Leto nam je na pragu, kuca na vrata u pauzama između nepredvidivih olujnih oblaka i hladnjikavih noći. Dani postaju topliji, sunce opasnije, a koža lica i tela zahteva malo drugačiju negu kako bi zablistala punim sjajem. Danas vam pišem nekoliko saveta i predlažem jednostavna rešenja kako biste se pripremili za leto na najbolji način u svega nekoliko koraka 🙂

bioten12

Napravite prolećno kozmetičko spremanje

Prolećna sezona kod mene znači i veliko raspremanje ormarića sa kozmetikom i šminkom, što, priznajem, nije aktivnost koju najviše volim. Međutim, zadovoljstvo koje osećam  dok gledam raščišćene police, odabrane proizvode koje zaista koristim, kao i šminku koju sam potpuno zaboravila da imam, stvarno je veliko. Znate taj osećaj olakšanja – kao da ste se oslobodili terata (u ovom slučaju proizvoda sa rokom koji se bliži kraju ili onih koje ne koristite), uradili stvar koju ste beskonačno odugovlačili, ili otišli na depilaciju? Takav osećaj imam kad ovaj posao privedem kraju, i sa zadovoljnim smeškom stojim ispred desetina uredno složenih bočica 🙂 Probajte i vi, sjajno je!

Pomozite koži da zablista

Prolećno spremanje bi moglo da se primeni i na negu lica – posle zagrejanih prostorija sa suvim vazduhom i hladnoće i vetra, protiv kojih smo se borili kremama i maskama bogatih tekstura koje štite i neguju, vreme je da lice oslobodimo suvišnih slojeva i pružimo koži priliku da diše.

Čišćenje je prvi i osnovni korak ka zdravoj i negovanoj koži lica, pa joj u ovo doba godine priuštite češći blagi piling, uz naravno, redovno skidanje šminke pred spavanje i jutarnje čišćenje pre nanošenja šminke.

Za skidanje šminke sa očiju, posebno ukoliko koristite intenzivnu ili vodootpornu šminku, odlično rešenje su dvofazna sredstva poput Bioten Skin Moisture Double Action, koji vrlo nežno i u svega par poteza skida i najuporniju šminku, a prijaće svakom tipu kože.

bioten2

Ukoliko imate suvu kožu kojoj nedostaje sjaj, moj predlog za taj prvi korak su nežna krema za umivanje i lagani umirujući tonik iz Bioten Skin Moisture linije  sa prirodnim ekstraktom pamuka. U roze bočici se krije osvežavajući losion koji sjajno uklanja ostatke nečistoća koje ostaju posle skidanja šminke, priprema lice za dalju negu i vrši blagi površinski piling mlečnom kiselinom koju ima u sastavu. Ovakva vrsta eksfolijacije odlična je za one koji imaju osetljivu kožu, pa im smetaju mehanički pilinzi (sa zrncima). Ono što je važno je da Skin Moisture tonik ne sadrži alkohol, pa je lice posle njega meko i nežno, nije isušeno niti zateže.

Ukoliko imate veoma suvu kožu, trebalo bi da potpuno izbegnete čistače koji sadrže sapun, pa je od umivanja gelovima i penama, bolja varijanta nežno uklanjanje šminke micelarnom vodom ili mlekom za tu namenu i dodatno čišćenje tonikom.

O Bioten kremastom pilingu sam već pisala na blogu, a u pitanju je kremasti piling sa nežnim česticama, koji će prijati masnoj ili mešovitoj koži i koji će najbolje ukloniti nečistoće sa površine lica i tako otkriti blistavu kožu spremnu za letnje avanture 🙂

Lagana nega u prvom planu

Posle temeljnog čišćenja, na red dolazi i nega: birajte onu pogodnu za vaš tip kože i naravno, za vaše godine.

Bioten proizvodi su jedni od retkih na kojima je označena starosna grupa za koju je namenjen proizvod, pa iako se ovo ne mora strogo poštovati (kad je nega u pitanju, najvažnije je šta vam odgovara – koji sastojci, kakve teksture, kao i u kakvom vam je stanju koža i koje su njene potrebe), ipak dosta znači kao smernica kada birate odgovarajuće proizvode za sebe.

Za letnju negu lica, moj predlog su serumi – posebno za dan i ispod kreme sa zaštitnim faktorom ili šminke. Bioten Genovate serum za lice je namenjen svima posle tridesete godine, lagane je teksture, brzo se upija u kožu i ne masti je, a fino je hidrira tokom celog dana.

bioten3

Za predeo oko očiju, nova Bioten Hyaluronic 3D krema je prava stvar za dame kojima se već naziru prve borice na tom delu lica, ali i one koje imaju suvu kožu koja je sklona ranijoj pojavi bora. Hijaluronska kiselina koju sadrži ova kremica lagane i brzoupijajuće teksture, prodire u najdublje slojeve kože održavajući je hidriranom i elastičnom, i na taj način čini fine linije manje upadljivim. Bonus je što je ovo odlična podloga za šminku, tj. korektor, jer se brzo upija i održava kožu hidriranom tokom celog dana.

Šminka = nega?

Topli dani su savršeni da pokažete svoje pravo lice i budete na njega ponosni 🙂

Zato što teški, matirajući puderi koji dosta prekrivaju nisu baš sjajan izbor za ovo godišnje doba, bolje je posvetiti vreme pravilnom čišćenju i odgovarajućoj preparativi, uz laganu i neupadljivu šminku.

bioten11

Sjajno rešenje krije se u toniranim kremama, jer ne morate da birate između šminke i nege. Upravo takva je Bioten CC krema, koja neguje kožu a ujedno prekriva manje nepravilnosti poput sitnih flekica, zagladi proširene pore, blago ujednači ten, sve u svemu – skine sa lica par godina a doda mu dosta svežine. I sve to za minut-dva, jer se odlično i lako razmazuje i ujednačava, brzo se upija i dovoljno je lagana da se uopšte ne oseća niti primećuje na koži. Ova krema se proizvodi u dve nijanse, svetlijoj i srednjoj, i obe su vrlo prirodne i dobro se prilagođavaju boji tena.

Ah, taj ženski neprijatelj broj jedan…

Ime mu je celulit, ne volimo ga ni najmanje, a o njemu se toliko piše da svi već sve znamo. U teoriji znamo i kako da izađemo sa njim na kraj – da živimo zdravo, tako se i hranimo, pijemo mnogo tečnosti, krećemo se i vežbamo, izbegnemo stres… samo što u praksi zvuči kao nemoguća misija, zar ne?

bioten8

Zato nije sramota kad pozovete u pomoć razne tretmane, kreme, losione, pilinge ili serume protiv celulita. Bioten ih u ponudi ima nekoliko, među kojima Cellufight kremu za masažu i Cellufight anticelulit gel. Prijatne teksture i osvežavajućih mirisa, već posle prve upotrebe kožu čine elastičnom, mekom i glatkom, i tu su da pripomognu u već tradicionalnom prolećnom projektu borbe protiv celulita u okviru priprema za plažu. A ukoliko ste baš čvrsto rešili da pokušate borbu na svim frontovima, Bioten donosi i Body Shape liniju protiv celulita, u kojoj su krema, gel, intenzivni serum, kao i krema protiv strija – sve što je potrebno za kompletan makeover.

Bioten #walkTALL

Već sam vam pisala o sjajnoj Bioten Walk Tall kampanji, koja slavi samopouzdanje. Na njihovom sajtu se možete priključiti vašom fotografijom ili videom, pokazati kako hodate ponosno i osvojiti vredne nagrade, među kojima su bicikli, vikendi za dve osobe u prirodi, paketi proizvoda i program Intermezzo for you za čak 15 dobitnica!

Takođe, na Facebook stranici bloga Makeup&more, sutra počinje giveaway u čast #walkTALL kampanje, pa vas pozivam da učestvujete, jer možda baš vi osvojite paket Bioten proizvoda! 🙂


*Post u saradnji sa Bioten Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.