U moju odbranu: bio je to produženi vikend, dakle petak-ponedeljak, a iako je nosio radni naziv Wellnes & Spa, u planu smo imali jedan dan u prirodi, jednu svečanu večeru i zadatak (sama sebi zadala) da pristojno izgledam ostatak vremena kad ne lenčarimo oko bazena ili se topimo u sauni. 

U petak smo stigle na Zlatibor, a na ovaj vikend sam pošla sa Jelenom sa bloga Moj neseser, nadajući se opuštenom odmoru od gradske vreve i suludnog tempa na poslu, čistom vazduhu i maloj pauzi od dečije cike i vriske 🙂

Sve to, i još ponešto (hint: fenomenalna klopa – zlatiborski specijaliteti poput sira, kajmaka, pršute i naravno, komplet lepinje uz sve ostalo što vam padne na pamet kad ogladnite na planini), lep i udoban smeštaj, opuštanje u toplim bazenima,  sauni, turskom kupatilu, preljubazno osoblje i odličan položaj za istraživanje Zlatibora dobili smo u hotelu Mona, koji mi je zapao za oko i kao idealan za porodično putovanje (ima fantastično sređenu dečiju igraonicu sa sve tetama koje mogu da pričuvaju decu dok vi odmarate), te verujem da ću ga uskoro posetiti i kao mama porodice 🙂

Ne mogu a da vam ne pomenem Radoinjsko jezero na kome smo provele dan, jednu od prirodnih lepota koje su nadaleko poznatim učinili dolinu Uvca: beskrajna zelena prostranstva plus mir i tišina koju tek s vremena na vreme prekine horsko kreketanje žaba.

Dok su nam iznad glava svoja impozantna krila širili beloglavi supovi, odabrale smo meditiranje i uživanje u pogledu na savršeno mirnu i čistu površinu jezera u kojoj se ogledaju gustim šumama obrasli obronci planina, a za one koji uživaju u aktivnom odmoru, ovde mogu da se oprobaju u vožnji kajakom, testiraju svoju spretnost i izdržljivost penjanjem uz stene, ili ojačaju timski duh zabavnim i avanturističkim poduhvatima (topla preporuka za Extreme Summit team!)

Pa, eto ideje za jedan vikend beg od stvarnosti.

kozmetika za put 03No, da pređemo na stvar: rasprostrla sam svu kozmetiku koju sam ponela na jedan od preudobnih kreveta u Moni (recept za najbolji san ikada: planinski vazduh + savršen dušek), i počinjem od nege. 

kozmetika za put 01

TonyMoly kremica za ruke iz novogodišnje kolekcije miriše na kolačiće, i nosim je u tašni, tako da se ona nije namenski našla na ovom putovanju, i namazala sam je jednom, tokom puta.  Htela sam da budem što racionalnija i efikasnija sa skidanjem šminke i negom, pa sam ponela samo Sephora maramice za skidanje šminke sa narom, koje sam koristila da bih skinula šmiku sa očiju (dva puta maskaru i jednom senku, eto toliko sam se šminkala), i Too Cool For School Morocco Ghassoul penu za čišćenje koja je novitet u Sephora ponudi. 

Krema za negu oko očiju koju sam ponela je Bioderma Sensibio, jeste hidrantna ali za mene ne dovoljno kao noćna krema, previše mi je lagana. Za noć sam koristila Sephora Total Age Defy kremu, koja je divne, gušće teksture i idealna za moju mešovitu kožu u normalnim uslovima, ali mi je ovde, na planini, trebalo nešto intenzivnije.

Ponela sam Dove dezodorans i koristila ga, kao i pakovanje iz Loreal Prodigy boje za kosu koje mi je baš fino (pisala sam ovde) i zgodno za put, i Loreal Elseve dvofazni serum za krajeve, koji sam više puta pominjala na blogu. Naravno, nikad se ne odvajam od Invisibobble gumica za kosu, mojih omiljenih 🙂 

kozmetika za put 02

Što se šminke tiče, tu sam malo preterala; tu uvek preteram. Nekako valjda mislim da ću se bar jednom detaljno našminkati, uz sve korake i slojeve, ali to skoro nikad ne bude tako, i uvek vratim veći deo šminke neupotrebljen.

kozmetika za put 05

Ono što svakako jesam koristila je Make Up For Ever HD puder u stiku, koji mi je nekad super, a nekad i ne, zavisi od kože. Sad mi nije bila mnogo masna, pa sam ga ponela jer je jednostavan za nanošenje, napravim par tački na licu i izblendam ga prstima.

Novi Sephora Glow Finishing pressed Powder mi je fenomenalan, od prvog dana ga koristim svaki dan i zbog njega sam zapostavila ostale pudere u kamenu/prahu. Sjajan je za setovanje, transparentan, daje suptilan prirodni efekat koji baš dugo ostaje na licu tokom dana. Korektor Bourjois Radiance Reveal sam već pominjala na blogu među favoritima, i on mi je baš dobar za svaki dan, pa je tako bilo i sada, lako i brzo ga nanesem i vrlo prirodno izgleda.

Ponela sam Sephora Pro Kabuki četku br.43 jer je kompaktna i ima zasebnu torbicu u kojoj može da se ponese, kao i Inglot kremasto rumenilo koje mi je super za brzinsko šminkanje. Inglot hajlajter i puder za konturisanje takođe često koristim, ali mi ovde nisu bili neophodni jer me je, narodski rečeno, mrzelo da se konturišem. Urban Decay Naked Basics 2 paleta se u prtljagu našla zato što je kompaktna a ima dobar izbor neutralnih nijansi, ali sam se njom našminkala samo jednom (a mogla sam i bez tog jednog puta).

kozmetika za put 07

Zatim su tu četkice: nosila sam samo neke od onih koje najčešće koristim (ovde i ovde možete pročitati opširnije o tome). Artdeco Blush Brush za konturisanje i Real Techniques Setting Brush za hajlajt, koje sam upotrebila jednom, MAC 217 i Make Up For Ever 216 takođe jednom kad sam odlučila da nanesem senke, a ostale nisam ni takla. Tjah.

Revlon Colorstay puder prosto obožavam, i on mi je sigurna varijanta- uvek ga nanosim ako znam da ceo dan neću imati priliku da popravljam šminku. Too Faced Shadow Insurance prajmer za senku sam stavila tad, jel, jednom kada sam šminkala oči, a Too Faced Sweet Peach sjaj koji je iznenađujuće dobar, nije dobio svoju priliku na ovom mini odmoru. Sephora i Golden Rose olovke za obrve su mi pomagale svaki dan, mini pakovanja Benetint i Posietint nisam stigla da upotrebim, a sjajna Clinique  Flatter-to-full maskara (ovde sam detaljnije pisala o njoj) se na mojim trepavicama našla jednom.

kozmetika za put 09

Artdeco crna olovka u senci (Lasting Eyeshadow Stick) – u pitanju je fantastičan debeli krejon koji koristim i kao senku a i kao krejon) – je upotrebljena jednom, kao i Sephora High Coverage korektor (koji je odličan, ali jače prekriva pa ga koristim kad rešim da se našminkam kompletno). Lancome Grandiose ajlajner inače obožavam (pisala sam o njemu ovde), ali tamo ga nisam ni otvorila. Rimmel Volume Shake maskaru stavila sam jednom, a od četiri karmina koje sam nosila i koje inače sve obožavam – Urban Decay Sheer Liar, Sephora Flash Jumbo karmin u olovci, Clinique Melon Pop,  Clinique Pop Matte Graffiti, jednom sam nanela ovaj poslednji (pogledajte kako mi stoji u ovom postu).

Kako se vi pakujete za put?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.