Većina nas ljubitelja kozmetike zna za Weledu – nemački brend poznat po sertifikovanoj prirodnoj kozmetici koja se proizvodi pod strogo kontrolisanim uslovima i koja za sirovine uzima samo odabrane primerke biljaka koje uzgaja u sopstvenim vrtovima. Većina onih koji znaju za ovu kompaniju znaju i za njihovu Weleda Skin Food kremu – zelenu tubicu, mogu slobodno da kažem, najbolje univerzalne kreme, bar od onih koje sam ja probala.

Sa Weleda Skin Food kremom sam vas upoznala na blogu još odavno, malo sam o njoj pisala u ovom postu, gde sam predstavila njihove proizvode za negu beba i dece (i dalje je njihova krema od nevena protiv pelenskog ojeda nešto što uvek imam u kući, bez obzira na to što mi deca odavno ne nose pelene, a i nešto je što prvo preporučujem svakoj mami koja muku muči sa bebećim ojedima). Zatim, malo detaljnije o ovoj kremi, tj. o mali milion načina i ideja kako je možete koristiti, možete pročitati u ovom postu. 

Inače, Skin Food krema je pre par godina proslavila svoj 90. rođendan – istog je sastava još od 1926. godine, što je po meni baš impresivno.

U poslednjih nekoliko meseci, Weleda Skin Food linija se uvećala za tri nova člana koje koristim već neko vreme, i kako tu ima sjajnih proizvoda koji sa pravom nose Skin Food naziv, rešila sam da ih i vama predstavim.

Weleda Skin Food Body Butter

Sastav: kombinacija ši putera, kakao putera i suncokretovog ulja, sa ekstraktom ljubičice, ruzmarina i kamilice.

Miris: narandža i lavanda. 

Ovo je moj omiljeni proizvod iz Skin Food linije. U teglici se čini baš čvrste teksture, ali čim dođe u dodir s kožom, fino se topi i baš lako razmazuje. Teksture je fina, puterasta  – a kakav bi puter bio nego puterast 🙂 Miris podseća na Skin Food kremu, ali je nekako lepše upakovan i mirniji, mada se i on dugo dugo zadržava na koži. Nikad nemam problem sa suvom kožom tela, pa ne mogu da govorim sa tog aspekta, ali za moju normalnu kožu je idealan – nije previše mastan, prilično brzo se upija, hidrira taman koliko treba. Inače nisam veliki ljubitelj putera za telo, jer često znaju da budu premasni ili previše bogate teksture, ali ovaj Skin Food je jedan od malobrojnih koji me nateraju da se namažem posle tuširanja.

Baš sam prijatno iznenađena jer sam ipak, poznajući dobro Skin Food kremu, očekivala nešto teže i masnije, ali ovo je pun pogodak čak i za nas koji nemamo suvu kožu 🙂

Za razliku od ostalih proizvoda iz Skin Food linije, puter za telo ne sadrži lanolin ni pčelinji vosak, zbog čega je pogodan i za vegane.

Cena za 150 ml je 2150 dinara.

WELEDA Skin Food linija (s leva na desno): Skin Food krema, Skin Food Light krema, Skin Food Body Butter, Skin Food Lip Butter

Weleda Skin Food Lip Butter

Tekstura: nije baš puterasta već nešto između balzama i ulja za usne. Uljana, ali nekako čvršća, gelasta.

Sastojci: ulje suncokreta, ekstrakt ljubičice, ruzmarina, kamilice i nevena.

 

Lep sastav, prijatan miris, udoban na usnama. Odličan za dan, dok se za intenzivnu noćnu negu ispucalih i oštećenih usana, ipak hvatam za nešto jače.

Mana: mala tubica koja se brzo potroši. 

Cena – 855 din za 8 ml.

Weleda Skin Food Light

Sastojci: organsko suncokretovo ulje , kakao i ši puter, ekstrakti kamilice, ruzmarina i nevena u bademovom ulju, i vodeni ekstrakt ljubičice.

Dok je originalna Skin Food krema emulzija vode u ulju, Skin Food Light je emulzija ulja u vodi. U Light varijanti, sastojci su skoro isti, s tim da je smanjen udeo lipidnih supstanci poput lanolina i pčelinjeg voska, kako bi krema bila laganije teksture, a u formulu su uvedeni kakao i ši puter, kako bi i dalje bila hranljiva.

I zaista, tekstura je jednako puna i kremasta, ali manje masna i brže se upija. U prodaju je puštena tek pre nekoliko dana, pa nisam stigla da je isprobam detaljnije, ali za početak mi se dopada ova lagana verzija. Miris je vrlo sličan originalnoj Skin Food kremi, u skladu sa teksturom nešto laganiji, a isprobala sam je na rukama i super je za dan, jer ne ostavlja masni trag na koži (dok klasičnu volim da na ruke namažem noću). Nisam je još uvek probala na licu, čekam neku priliku posle kiselina i retinola kad mi je potrebna neka jača nega.

U svakom slučaju, drago mi je što postoji i Light varijanta – za nas koji imamo masniju kožu, kao i za toplije dane koji nam uskoro stižu.

Cena za 50ml – 1.275 din


Kao i svi Weleda proizvodi, cela Skin Food linija nosi NATRUE sertifikat.

Još jedna nova stvar je pakovanje –  Weleda Skin Food više nije u metalnoj, već u plastičnoj tubi, kao i svi ostali proizvodi iz ove linije. Nisam baš oduševljena ovom promenom, ali šta je tu je.

Svi novi proizvodi su već u prodaji, a Weledu možete pratiti i na Instagramu.

Da li ste probali nešto od Weleda proizvoda iz Skin Food linije? Kako vam se čine?


*Proizvod prikazan u ovom tekstu je PR uzorak,  ali ta činjenica ne utiče na moje mišljenje. Više informacija ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.