Hteli da priznamo ili ne, sva jurnjava i stres modernog života nam ne ostavljaju mnogo vremena za bavljenje sobom, niti za potpuno opuštanje i odmaranje. Veliki stres trpe i stopala, koja nas nose kroz sve te obaveze, pa zašto im ne bismo priuštili malo zadovoljstva? Danas vam donosim mali vodič o tome kako da uradite pedikir kod kuće, tačnije, o tome kako ja to radim 🙂

U tome će mi pomoći Oriflame kozmetika, čije sam proizvode za negu stopala koristila i ranije (nekad davno sam na blogu i pisala o tome), ali sada ima novih i zanimljivih stvarčica koje zaista pomažu da stopala uvek izgledaju lepo i negovano, a da na to ne morate da potrošite previše vremena. 

Ako ste se spremni da posvetite sat-dva svojim stopalima bar jednom nedeljno, lista stvari koje će vam biti potrebne uključuje:

  • piling
  • mirišljavu so ili kupku
  • toplu vodu
  • peškirić
  • kamen za pete
  • turpiju za pete
  • turpiju za nokte
  • štapić za zanoktice
  • grickalicu
  • kremu za stopala

Kad ste sve pripremili, možemo da počnemo 🙂

1. Opuštanje – kupka i piling

Mirišljava so (može da se kupi u većim pakovanjima, ili u malim, praktičnim kesicama), sipa se u toplu vodu, ostavi kratko da se rastvori, i kupka je već spremna! Ukoliko nemate so, poslužiće sredstvo za kupanje, pa čak i šampon za kosu. Stopala bi trebalo da odstoje neko vreme unutra, a za to vreme, kad pročitate par stranica knjige ili odgledate omiljenu seriju, možete uraditi i piling: to može biti bilo koji piling za telo (jer oni su grublji i efikasniji od onih za lice), ili neki napravljen od namirnica iz kuhinje, poput smeđeg šećera, kafe, kokosovog ulja i slično.

Moja preporuka danas ide Oriflame piling kremi za stopala, koja ima osvežavajući miris i efekat hlađenja, zrnca su krupna i gusta baš koliko je potrebno, a posebno je zanimljiv jer je u pitanju prava krema sa piling zrncima, koja se nanosi na suva stopala, utrlja se u kožu a zatim ispere vodom. 

2. Uklanjanje zadebljale kože

Zadebljala koža na stopalima može da se sređuje dok su stopala mokra ili suva – sve zavisi u kakvom su stanju i koliko je koža na njima osetljiva. Meni, na primer, više odgovara da ih turpijam suva, posebno leti kad sam stalno u otvorenoj obući, što je malo agresivniji način jer otklanja više mrtvih ćelija sa površine kože nego kada biste ih turpijali mokra. Možda nije loše da isprobate oba ova načina, pa utvrdite koji vam više odgovara i koji je za vas efikasniji.

Turpijam ih prvo turpijom za stopala, i želim da vam od srca preporučim Oriflame turpiju za stopala, koja je za mene veliko prijatno iznenađenje: naime, do sada sam isprobala razne grublje turpije, ali je ova ubedljivo najefikasnija, posebno ako muku mučite sa petama u ovom letnjem periodu, kao na primer ja 🙂  Takođe, zgodna je za rad zbog oblika, izdržljiva i dugotrajna. Jednom rečju, najbolja turpija za pete na koju sam do sada naišla!

Umesto turpije, možete iskoristiti i kamen za pete. Kad ga uporedim sa gorepomenutom turpijom, nežniji je, a meni je odličan za finije skidanje površinskog sloja zadebljale kože nakon turpijanja. Za automatizovanje ovog koraka, možete upotrebiti i električnu turpiju (i Oriflame je ima u ponudi), no meni je to “laganija” varijanta, i idealna mi je za zimu, ali će onima koji nemaju preveliki problem sa petama biti od pomoći.

3. Priprema noktiju

Bez obzira na to da li želite da vam nokti na stopalima budu obojeni ili ne, veoma ih je bitno srediti ne samo zbog estetike, već i radi zdravlja – oni su skloniji infekcijama, urastanju, mnogo su deblji od onih na rukama i lepše će izgledati ukoliko im posvetite malo pažnje. Ukoliko želite da ih nalakirate, i onda je priprema obavezna: na isturpijanim noktima bez zanoktica lak će izgledati lepše i ujednačenije, a i duže će potrajati.

Oriflame ima idealan kompletić za negu noktiju na nogama koji je upakovan u praktičnu torbicu, a u kome se nalaze grickalica, turpija za nokte i štapić za zanoktice.

Nokti se skraćuju grickalicom, i to malo po malo, da se ne bi desilo da puknu, a ono na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju je da ih uvek sečete ravno, kako ne bi došlo do bolnog urastanja. 

Nakom skraćivanja, turpijom za nokte ih malo zaoblim na ivicama, a površinu isturpijam finijom turpijom tako da je izravnam.

Na kraju zanoktice poguram gumenim štapićem (ovaj sa slike je odličan!) koji je dovoljno nežan da ih ne povredi ali ujedno i efikasan.

4. Nega i lakiranje noktiju

Kada pripremam nokte za nanošenje laka, uvek, ali baš uvek – bilo da se radi o onima na stopalima ili rukama, uvek nanosim podlogu. To može da bude neka od specijalno formulisanih podloga za jačanje noktiju, izbeljivanje ili neka koja ujednačava površinu popunjavajući neravnine, a može biti i običan providni lak za nokte. 

Pre nanošenja podloge,  poslednjih nedelja sam na čiste nokte mazala Oriflame The One gel za hidrataciju noktiju i zanoktica, koji nije lak već baš gel (samo upakovan u bočicu i sa četkicom kao lak), koji se brzo upija i čak pomalo prijatno hladi kad se namaže na nokte i deo kože oko noktiju. 

Zatim sledi nanošenje baze (ili providnog laka) i predlažem da ovaj korak ne preskačete čak ni ukoliko niste raspoloženi za nokte u boji – na primer, Oriflame The One Nail Shield lepo ujednači površinu nokte, daje blagi sjaj i sprečava da vam lakovi intenzivnih boja oboje površinu nokta.

Htela sam da vam predložim i dve lepe letnje boje za nokte, koje se savršeno slažu uz sandale i japanke: u pitanju su Oriflame The One lakovi koji imaju praktičnu široku četkicu (ovo obožavam posebno za mazanje noktiju na nogama jer se posao završi u svega par poteza), lako se nanose i vrlo su postojani, a boje su prava morsko plava Ocean Wave, iz limitirane letnje kolekcije, i Watermelon Punch, prava letnja koralna, ne previše drečava, nego onako, baš po mom ukusu 🙂 

Na kraju uvek nanosim završni sloj bezbojnog laka, nekad je to onaj za brzo sušenje (uglavnom kad žurim), a kad imam više vremena, nanesem neki od klasičnih Top Coat-ova – Oriflame The One Gel top Coat koji sam probala zaista daje efekat gela na noktima, jako lepo sija, a za sušenje mu nije neophodna večnost.

5. Hidratacija, posebna nega i zaštita

Nakon prethodnih koraka, u kojima smo stopala uspeli malo da odmorimo, da kožu na njima učinimo mekšom i nežnijom, da doteramo nokte i zanoktice i da im damo malo boje, trebalo bi da stopala dobro hidriramo, i to ne samo nakon završenog pedikira, već i svakodnevno (ili svakonoćno, kako ko više voli). Ja sam ljubitelj večernje nege za stopala, jer nekako tokom dana nemam vremena da čekam da mi se krema upije, a i noću nekako mogu više da ih “nacapam” i da se ujutro probudim sa skoro pa preporođenim stopalima, posebno ako stopala upakujem u pamučne čarape i ostavim ih tako preko noći 🙂 

Za početak, istina je da sam u poslednje vreme isprobala mnogo Oriflame proizvoda za negu, ali su mi sledeća dva ubedljivo  najbolja (uz turpiju): prvo, u pitanju je nešto neobično, sa čim se do sada nisam susretala – Oriflame Feet Up Advanced serum za stopala. Prilično tečne teksture ali se zbog toga savršeno razmazuje i najmanja količina, pa se pakovanje od 30ml koje mi je u početku bilo neobično malo, uopšte ne troši brzo. Ovaj koncentrovani serum sadrži salicilnu kiselinu pomoću koje uklanja naslage sa grube, zadebljane kože, ali istovremeno neguje i regeneriše. Sve to radi skoro trenutno, što me je u stvari i oduševilo, a i upija se odmah, i baš zato što je ovako specifičan proizvod i vrlo efikasan, od srca vam ga preporučujem. KLIK za cenu i ostale detalje.

Druga stvar je Oriflame Feet Up Advanced krema za oporavak ispucalih peta, koja jedna od najefikasnijih krema za ovu namenu među preparatima koje sam isprobala, posebno u kombinaciji sa serumom! Krema je tako fine teksture i lepo se razmazuje, prilično brzo se upija, mada ne kao serum. Zaista intenzivno hidrira, a od sastojaka, između o9stalih, sadrži ureu, kakao buter i pantenol. Više informacija naći ćete ovde.

Među proizvodima iz Oriflame koje sam isprobala a tiču se nege stopala, izdvajam i zanimljiv i koristan Oriflame Feet Up gel za umorne noge i stopala koji je lagan, prijatnog mirisa i blago hladi i osvežava kada se nanese, tako da je idealan za one koji muku muče sa umornim, natečenim nogama i osećajem težine u stopalima, a osim mentola koji hladi sadrži divlji kesten i kofein koji ubrzavaju mikrocirkulaciju i daju energiju. 

Za one koji imaju problem sa znojenjem stopala i neprijatnim mirisima, tu je Oriflame Feet Up dezodorans za stopala u spreju koji sadrži antiperspirante, talk, mešavinu minerala, te stopala duže čini suvim, a miriše prijatno i osvežavajuće.

Ukoliko vam je koža na stopalima baš suva, predlažem da uveče nanesete deblji sloj kreme za negu, uvijete u providnu foliju, preko svega toga obučete pamučne čarape i tako prespavate. Ovo češće praktikujem zimi, leti mi je previše vruće za celonoćno umotavanje stopala, ali je zaista efikasno!

Oriflame Feet Up proizvodi mirišu prijatno i sveže, sa notama mente. Dosta njih je na sniženju u katalogu koji je aktuelan do kraja meseca avgusta, ali posebna ponuda odnosi se na limitiranu kolekciju za negu stopala Summer Fresh, sa mirisom divlje jagode i rabarbare (i malo mente, naravno), koja osim što čarobno letnje miriše, izgleda baš lepo u minti-koralnim pakovanjima 🙂 Sadrži osvežavajući sprej za stopala, kremu za negu stopala i kamen za pete, sve po vrlo povoljnim cenama, a detalje možete pogledati OVDE!

Sve proizvode iz današnjeg posta, cene i detalje o njima možete pronaći na Oriflame.rs ili u aktuelnom katalogu.

Kako izgleda vaš kućni pedikir?

Koje proizvode za negu stopala koristite i volite? 


*Post u saradnji sa Oriflame Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.