Zažmuri. Zamisli da šetaš pored mora. Da te maze topli zraci sunca, da ti kosa leprša na povetarcu, da čuješ šum talasa i u daljini nazireš samo plavo prostranstvo horizonta. Sad oseti mirise: borovina, ruzmarin, limun i mandarina, so i … 

Da, znam da nisi na moru. Znam da je jesen, da nosiš kaput i čizme, možda i šal ako nije jedan od onih miholjskih dana. Ali ako nisi oduševljen ovim vremenom, imam predlog: najnoviji Acqua di Parma miris iz Blu Mediterraneo linije – Chinotto di Liguria.

Chinotto (Citrus myrtifolia) je citrusno voće koje raste na tek nekoliko mesta na svetu, od kojih je jedno i oblast Liguria na severozapadu Italije. Plod podseća na mandarinu ali je manji, lišće je malo, a drvo može biti visoko i preko tri metra. Ukus ovog voća je opor i kiselkast, i čest je gost u pićima poput Camparija, a postoji i nekoliko brendova gaziranog pića u kome je glavni sastojak i koje se naziva Chinotto.

Acqua di Parma Chinotto di Liguria je osvežavajuć i živahan miris inspirisan jedinstvenom zemljom kontrasta. Topli zagrljaj peska i mora oseti se u sunčanom dodiru jasmina i geranijuma, dok ga energične note ruzmarina i kardamona osvežavaju. Pačuli i mošus dočaravaju nam tišinu i mir netaknute prirode za čist trenutak blagostanja, mira i opuštanja.

Miris je uniseks, mada meni više liči na muški. To je, naravno, potpuno individualna stvar, jer da nije, o mirisima bi bilo lako pisati 🙂 Uglavnom, ovo je miris koji će vas oraspoložiti i odvesti na neko lepo toplo mesto, zbog čega bih ga svrstala u prolećne ili letnje. Mada ni zimi nije loše otići u mislima negde kao tamo s početka ovog posta 🙂

Acqua di Parma – Chinotto di Liguria

kategorija: cvetni-chypre

donje note: mandarina, chinotto

srednje note: jasmin, geranijum, kardamon i ruzmarin

donje note: pačuli, mošus

Ovaj miris dostupan je u Eau de Toilette verziji, i to se u odnosu na Cologne mirise primeti, najviše u postojanosti na koži. Kad se nanese, prijatan je i prepoznatljiv, ali nije previše jak niti napadan.

Nisam sigurna da bi vam ovaj miris mogao pomutiti razum – ovo nije jedan od onih po koji ćete se hipnotisani vratiti pošto ste ga probali u radnji i onda ceo dan zaljubljeno njuškali sa ruke.

Ali ako želite savršen letnji miris koji možete da podelite sa svojom drugom polovinom, sa Chinotto di Liguria ili nekim od drugih mirisa iz Blu Mediterraneo linije sigurno nećete pogrešiti. Ovo je jedan svež, neopterećujući ali prefinjen i prijatan miris, idealan za svaku priliku, za posao, školu… super za leto ili proleće, mada ništa ne smeta da ga nosite ni zimi, kao što ja radim 🙂

Detaljnije o Acqua di Parma sam već pisala ovde, a Chinotto di Liguria je najnoviji dodatak njihovoj Blu Mediterraneo liniji, koju karakterišu plave bočice. Glavni sastojak svakog mirisa je iz ove kolekcije je karakterističan za neku oblast u Italiji, domovini Acqua di Parma mirisa, a moj ljubimac je smokvasti Fico di Amalfi <3 

Ono što je još zanimljivo u vezi Blu Mediterraneo linije je da su svi mirisi kreirani tako da u gornjim, srednjim i baznim notama sadrže po dva glavna mirisna akorda – dakle: jednostavno i minimalistički.

Novost su i dodaci kolekciji u vidu gela za tuširanje, losiona za telo, kreme za ruke i balzama za usne, te tako možete uživati u Chinotto notama na više načina 🙂

Chinotto di Liguria, zajedno sa ostalim Acqua di Parma mirisima, kod nas su dostupni u radnji L’Atelier u Beogradu, ul. Kralja Petra 67. Kod njih se može kupiti još sjajnih mirisa niche brendova, poput Creed, The Different Company, Juliette Has a Gun, Bond No 9, Amouage, M.Micallef, i mnogih drugih.

Od skora, ovaj brend je dostupan i u Anebella Beauty Spot parfimeriji u Knez Mihailovoj 

Cena EDT verzije ovog mirisa od 75ml je 9000 rsd, dok je pakovanje od 150ml 13800 rsd. Od pratećih proizvoda, tu su Spray body lotion 150ml  – 4.800 rsd, Hand cream 30ml – 2.400 rsd, Lip balm 15ml – 1.800 rsd i Shower gel od 200ml – 4.200 rsd.


*Proizvod prikazan u ovom tekstu je PR uzorak,  ali ta činjenica ne utiče na moje mišljenje. Više informacija ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.