Cartier La Panthere je moćan parfem. Parfem sa stavom. Inspirisan tradicijom ove kuće – panterom kao simbolom Cartier brenda, ali i istoimenim parfemom iz 1986. godine, nije ni čudo što je “moćan” prvi epitet koji mi pada na pamet kada pomislim na ovaj miris. I ne samo na miris, nego na celokupno pakovanje, ali krenimo redom 🙂

cartier-114

Kao panter, misteriozan, elegantan i graciozan, ovaj jedinstveni miris pripada chypre-cvetnoj grupi, a kreirala ga je Mathilde Laurent, i odlučila da za njegovu cvetnu stranu istraži kraljevsku, blistavu gardeniju koja nosi senzualnu i prefinjenu ženstvenu notu. Za onu drugu, pantersku stranu ovog parfema, odabrala je plišani, sočni mošus – kao krzno pantera koje ne možete da izdržite a da ne pomilujete – kako bi u nama probudila zanosnu i zavodljivu ženu.

cartier-05

Elegantna staklena bočica je prva ovakve vrste, izrezbarena iznutra tako da otkrije obrise zavodljive panterke oivičene prefinjenom bojom samog mirisa.

cartier-03

Veoma dugotrajan, Cartier La Panthere parfem u svojim gornjim notama krije zeleno-voćnu mešavinu koja sadrži note rabarbare, jagode, sušenog voća, jabuke i kajsije. U središtu parfema dominira gardenija, dok mošus i mahovina u osnovi parfema, kompoziciji daju karakterističnu chypre notu.

cartier-01

Ovo je ozbiljan parfem – za žene, ne za devojčice. Elegantan i senzualan, ali onako skupo senzualan, ne odgovara svakoj prilici i svakoj ženi.

Moram da priznam da nije baš “my cup of tea”. Previše je nekako zahtevan, previše traži ozbiljnu haljinu ili elegantan kostim (ne nosim ni jedno ni drugo). Previše je oštar, dok ja volim toplije, slatkastije kompozicije, posebno za jesen i zimu. 

Medjutim, Cartier La Panthere nosi neku retro notu, podseća me na bakin toaletni sto, onaj starinski, niski, sa velikim ogledalom koje se pomera sa obe strane i niskom stolicom ispred. Sa fiokama koje mirišu na detinjstvo, ukrasnim staklenim bočicama za parfeme, na teta Lepu, bakinu prijateljicu koja je nekad sa svojim suprugom držala jedinu beogradsku privatnu parfimeriju “Sava” (koja i dalje postoji u ulici Kralja Petra). Podseća me na sve to, i zato ga i dalje imam, pa pomirišem svakih par meseci, jer ko zna, možda se nešto promeni u međuvremenu 🙂

cartier-112

Plus, moram da mu skinem kapu za postojanost – jako je kvalitetan i postojan, bočica bi mogla da traje beskonačno 🙂

Koji su vaši omiljeni zimski parfemi? Imate li predlog za neke tople, ušuškane, slatkaste note? Da li ste možda pomirisali Cartier La Panthere, i ako jeste, da li vam se dopada?

 


Ako volite parfeme, pogledajte i ove postove:

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.