Dugo nisam pisala na blogu. Daleko od toga da nisam imala o čemu, u kozmetičkom životu je uvek živahno i svašta se dešava, već nekako nisam stizala… Odlučila sam da je leto pravo vreme za povratak pisanju, jer je tempo ipak malo sporiji 🙂 

U ovom postu delim sa vama nekoliko proizvoda koje koristim ovih dana i nedelja, i koje sam baš zavolela. Većina su kod mene noviteti, mada mada ima nekih koje sam otkrila ranije. U pripremi je još jedan ovakav post, u kome ću sa vama podeliti moje favorite kad je u pitanju šminka. 

The Ordinary Matrixyl 10% + HA

nakon što sam isprobala sve retinole, kiseline i ostale preparate iz The Ordinary asortimana za koje sam mislila da su idealni za zimu, na red je stigao i Matrixyl – kombinacija peptida koji su dokazano učinkoviti u borbi protiv bora. Posle polovičnog zadovoljstva retinolom u skvalanu, koji mi je pored pozitivnog efekta koji je imao na kožu bio i prilično neprijatan (čitaj: jako masno i nikad se ne upije) za upotrebu, Matrixyl je milina: serum koji se lako razmazuje i skoro trenutno upija. Što se efekta tiče, i on je vidljiv, možda ne brzo kao retinol, ali nakon tri nedelje korisšćenja sam počela da primećujem da mi je koža lepša, elastičnija i jedrija. Možda dakle, Matrixyl nema toliko instant učinak, ali je svakako tu, a prijatna, lagana tekstura bez mirisa je zgodna za upotrebu, bilo pre ili posle nanošenja ostalih proizvoda. Lagano za korišćenje, može da se ubaci bilo gde u rutini, i nakon konstantne upotrebe pokazuje rezultat – ovo je proizvod koji ću i dalje koristiti. The Ordinary obično naručujem sa njihovog sajta, a kod nas ga možete naći u Metropolitenu.

Dr Jart+ Ceramidin linija

Zašto sam kupila proizvode iz Ceramidin linije upakovane u velikog limenog pingvina, ne umem da objasnim, ali mogu da pokušam 😊 
Dugo sam htela da probam nešto iz ove prilično hvaljene linije, ali kad sam videla sve ovako u paketu, miš je sam krenuo na “add to cart”. Uzela sam Ceramidin Liquid jer sam se plašila da bi krema (koja je kultni proizvod) mogla da bude previše za moju kombinovanu kožu i leto, ali ispostavilo se da leto još neće a ova krema nije uopšte masna ni teška, brzo se upija i mnogo mi se svidja. Liquid je kao neki bogatiji, gušći toner, i isto odlično hidrira, serum je lagan i fin, losion za telo sam prosledila a masku još nisam probala. Pingvin je završio medju Laninim igračkama što je bilo i očekivano 😊
Svidja mi se ova linija, posebno krema koju sam već spakovala u sam vrh liste želja.
Kod nas su Dr Jart+ proizvodi dostupni u Sephora radnjama gde ima i sličnih setova sa mini pakovanjima, a ja sam ovaj naručila sa Jolse sajta kojim sam prezadovoljna (bespl. poštarina preko 35 dolara, veoma dobre cene).

Paula’s Choice BHA Liquid

Dosta sam dobrih stvari pročitala o ovom proizvodu i prvo ga naručila u mini verziji (30ml koja mi je trajala 2-3 meseca), a zatim i u regularnoj, jer toliko mi se svideo, a koristimo ga i ja i sin tinejdžer kome su se pojavili mitiseri. Ovo zaista sjajno deluje na kožu koja je masnija i sklona proširenim porama i bubuljicama – već za par dana se vidi razlika, koža je glatka, ten ujednačeniji a pore zaista mnogo manje izražene. U pitanju je salicilna kiselina, koju sam tek skoro otkrila i počela da koristim, do tad sam mislila da je ona rezervisana za tinejdžere, međutim vrlo sam prijatno iznenađena. Ovaj losion nanosim na čistu i suvu kožu, a nakon njega, kad se lepo upije (15-20 min) nastavljam negu normalno – serumi, kreme itd. Ovo je proizvod bez koga stvarno ne želim da ostanem i žao mi je što ga nema kod nas. Ja sam ga naručila sa Skincity stranice, i sa nekim popustom koštao me je 22 eura za 118ml (poštarina je bila još 7, ali mi je stiglo UPS-om za dva dana).

It’s skin Collagen Eye Cream

Priznajem – kreme za predeo oko očijju su mi opsesija. Četrdeset pet godina i jedine borice koje su se poslednjih godina pojavile su baš one ispod očiju. Nakon što sam utvrdila da mi skupe kreme (Shiseido, Estee Lauder, La Prairie) koliko-toliko ublažavaju iste – naravno, samo dok ih koristim – bacila sam se u potragu za malo povoljnijim varijantama. Neke fine, ne baš jednako efikasne, ali blizu, našla sam upravo među korejskim brendovima (npr. Mizon Snail Repair Eye Cream je jedna od njih), a kad je bilo sniženje u DM-u uzela sam i ovu Its Skin. Inače su mi njihovi proizvodi kod nas malo skupi (u odnosu na onlajn), ali su bili na popustu pa je ova kremica bila oko 1000 dinara, što je za 30ml kojiko ima stvarno super cena. Gusta je, bogata, ali nije masna – čak je nanosim i tokom dana na deo ispod očiju kada mi ga korektor osuši, i sasvim dobre rezultate daje kad se nanese preko šminke. Baš sam zadovoljna, jedina mana je što ima prilično jak miris, što meni ne smeta ali bi nekom moglo da ne prija. Odlična kremica ako ste u potrezi za nekom koja ne samo hidrira, već je u stanju da ublaži borice i učini to područje svežijim. 

Bioderma Photoderm MAX Aquafluide Dry Touch SPF50

Moj omiljeni SPF za masnu kožu! Ok, ima još dobrih – moram da pomenem LRP Anthelios Shaka fluid i Eucerin Dry Touch Oil Control, tako da imamo izbor 🙂 Oduševljena sam i korejskim preparatima za zaštitu, ali ovi su dostupni kod nas, a Bioderma Aquafluide je moj izbor za ovo leto zbog svoje lagane teksture koja se instant razmazuje i brzo upija, ostavljajući kožu otprilike istom kao što je i bila, tj. – kao da nemate ništa na licu. Svi znamo koliko je bitno štititi se od sunca, a kad zađete u godine onda vam postane još jasnije zašto je toliko važno koristiti SPF svakodnevno. A kad ga koristite svakodnevno, a koža vam je masnija, posebno leti – onda su proizvodi kao Aquafluide pravi spas! Cena je oko 1800 dinara, u nekim apotekama ili na relativno čestim promocijama može da se nađe i povoljnije.

Youth To The People Superfood Cleanser

Čistač za lice koji nije ni ulje, ni gel, ni pena… ali mi se mnogo dopada. Hladno ceđeni antioksidanti – kelj, spanać, zeleni čaj, efikasno čiste i regulišu pH vrednost kože, ali ono što me je oduševilo nisu ovi smoothie-wannabe sastojci, već sama tekstura ovog sredstva koje je gusto poput gela, a kad se nanese na vlažnu kožu pretvara se u udobnu emulziju koja ne peni. Pa opet, na kraju imam osećaj da mi je lice čisto, koža nežna i ne zateže ni najmanje. Uz to, moram da priznam da mi se dopada pakovanje u staklenoj bočici (moja verzija je mini, ali je upakovana kao i full-size). Miris je čudan, ali nije previše jak tako da mi ne smeta. Cena je poprilična za jedan čistač, oko 4000 u Sephora radnjama, ali postoji i ova mini verzija koja je oko 1000 – a ima 60ml koje su dovoljne da se čistač onako fino isproba.  Sve u svemu, jedno lepo otkriće na kome ću se sigurno zadržati neko vreme – ovo je sada moj omiljeni preparat za drugo čišćenje, nakon što uljem odnosno balzamom skinem prvi sloj šminke i SPF-a sa lica.ž

To su moji favoriti za negu kože koje volim i koristim ovih dana – ima još nekoliko novijih stvarčica koje jedva čekam da podelim s vama, ali želim da ih malo duže isprobam kako bih imala prave utiske.

Da li ste probali nešto od ovoga?

Koji su vaši skincare favoriti ovih dana-nedelja-meseci, šta je ono bez čega ne možete?

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.