Ta-na-na-naaa! Danas vam, prvi put na blogu, predstavljam Zoya lakove: u svetu su popularni već dugo, kod nas mogu da se kupe poslednjih par godina, a i pored toga što sam se često divila nekim od primeraka u ovim zanimljivo oblikovanim bočicama, tek pre nekoliko nedelja sam prvi put neke od njih i isprobala. Tako ćete u današnjem postu, na (kao i obično) Jasmininim noktima, videti tri nijanse: Zoya Kendal, Zoya Eva i Zoya Tallulah.

zoya12

Zoya je, inače, jedan od vodećih svetskih brendova lakova za nokte, na našem tržištu su se pojavili 2013, a uvozi ih Ultra Sun.

Ono što je važno je da spadaju u “5 free” kategoriju lakova – ne sadrže formaldehid, formaldehidski rezin, dibutil ftalat, kamfor i toluen. Zbog toga su Zoya lakovi baby frendly (tj. trudnice ih smeju koristiti u trudnoći jer ne sadrže štetne materije), vegan i cruelty free.

Kod nas je trenutno u ponudi 378 nijansi klasičnih lakova, 30 nijansi Pixiedust lakova (teksturisani ) i  6 mat nijansi, a često stižu i nove, sezonske kolekcije.

zoya-23

Zoya Kendal

Ovaj lak predstavlja originalan pristup pastelnim nijansama, mada može da prođe i kao nude, zanimljiva nude doduše 🙂 Dovoljno neutralna da bude office friendly, ali i dovoljno neobična da vas mnogo ljudi pita za nju, Zoya Kendal je veoma svetla i nežna pastelna nijansa koju čini mešavina lavande i sivkaste, pa sve to još malo prigušeno i hladnijeg tona.

Kendal jedini od tri laka koja vam danas predstavljam ima nešto ređu formulu, pa nokat potpuno prekriva sa dva deblja ili tri tanja sloja – na fotografiji su tri.

Ovaj lak je deo zimske Feel kolekcije za 2011, koja krije još nekoliko prelepih i originalnih zagasito pastelnih nijansi, pa ako ste ljubitelj, obavezno bacite pogled:

ZP_FEEL_banner

zoya 33

Zoya Eva

Na prvi pogled koralna, na drugi i svaki sledeći je više pink. Pomalo prigušena, ne previše jarka u bočici ali vrlo zapažena na noktima. Prava vesela i bezbrižna letnja nijsansa, sjajna kako za manikir, tako i za prstiće na nogama. Visokog sjaja i savršene formule, za potpuno prekrivanje dovoljan je čak i jedan sloj ovog laka, ali ja nekako uvek volim da su tu bar dva, pa je tako i na fotografiji.

zoya13

zoya445

Zoya Tallulah

Tallulah je srednje plava sa dodatkom jarko plavog i mrvicom zelenkastog sjaja u vidu sitnih šljokica, još jedna veoma originalna nijansa. Formula je odlična, brzina sušenja pristojna i dva tanja sloja potpuno prekrivaju nokat. Zanimljiva plava kakvu nisam do sada viđala, nije previše jarka, ali opet dovoljno da bude primećena i da je nazovem pravom letnjom.

zoya09

Zoya lakovi se suše prilično brzo (bar ove tri nijanse koje sam probala) i veoma su postojani na noktima. U bočici ima 15ml, a četkica je klasična, tanja i pogodna za precizno nanošenje.

Mogu se kupiti na Ultra Sun prodajnom objektu u Beogradu ili kod distributera, a možete ih i naručiti direktno sa njihovog sajta (šalju ih poštom, plaćanje je pouzećem) po ceni od 853 dinara za klasične, odnosno 950 dinara za teksturisane nijanse iz Pixie Dust linije.

Komentari

comments

9 Responses

 1. Avatar
  Iva

  Prošlo leto sam kupila Evu i toliko sam je mazala da mi je ostalo samo malo za ovu sezonu :,-( Još uvek je ok, gustina se nije menjala do sada i nisam imala potrebe da ga razređujem acetonom. Ne znam za ostale ali za ovu nijansu sve pohvale.

  Reply
 2. Avatar
  Lena Novitz

  Jasmina ima nokte idealne za manikir 🙂
  Najviše mi se od ove ekipe dopada Eva,
  što je neubičajeno za mene jer nisam ljubitelj koralnih nijansi 😀

  Reply
 3. Avatar
  Jasmina

  Kendal je predivna…. ja za sada imam samo 2 Zoya lakica u kolekciji

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.