Jesen je kod mene u znaku hidratacije i lagane pripreme kože za jače tretmane koji sadrže više aktivnih sastojaka koje koristim od kasne jeseni sve do proleća, poput retinola i kiselina. Što se šminke tiče, iako ima i noviteta koje koristim i volim, u ovom postu vam predlažem dva proizvoda koja sam poslednjih meseci već hvalila na Instagramu, ali su se pokazali toliko dobrim da mi još uvek nije dosadilo da ih pominjem – uglavnom zato što mislim da morate da ih probate 🙂

1. Kiehls Ultra Facial Moisturizing Cream

Pravi “moisturizer”, ništa manje i ništa više od toga. Neće vam napraviti novu kožu, ali veoma lepo i dugotrajno hidrira, dok je istovremeno lagan na koži, brzo se upija i nema neki miris koji bi mogao da zasmeta. Mojoj kombinovanoj koži savršeno prija njegova gelasta tekstura. Ovo ne znači da ću prestati da kupujem Clinique Moisture Surge koja je i dalje u vrhu liste mojih omiljenih krema za hidrataciju, ali znači da imam još jednu opciju, što je super. 

2. Elemis Peptide 4 Plumping Pillow Facial

Ovo ću morati da počnem redovno da kupujem. Za sad imam mini varijantu koja mi traje dosta dugo jer je za jedno nanošenje dovoljna veličina zrna graška. U pitanju je noćna maska, koja se nanosi na kožu na kraju svih koraka nege i ostavlja do jutra. Može da se nanosi svakih par dana, a može i svakodnevno. Ovo drugo ne radim jedino jer želim da mi što duže traje 🙂 Miris joj je savršen kao i ostalim Elemis proizvodima koje sam probala, tekstura je lagana i divna, ne ostavlja nikakav neprijatan sloj, a koža je ujutru vidno blistavija i mekša. Odlična stvarčica za dodatnu hidrataciju kože, kome treba. A kome ne treba?

3. Farmacy Honey Potion

Jao, ova maska! Pogledajte pakovanje za početak. Staklenu teglicu sa drvenim poklopcem u kome je magnet, pa metalna špatula za nanošenje ne može tako lako da se izgubi, čak i ako bacite kutiju. A i kutija je lepa, ja je još nisam bacila 🙂 A tek maska koja se krije unutra, sa efektom blagog zagrevanja, nekad i manje blagog, pa je ne bih preporučila onima sa osetljivom kožom, ali nama ostalima bih preporučila uvek.

Samo nanošenje teksture koja podseća na med, miris je savršen, a kad je uklonite, ispod je blistava koža, sveža i svilenkasta na dodir. Redovnom upotrebom izbeljuje i flekice, a to je kod mene još jedan veliki plus. Sve u svemu, ogromna preporuka za ovu sjajnu masku! 

 

4. Becca tečni hajlajter

Uvek mi je bilo malo neprijatno od tečnih hajlajtera, valjda zbog kombinovane kože. Jedini tečni hajlajter koji se na mojoj koži zadržavao je do sada bio Benefitov High Beam, ali otkad sam otkrila Becca Shimmering Skin Perfector, izbio je brzinom svetlosti na prvo mesto 🙂 Fina tekstura, prefinjen sjaj, u stvari bolja je reč presijavanje, jer je bez vidljivih šljokica, impresivna postojanost, sve me je to oduševilo. Mrvica je samo potrebna za jagodice, pa tako čak i ova mini tubica koju imam traje već mesecima i nije ni blizu potrošene – full size kad kupite verovatno imate tečnog hajlajtera za do kraja života. Jako lepo se nanosi, bez problema čak i preko pudera, može da se pomeša sa kremom, sa puderom, ma baš onako multifunkcionalna stvarčica – moja topla preporuka 🙂

5. Maybelline Tatoo Liner

Da mi je neko pričao da ću u drogeriji naći krejon koji je jako crn i jako postojan i ne razmazuje se čak ni na mojim spuštenim kapcima, a ni na donjoj liniji kapka, verovatno tom nekom ne bih verovala. Znate zašto sam oduševljena? Zbog svega ovog što sam nabrojala, plus cene od oko 500 dinara…. jer do sada, jedina olovka koja je opstajala celog dana bez razmazivanja ispod mog oka bila je Estee Lauder Double Wear koja je 7-8 puta skuplja. Dakle, jako crna gel olovka, jako meka, malo teža za zarezivanje ali fantastična za crtanje, može da se razmaže u prvih nekoliko sekundi, a zatim se suši i zaista ne pomera dok je ne skinete. Mrvicu izbledi ako mi je na očima više od nekoliko sati, ali i pored toga, postojanost i kvalitet bih mogla nazvati impresivnim.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.