlja mastan trag, pa mi baš prija. Ako još uvek niste, predlažem da ga probate, nema ga u svakom katalogu ali se povremeno pojavi po ceni od oko 400 dinara za količinu od 75 ml.

Clinique Moisture Surge Intense je noviji dodatak Moisture Surge kolekciji krema za hidrataciju, i ova varijanta koju imam je predviđena za veoma suvu do suvo-kombinovanu kožu, i uprkos tome što moja nije ni najmanje suva (posebno tokom leta), povremeno sam je nanosila na lice uveče jer je zaista prijatna, gelasta i bogata a pritom bez ulja i nekomedogena, a uz to mi je postala nezamenjiva kao krema za područje oko očiju, koje mi je uvek isušeno. O ovoj kremi ću vam detljnije napisati post za koji dan (jer je koristim na nekoliko načina i skroz mi je multifunkcionalna), a sada samo hoću da je preporučim svima koji imaju suvu i osetljivu kožu jer zaista pomaže i promene se vide za veoma kratko vreme.

 

I o Kenzoki proizvodima za negu kože pisaću detaljnije uskoro, a jedna od njihovih kremica koje sam imala prilike da probam, Cosmic Cosmetic Cream (a ima i fantastično ime), je ostavila na mene poseban utisak jer neverovatno odgovara mojoj kombinovanoj koži. To je divna, lagana noćna kremica za koju ne mogu da vam opišem kako divno i opuštajuće miriše (kao i ostale Kenzoki kreme), čini moje lice nežnim, blistavim i hidriranim, ne isušuje i divno se upija tako da je praktično ne osećam. Mislim da ću se odlučiti da je uzmem i u full size pakovanju jer je Cosmic Cosmetic Cream sve ono što tražim od noćne kreme, tako da je od srca preporučujem, posebno ako imate kombinovanu kožu i u potrazi ste za laganom a hidrirajućom noćnom kremom uz koju garantovano dobijate i opuštajući spa doživljaj.

 

Garnier Essentials Calming Eye Make up Remover je noviji (ili ga ja nisam ranije primetila) dodatak Garnier kolekciji čistača za lice, u ovom slučaju oči, i veoma je lagan, bez mirisa, i pogodan za one koji imaju osetljivu kožu, što je upravo moj slučaj sa okoloočnom regijom. Ne koristim vodootpornu maskaru, pa za nju ne mogu da tvrdim, ali normalnu maskaru, dugotrajne pudere i kremaste i ostale senke, pa i takve karmine, skida zaista bez problema i bez mnogo muke. Vrlo sam zadovoljna i osećajem koji ostavlja na licu (oko očiju), pa mi koža posle njega ne ostaje ni najmanje masna (što mrzim, zato i ne volim dvofazne skidače jer najčešće imaju ulje), pa ga zaista preporučujem svima – cena mu je pristupačna, a količina standardna, ne troši se prebrzo, i trenutno je moj omiljeni skidač šminke sa očiju.

 

 

Nokti

 

Odlučila sam da u mesečni pregled ne ubacujem lakove za nokte, jer sam ih koristila zaista mnogo pa mi je bilo teško da proberem, ali ću vam napisati par reči o proizvodima koji dobro utiču na moje nokte i olakšavaju mi (skoro) svakodnevno bojenje istih.

Seche Vite Rebuild je sredstvo za jačanje noktiju i njihov oporavak, i obzirom da su mi tokom zime bili u katastrofalnom stanju odlučila sam da isprobam ovaj proizvod. Ono što mogu da kažem posle više od jednog meseca korišćenja je da mi se nokti primetno manje listaju, da su uspeli da mi koliko-toliko porastu, i da su zaista jači/deblji pa se ne lome i ne zakidaju lako kao ranije. Tečnost je mlečno bele boje, na noktima skoro providna, potreban je samo jedan sloj, i ja ga nanosim pre svakog laka za nokte. Bočica sadrži 14 ml proizvoda, i jedina mana je što sadrži formaldehid pa malo isušuje zanoktice, ali ni približno kao neki drugi proizvodi za jačanje koje sam koristila (npr. neki Essence Ultra nešto koji mi je urnisao zanoktice i koji nikom ne bih preporučila).

Seche Vite Dry Fast Top Coat je moj omiljeni brzosušeći providni lak već par godina od kada sam ga otkrila, i vrlo rado ga uvek preporučujem svima: ima 14 ml, ne troši se brzo, ne zgusne se kada potrošite pola bočice, veoma brzo suši lak (zavisi od laka, ali najduže minut) i daje mu fantastičan sjaj, pa mislim da se baš baš isplati za 420 dinara koliko košta. Uz to produžava trajnost laka, a ja bolji lak za brzo sušenje nisam do sada imala, iako sam ih imala svih poznatijih i manje poznatih proizvođača. Gledam recenzije po netu, i nekima je onako, nekima super, a meni nezamenjiv.

Seche Vite proizvode za nokte možete naručiti e-mailom odavde, ili ih kupiti na ovim lokacijama. U Beogradu ga kupujem u Ultra Sun prodavnici na Novom Beogradu, gde ima i China Glaze lakova i još svašta nešto zanimljivo za noktiće, kosu i slično.

Sephora Nourishing Lavender Cuticle Oil je divno ulje u praktičnom pakovanju sa aplikatorom u obliku četkice, koje po hiljaditi put u poslednjih par godina uspešno oporavlja moje izmučene zanoktice. O njemu sam ranije pisala ovde, gde sam ga nahvalila, a ni sada nemam drugačije mišljenje. Jednostavno je za nanošenje i praktično, lepo se i tačno nanosi tamo gde je potrebno, prijatno miriše i zbog svega toga je uvek i obavezno uz mene (posebno kad koristim ove tretmane za nokte koji isušuju zanoktice). Cena mu je oko 1000 dinara, količina mala, ali se sporo troši i traje mi po dva-tri meseca uz svakodnevno korišćenje.

 

Kosa

 

Izdvojila sam samo dva proizvoda od onih koje sam koristila prošlog meseca, a to je Pantene Serum za normalnu-gustu kosu koji je odličan za krajeve iako prilično jak pa ga je potrebno oprezno dozirati, kako ne bi preopteretio kosu, i uz to daje super anti-frizz efekat, pa sa njim nema dlačica koje nekontrolisano lete unaokolo po glavi čak i kada je napolju vlažno. Pakovanje je ogromno a za posle pranja kose potrebne su mi svega 1-2 pumpice, pa je i neverovatno isplativ (košta oko 300-400 dinara). Jedino je (za mene) opasno stavljati ga po celoj kosi, posebno blizu temena, jer se može desiti da postane masna brže nego inače, ali je za krajeve prava stvar, posebno ako imate veoma isušenu ili oštećenu kosu.

Gliss Hair Repair crno pakovanje za kosu ne moram posebno da pominjem jer se o njemu mnogo piše po internetu, ali mi je još uvek najnajnajbolje drogerijsko pakovanje za veoma suvu i oštećenu kosu pa moram da ga pohvalim i ja. Probala sam razna, slobodno mogu da kažem skoro sva pakovanja koja mogu da se kupe u drogerijama, međutim ovom se uvek vratim kad mi treba super brz i super koncentrovan tretman. Plus, za bolji efekat ga ostavim na kosi sat-dva, a i cena mu je pristojna (možda oko 400 dinara) tako da ako imate suvu kosu a još uvek ga niste probali obavezno to uradite.

 

Šminka

 

O većini ovih stvarčica ću pisati posebne postove jer to zaslužuju i inspirišu me, a ovde želim samo da kažem zbog čega su ovo bili moji omiljeni proizvodi proteklog meseca.

 

Givenchy Noir Couture je najnovija Givenchy maskara koja će se kod nas pojaviti krajem jula. Imala sam privilegiju da je probam dosta ranije, i poseban post će dobiti zato što je sve ono što od maskare tražim: daje volumen, produžava, neguje trepavice, dugotrajna je, psotojana, gusta i veoma crna, dramatična, a ipak se divno i lako skida. I jedan sloj je dovoljan da bi oči došle do izražaja, a sa više zaista zaslužuje svoj naziv. Uskoro detalji.

 

Clarins Instant Light Blush će sa ostalim proizvodima iz njihove Instant Light linije takođe dobiti poseban post jer je to zaslužilo. U pitanju je novo tečno rumenilo sa aplikatorom, nežne rozikaste nijanse i jedva primetnim sjajem koji zaista daje blistav i svež izgled. Lepo se nanosi i razmazuje, i efekat koji se njim postiže je odličan za tople dane u kojima želite da osvežite lice, a da ne nanesete tonu šminke koja se topi na ovim temperaturama. Divan proizvod!

 

Rimmel Olovka za obrve u tamno braon boji je uz mene već dugo – nekad koristim senke za popunjavanje istih, ali kada sam u žurbi olovčica mi je mnogo brža i lakša varijanta, a često i postojanija. Ova olovka je prava mera između meke i tvrde, odlično pigmentovana, postojana i dugotrajna.

Sephora Jumbo Liner 12 hr wear u nijansi Beige je jedna od fenomenalnih Sephora olovaka o kojima sam već pisala, i ako pročitate tekst sve će vam se reći samo. Fantastična postojanost, prelepe nijanse i lako nanošenje su njene glavne prednosti, a za više informacija svakako pročitajte gorepomenuti tekst o njima.

 

Sephora 4 Shadows and Liner Palette u nijansi Amost Nude 009 je paletica koju skoro svakodnevno koristim a izgleda kao da je još nisam ni načela. Odlična je za dnevnu šminku, nijanse su prirodne i izuzetno dobro pigmentovane, ne osipaju se, svilenkaste su i meke (osim lajner nijanse – najtamnije, koja je nešto tvrđa ali jednako dobro pigmentovana), postojane su, i sa malopre pomenutom Jumbo olovkom kao podlogom zaista traju od jutra do kasne večeri, bez da izblede ili se skupe u pregibu kapka. Odlična paleta za ljubitelje prirodnog make up-a, sadrži 4,5 grama i košta nešto preko 1000 dinara (sutra proveravam pa pišem koliko je tačno).

 

Boje

 

 

 

Ponovo otkrivena ljubav prema sjajevima za usne je obeležila moj maj kad je šminka u pitanju, a ovde sam (teškom mukom) uspela da izdvojim njih nekoliko koje obožavam:

Jane Iredale Pure Gloss u nijansi Pink Candy

Estee Lauder High Gloss u nijansi 37 Pink Lady

Clinique Chubby Stick u nijansi 05 Chubby Cherry (koji prosto obožavam i predstaviću vam ga detaljnije obavezno!)

Essence Stay All Day u nijansi 03 Candy Bar (koji je jedanod najboljih drogerijskih sjajeva)

Eveline Colour Celebrity Lipgloss u nijansi 570.

 

 

I pitanje za vas, šta ste otkrili – pronašli – koristili prošlog meseca? Podelite 🙂

Komentari

comments

19 Responses

  1. Avatar
    Kiki

    Divnooo! Zanima me koliko je Clarins rumenilo, kao i Clinique Chubby Stick? 🙂 Pozdrav!:)

    Reply
  2. Avatar
    theReviewélla

    Ja isto koristim Schwartzkopf-ovu Gliss liniju. 🙂 Moja omiljena kombinacija je zlatni samon, beli regenerator, crna maska i zlatni sprej(iz crne linije). 🙂 Predivno, predivno! Cak mi je i frizer pohvalio kosu i kako se lako rascesljava.
    Koja je cena Clinique-ovih chubby sticks-a kod nas?

    Reply
  3. Avatar
    taanjica

    koliko proizvoda,koliko informacija…:) Rimmel olovka za obrve ja fantasticna,samo je steta sto kod nas postoje samo 2 nijanse,a sache vite dry fast top coat je jedan od onih proizvoda bez kojih ne mogu da zivim! Jedva chekam detaljan post Clarins rumenila,gledam ga vec duze vreme,ali imam toliko rumenila…skoro sam uzela njihov gloss prodige sjaj i odushevljena sam!

    Reply
  4. Avatar
    Lana

    Prelepe boje 🙂
    Uzela sam na tvoju preporuku vite dry top coat i zaista je jedinstven izuzetno sam zadovoljna, sad je konacno lakse kad su lakovi u pitanju 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Coxy

    Moj omiljeni tip posta 🙂
    To Garnier sredstvo za skidanje šminke moram da probam, a i Sephora paletica je baš ostavila utisak na mene, ne znam kako te nijanse nisam dosad primetila.

    Reply
  6. Avatar
    Tamara

    Ja uvek sa nestrpljenjem ocekujem svaki tvoj post,i uvek otkrijem nesto novo,hvala na svakom savetu.

    Koju kameru koristis?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala tebi tebi što čitaš i sa nestrpljenjem očekuješ, i komentarišeš 🙂 kamera je canon eos 550D Rebel T2i

      Reply
  7. Avatar
    justprettynails

    Sefora paleta je divnaaa 😀 Volim ovakve postove. I ja moram da pohvalim serum, za male pare odlican proizvod. Jel teska ta maska za normalnu kosu?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      pa ne znam za masku… nije teška ako je stavljaš samo na krajeve na primer. u stvari, ne mogu da kažem da posebno otežava kosu ili je masti, čini mi se da bi bila skroz ok i za normalnu, samo u manjim količinama i na manjim površinama (kose) 🙂

      Reply
  8. Avatar
    blue-sky

    Moja lista za isprobavanje novih proizvoda je sada duga! 😀 Ocekujem post za Givenchy Noir Couture maskaru, jer sam u potrazi za maskarom koja daje dramaticni (i vise od toga)efekat. :)) Prihvatam i druge predloge! 😀

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      za baš povoljnu varijantu dramatičnog efekta probaj essence i love extreme maskaru, a za malo skuplju loreal million lashes, o obe sam pisala. a givenchy za koji dan 🙂

      Reply
  9. Avatar
    Tijana

    Candy Bar malo savrsenstvo u bocici, obozavam ga, to je jedini sjaj koji sam kupila dva puta u istoj nijansi 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Bamby

    Ne stizem nikako da citam blogove ovih dana, pa ni svoj da pisem, ali uvek vollim da dodjem ovde kod tebe, taman se nakupi par postova i uzivam uvece uz zeleni caj citajuci. Sve sto si nabrojaa su manjevise i u mom ormaricu. Gliss crni je postao sad glavna stavka za kosu u mojoj nezi. hvala sto mi ulepsavas letnje veceri

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.