Potpuno beli lak zvuči prilično jednostavno, ali primerak koliko-toliko dobre formule nije lako pronaći. Moja misija pronalaženja kreč belog laka za nokte, do ovog, uključivala je isprobavanje uglavnom povoljnijih varijanti, ali kada sam poželela lak koji će mi potrajati na noktima bar tri ili četiri dana, znala sam da ću kod Essi-ja naći ono što tražim.

essie-blanc-01

Essie Blanc je, kao što mu francusko ime kaže, potpuno beli, kremasti lak. Formula nije idealna, za razliku od većine njihovih lakova koje imam, ali nije ni nepodnošljiva, tačnije – prilično dobro prekriva nokat u dva srednja ili tri tanja sloja, i već posle prvih par mazanja nešto je na šta može da se navikne.

essie-blanc-02

Tome pomaže i Essijeva klasična široka četkica, pristojna brzina sušenja, i visoki sjaj koji nokti dobijaju posle nanošenja ovog laka, čak i bez nadlaka. Nisam neko kome se lak dugo zadržava na noktima, ali kod ovog je taj period čak i tri-četiri dana, što je za mene veliki uspeh.

essie-blanc-03

Sve pozitivne strane ovog laka meni su dovoljne da se na Blanc-u zaustavim kad je u pitanju potraga za savršenim kreč-belim lakom, bez obzira na formulu koja je malo zahtevnija za nanošenje i traži malo više pažnje nego ostale nijanse.

essie-blanc-04

Kao i uvek, nokte za slikanje mi je pozajmila Jasmina, a ukoliko već niste, u njenom gostujućem postu na blogu možete saznati na koji način neguje svoje nokte.

Postovi u kojima sam predstavljala još neke Essie lakove:

Da li ste koristili Essie Blanc? Volite li ovakvu boju na noktima?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.