Pomalo sam u zaostatku sa drogerijskom šminkom – i šminkom generalno – jer ovog leta sam koristila uglavnom puder, malo rumenila, ponekad bronzer i hajlajter, i par stvarčica neophodnih da dovedem u red obrve.
Nikad nisam provela dva meseca šminkajući se tako minimalno, ali eto, kako sam starija i takve stvari se dešavaju 🙂
Uglavnom, ta faza “bez šminke” me je skroz prošla, pa sam od septembra nastavila sa šminkanjem kao da nikad nisam ni prestajala. 
U septembru je Lilly imao dobru akciju na sve Loreal proizvode, pa sam je iskoristila da kupim par stvarčica koje su me zanimale već neko vreme. Isprobavala sam ih prethodnih nedelja, i danas sa vama delim utiske.
 

L’Oreal Infallible 24h Fresh Wear tečni puder

Upakovan u jednostavnu staklenu bočicu sa pumpicom, puder je srednje teksture, nije previše tečan a ni gust.
Pokrivanje mu je vrlo dobro, srednje, a može da se nadogradi i ka jačem. Jako lepo se nanosi i blenda, ne suši se brzo, i nadograđuje se bez problema.
Veoma je postojan, na mojoj mešovitoj koži traje od jutra do večeri, s tim da se polovinom dana pomalo skine sa nosa i brade, ali vrlo suptilno – hoću da kažem da ne ostavlja fleke i izgleda besprekorno sve do večeri, a kad se baš udubim vidim da se pomalo skinuo sa tih masnijih delova lica.
Pomalo se preslikava (na maramicu, telefon i sl.), ali ne nešto mnogo. Poredila sam ga sa Revlon Colorstay, mojim omiljenim dugotrajnim drogerijskim puderom, i ovaj mu je u svemu dorastao, osim eto možda u tom delu sa preslikavanjem, tu je Colorstay ipak bolji.
 
Ima jak miris, ali meni to ne smeta mnogo. Jako lepo izgleda na licu, dosta prirodno, s obzirom na dobro prekrivanje ne vidi se skoro uopšte, lepo ujednačava ten i daje fini svež izgled, nije previše mat ali nije ni sjajan. Ja ga, zbog masne t-zone, uvek setujem puderom u kamenu ili prahu, ali i bez setovanja se dosta dobro i prilično dugo drži na licu. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna, i za neku kao “laganiju” i manje primetnu varijantu pudera od Revlon Colorstay, a opet postojanu i sa solidnom moći prekrivanja, od srca ga preporučujem.
Cena mu je oko 1500 dinara, a sad je opet na sniženju u Liliju i košta 1120 dinara – mislim da je to baš super cena za ovaj puder 🙂
 
 

L’Oreal Les Macarons ultra mat ruž za usne

Za jedan tečni mat ruž, ovaj je odličan. Ne isušuje usne kao većina onih koji su ovoliko postojani (traje bukvalno ceo dan, uz jelo i ostalo), boja je divna (824, imam ga na drugoj slici, kao i puder, maskaru i gel za obrve iz ovog posta), jedino što mi malo smeta je što malčice lepi usne, kao da se nikad ne osuši skroz, iako na usnama deluje potpuno mat. Međutim, zato valjda ne daje taj efekat suvih usana, a ni takav osećaj, što je po meni ogroman plus.
Cena mu je 839 rsd.
 
 

L’Oreal Paradise Extatic maskara i gel za obrve

L’Oreal Paradise Extstic maskara je prilično suva, čak i kad je potpuno nova. Ima veliku četkicu koja daje odličan volumen trepavicama, i baš zato što je suvkaste teksture, ne slepljuje ih. Ne produžava trepavice koliko im daje na gustini, a posebno mi je drago što se ne preslikava. Tek krajem dana počne malo da se kruni sa trepavica, ali to je posle 12+ sati. Mana joj je što se brzo suši u pakovanju, jer je već u startu suvlje teksture, pa možda ne traje kao ostale maskare, ali ja sam je razredila sa Inglot Duraline preparatom (koji inače služi da razredi ajlajner pored toga što ima još milion upotreba) i ispalo je odlično 🙂 Baš, baš mi se sviđa kako na mojim trepavicama izgleda ova maskara, a uskoro ću dodati i jasniju sliku da to i ilustrujem. Cena maskare je oko 1200 rsd.
Gel za obrve je takodje malo tvrdji, ali veoma postojan, dok je četkica fina i precizna – dopadaju mi se oba proizvoda (iako je moj omiljeni drogerijski proizvod za obrve i dalje duo gel i senka od istog brenda, koga više nema u prodaji). Ipak, mislim da se za isto ili manje novca može kupiti još jednako dobrih, možda i boljih proizvoda za obrve. Cena mu je oko 1500 dinara.
 
 

Da li ste probali nešto od ovoga? Imate li neke drogerijske favorite koje bi obavezno trebalo probati?

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Blogomarija

    Dosta sam se premišljala oko kupovine maskare i gela za obrve jer si trenutno na akciji pa mi je ovaj tekst dobro došao. Sada sam sigurna da nisam toliko bogata 😂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.