Pre nekoliko nedelja sam posetila salon No+vello gde sam se prepustila IPL tretmanu podmlađivanja lica. O samom tretmanu i mojim utiscima nakon njega možete da pročitate u današnjem postu, ali i da na fotografijama ispratite kako tretman izgleda i šta da očekujete ukoliko se i sami odlučite na isti.

NOVELLO-005

Salon

No+Vello je centar specijalizovan za fotoepilaciju i fotopodmlađivanje, osnovan 2007 sa preko 1000 centara u čak 16 zemalja. U njihovim salonima, kakvi se nalaze i u Beogradu, možete dobiti tretmane IPL tehnologijom – fotoepilaciju, fotopodmlađivanje kože, tretmane akni i rozacee, LED tehnologijom – izbeljivanje zuba, anti-age, anti-celulit ili učvršćivanje tela, kao i ultrazvučno čišćenje lica.

NOVELLO-002

Salon je prijatan, čist i lepo uređen. Pre tretmana sam porazgovarala sa kozmetičarkom – objasnila mi je šta da očekujem od tretmana, kako izgleda postupak, koje su moguće reakcije i slično. Takođe, otvoren mi je karton u njihovoj evidenciji, što se radi za svakog klijenta, gde su upisani moji osnovni podaci, ali sam pored njih odgovorila i na dosta pitanja koja se tiču kože, zdravlja, načina života a postavljaju se radi sigurnosti samog klijenta i tretmana koji se rade.

NOVELLO-020

Tretmani

IPL (Intenzivna pulsirajuća svetlost) je najmoderniji sistem dugotrajnog depiliranja (nije lasersko uklanjanje dlaka). Fotoepilacija ili fotopodmlađivanje se izvodi pulsirajućom svetlošću visokog intenziteta. IPL nudi dugotrajne rezultate, bezbolnija je, komotnija i jeftinija tehnologija od lasera. Princip rada IPL-om je da se područje sa neželjenim dlačicama izloži nizu vrlo kratkih impulsa koncentrisane svetlosti i selektivno uništi klice ćelija korena dlačica. Eliminisanjem ovih ćelija, dlačice odumiru i opadaju.

Što se fotopodmlađivanja kože tiče, ona radi na principu primene impulsa intenzivne svetlosti koja prodire u kožu, bez oštećivanja površinskog sloja. Putem svetlosti prenosi se toplota na kožu, što dovodi do stvaranja novih kolagenih vlakana i elastina koji obnavljaju mikro mrežu koju čine dermis i epidermis, reorganizirajući ih i postižući efekat punjenja putem zadebljanja kože i unutrašnjeg preuređenja.

Ja sam se odlučila baš za IPL fotopodmlađivanje, što je tretman koji bi trebalo da smanji bore, preoblikuje lice i ujednači ten, da sjaj i efekat zatezanja – naravno, ne sve ovo posle samo jednog tretmana, što u salonu i naglašavaju. Ovaj tretman nema starosnu granicu, pa ga može isprobati svako ko želi poboljšanje u samoj teksturi kože.

Ovako izgleda prostorija sa uređajem u kojoj se rade tretmani – lepo, prijatno, čisto i zeleno:

NOVELLO-018

Priprema kože

Pre tretmana mi je lice očišćeno vlažnim maramicama, a zatim je kozmetičarka pristupila nanošenju zaštitnog sredstva koje me je podsetilo na kredu: ovo se radi na delovima kože koji ne bi trebalo da budu izlošeni svetlosnim zracima, kao što su mladeži i dlačice koje ne želimo da uklanjamo (obrve na primer), jer je u pitanju isti uređaj i princip koji se koristi i za epilaciju, samo manje jačine, pa u slučaju da nisu zaštićene, obrve bi mogle da budu epilirane. A mislim da mi to ne bi baš dobro stajalo.

NOVELLO-006

Tu “kredu” sam dobila i na usnama, kako bi i one bile zaštićene, a dobila sam i tufere na oba oka, kao i posebne zaštitne naočare. Tu je malo počela da me hvata panika, jer više ništa nisam videla, a znate kako je ipak lakše kad vidite šta se oko vas dešava i znate šta otprilike da očekujete. Ali, dobila sam i ovu simpatičnu kapicu pa mi je bilo malo lakše:

NOVELLO-007

a moram i da pomenem da osoba koja radi tretman, kao i svi koji su u prostoriji, moraju takođe da nose zaštitne naočare. Jasmini su se njene baš svidele:

NOVELLO-012

Zatim mi je na celo lice špatulom nanesen providni gel u prilično debelom sloju. Gel je hladan i …. gelast, kao i svaki tog tipa, mada generalno nije neprijatan ni lepljiv i nema nikakav miris.

NOVELLO-008

I to je to. Sad sam kompletno pripremljena za tretman:

NOVELLO-010

Kako izgleda tretman

IPL uređaj “bljeska” svetlost, i kad to bljesne (a malo se vidi jer su vam oči zaštićene, ali se ipak vidi), oseti se peckanje na koži. U stvari to je samo jedan pec ili kako da ga nazovem, to je samo jedan trenutak, i na nekim delovima kože ga skoro nisam osećala uopšte, ali na nekim me je bogami i zabolelo. Tokom tretmana me je kozmetičarka stalno pitala da li me boli kako bi mogla da reguliše intenzitet, tj. da bi se postigli najbolji rezultati poželjno je (pretpostavljam) da bude podešeno na najjače, ali ako vas boli ili jako pecka onda se naravno smanji. Ja sam strašno želela da sve to bude što jače pa sam u početku bila baš hrabra, ali sam pred kraj posustajala i čak tražila da malo smanji jer je na nekim određenim delovima bolelo. Ti određeni delovi su zapravo bili samo jedna, desna strana lica (iz nepoznatih razloga), i to najviše deo ispod očiju, jagodice i slepoočnice (ovo možda jer mi je koža tu osetljivija).

NOVELLO-011

Bilo kako bilo, posle nekih desetak minuta, obradovala me je vest da se tretman završio i da sam preživela. U stvari malo i preterujem – stvarno nije bilo strašno i generalno, nije bolelo, sem eto tih nekih delova koji su malo više peckali. Na slici su čak ti delovi koji su mi bili osetljiviji i crveni, pa možete i da vidite, ovo je po završetku kompletnog tretmana (prelaženje uređajem preko celog lica dva puta):

NOVELLO-013

Posle uklanjanja gela i naočara, došlo je vreme za mini masažu lica, sa No+Vello fluidom sa zaštitnim faktorom. Ovaj deo mi je naravno prijao:

NOVELLO-016

No+Vello ima u ponudi svoje preparate za negu lica. Više detalja o tome možete saznati na njihovom sajtu.

NOVELLO-022

Utisci nakon tretmana

Koža mi je bila osetljiva tog dana, posebno na dodir, ali je i par sati posle tretmana pomalo bridela, i to je novi osećaj za mene. Crvenilo koje ste videli na slici iznad (na nekim delovima lica) se smanjilo, ali su na tim osetljivim delovima, posebno na desnoj strani ostale minijaturne tačkice. Prvi dan su bile crvene, a sledećih nekoliko dana (3-4) kao da su sve više zarastale i na kraju nestajale. To nije bilo naročito vidljivo, bez problema sam mogla da prekrijem puderom, ali sam mogla da ih vidim kad skinem šminku i udubim se. Sve dok te krastice nisu otpale lice mi je bilo osetljivije nego inače, pa sam se trudila da češće nanosim što hidratantnije kreme, stavljala sam čak i pantenol par puta.

Posle otprilike pet dana kada više nije bilo vidljivo ništa na licu i kada je potpuno prestalo da bude osetljivo, koža je baš bila glatka, mnogo više nego ranije. Pore su mi bile mnogo uže, a delovi kao što su npr. nos, jagodice, pa i čelo, bili su mnogo zategnutiji i nekako se sijali (ovo bih mogla da uporedim sa tretmanom voćnim kiselinama). Stvarno je bilo lepo i mogu da kažem da se efekat zaista video. Trajalo je nekih par nedelja, posle čega se koža polako vratila na staro. Sve u svemu, posle početne sumnjičavosti oko osetljivosti kože i tih malih krastica, prilično sam zadovoljna efektom koji sam dobila, mada bih volela da traje duže od dve nedelje.

Još jedna stvar koja je baš važna i koja me je oduševila, je što mi dlačice na licu nisu rasle sledećih mesec dana posle tretmana. Ovde mislim na nausnice koje mi inače nisu posebno jake i tamne ali ipak me nerviraju pa naravno moram da ih uklanjam, i na dlačice na bradi kojih imam 5-6 skoncentrisanih na jednom delu i koje me strašno nerviraju, i brzo rastu tako da moram maltene svakodnevno da ih vadim pincetom. Ali posle ovog tretmana, desilo se čudo, i meni ni te dlačice a ni ove druge dlačice nisu rasle mesec dana! Kada su posle mesec dana počele da mi rastu, bile su malo ređe i čini mi se malčice tanje, tako da mislim da ću da odem na jedan tretman epilacije lica jer to na mene izgleda deluje.

Cena epilacije (i tretmana)  je 3500 dinara po zoni i sesiji, a ostale informacije o salonu , tretmanima i cenama možete dobiti na njihovoj internet stranici ili fb.

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.