Vreme je hladnije, koža sklona isušivanju – grejanje, vetar, hladnoća – pa su meni za zimu uvek logičniji izbor BB kreme ili manje matirajući puderi.

E sad, sve je to lepo, ali ne volim da se presijavam, a koža mi i zimi na t-zoni ostaje masnija, tako da je za mene pronalaženje pudera koji nije previše mat i koji toleriše i suvlju kožu (na obrazima npr.), a istovremeno drži pod kontrolom t-zonu i solidno prekriva, glavna mejk-ap misija uvek kad počne zima.

Pupa BB kremu sam otkrila još pre 3-4 godine, kada sam dobila jednu u tamnijoj nijansi br. 02, i bila mi je baš tamna pa sam je prosledila dalje, ali sam je nekoliko puta probala na licu i ostavila je na mene iznenađujuće dobar utisak. Kasnije sam kupila ovu u svetlijem pakovanju, koja je namenjena mešovitoj i masnoj koži u svetlijoj nijansi, a onda je na popustu bila i ova roze, pa sam – šta ću – i nju kupila u svetlijoj nijansi. 

Pupa Professionals BB Cream + PrimerPupa Professionals BB Cream + Anti-age su dve vrste BB kreme. Slične su po osobinama, pa ih opisujem zajedno, a kasnije ću se osvrnuti i na razlike među njima. 

Pupa Professionals BB Cream + Anti-age je BB krema sa anti-age sastojcima, koja bi sastavom trebalo da ublaži borice i da osveži kožu.

Pupa Professionals BB Cream + Primer je krema koja u sebi ima prajmer i blago zagladi neravnine na koži, a dostupna je u varijanti za sve tipove kože, kao i posebno za masnu i mešovitu. Ja imam ovu drugu.

Dakle, što se nijansi tiče, postoje 001-svetlija i 002-tamnija. Obe varijante ovih BB krema oksidiraju, s tim što je u startu roze bb svetlija a oksidira više, i na kraju bude tamnija. Meni ne smeta ova njihova osobina, zato što su mi iz tube, kad ih nanesem, svetlije od moje kože, pa kad oksidiraju ispadnu otprilike kako treba, bar što se tiče nijanse. Dakle, svetlija nijansa odgovara mojoj koži, u startu deluje svetlo, ali na kraju bude baš moja boja (poređenja radi, ja sam MAC nijansa NC16, ali koristim i NC17 i NC20 leti kad sam tamnija).

Prekrivanje im je lagano-srednje, ali se dosta dobro stope sa bojom tena, što je sreća s obzirom na slab izbor nijansi.

Nanose se lako, ja to najradije radim prstima, ali može i bjuti blenderom, pa i četkom. Mogu da se nadograde na mestima gde vam treba jače prekrivanje, i to lepo izgleda.

Krema u roze tubi se malo duže suši na licu, tj. ostaje blistavija, dok se ona u beloj tubi nešto brže osuši, ali ne trenutno. Ipak su u pitanju kreme, pa im je takva tekstura, i za razliku od mnogih BB krema, za ove se nekako vidi da su kreme u boji a ne puderi. BB krema u beloj tubi, sa prajmerom, zaista i deluje kao prajmer – kad se nanese jako lepo zagladi pore, i površina lica deluje lepše.

Dakle, ove BB kreme neće pokriti fleke niti bubuljice, za njih mora da se upotrebi korektor, ali lepo prekrivaju crvenilo oko nosa na primer, i odlično ujednačavaju ten..

Ja ih obavezno setujem puderom u prahu, najčešće blago matirajućim, jer tako mi duže izgledaju sveže, duže ostaju na licu i ne prosijam satima.

Veoma su prijatne na licu i ne osećaju se, ali ipak imaju jednu manu – jako mirišu. Miris je cvetni, i s obzirom na to da se satima zadržava na koži, i pod nosem takoreći, pomalo naporan. Kome ne smeta miris, ne bi trebalo da ima problem, ali čak i pored toga što sam jedna od onih koji mirise u kozemtici prilično tolerišu, desi se da mi zasmeta miris ovih BB krema.

Glavna dobra osobina im je što se zaista ne osećaju na licu, niti se vide. Lagane su i odlične za zimu.

Razlika između bele i roze (ovako ih zovem jer mi je lakše nego da im pišem pun naziv, a verujem i vama dok čitate) je što je zaista ova koja je namenjena zreloj koži (roze) nekako blistavija, hidrantnija, dok je bela, koja je namenjena masnoj i mešovitoj koži, više mat. Ni ona nije potppuno mat, više kao polumat, ali duže ostaje matirana i moju masnu t-zona zaista duže drži pod kontrolom.

Obe kreme imaju SPF 30, što je vrlo pristojno za jedan ovakav proizvod, i što im je svakako veliki plus.

Ove BB kreme su dostupne u Jasmin parfimerijama, a kako je kod nas Pupa prilično skupa, nije loše nahvatati njihove proizvode na popustima, kapo što sam ja 🙂 Tj roze BB kremu sam uzela na popustu za oko 1000 dinara, dok sam belu kupila u Italiji (tamo su jeftinije, plus i tamo često imaju popuste). redovna cena kod nas je 2100 rsd za 50ml.

Na Jasmin sajtu je cena Pupa BB krema 2119 dinara.

Da li ste možda probali neku od ovih BB krema i ako jeste, kakvi su vam utisci? Koji je vaš omiljeni “zimski” puder?

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    AniHani

    Jesam ovu roze. Ali zamisli, koristila sam je tokom ljeta. Mislim takodje da je svjetlija nijansa, a da mi je u sustini bila taman za ljetnji period. Fina mi je bila, vrlo sam zadovoljna. Ali onda sam pozeljela nesto jace za ovaj jesenji/zimski period. Prosto nju dozivljavam kao nesto lagano za ljeto, kada sam tamnija i taman.
    Sto se cijene tice u Cg je isto na popustu bila mozda malo vise od 10€. Pupa je popularnija u Cg, nego u Srbiji, i pripisujem to manjem izboru i sto je Pupa nekako kod nas odavno pozicionirana kao dobra i skuplja sminka. Toliko, eto malog elaborata i od mene. Bas sam cekala ovu rezenciju, meni miris cini mi se nije nesto smetao. Puno pozdrava za dragu Zlatanu. Moram da priznam da u poslednje vrijeme ne nalazim lako tvoj blog nedje si makeupandmore, na igu sminkaiostalo i tako dosta varijacija na temu. Imaj ovo u vidu 💓. Pozdrav👍🌺

    Reply
  2. Avatar
    Dragana

    Juhu! Vec duze merkam ove bb kreme i nikako da se resim da kupim… Odluka je pala! 🙂 Valjda cu preziveti miris, posto ih bas i ne volim u kozmetickim proizvodima. Od pupe sam samo probala tecni puder like a doll i bas sam zadovoljna…

    Reply
  3. Avatar
    Iva

    Imam obe, apsolutno se slazem sa svime! Meni spreci mascenje, vise nego drugi proizvodi namenjeni tome.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Bas mi je drago da ima jos pozitivnih iskustava sa ovim BB kremama, nekako niko ne prica o njima i mislim da je steta, jer bas su dobre 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.