Llums Cosmetics je brend koji  se može naći u Lilly drogerijama već nekoliko meseci, a u nekim ranijim postovima sam vas upoznala sa kompletnim Llums asortimanom, senkama za oči (uz savete kako da odaberete boju senke u odnosu na boju očiju), kao i novom, sjajnom i šljokičastom Llums Glam Supreme kolekcijom. Kako se proleće zahuktava, pravo je vreme da tamne i bogate zimske nijanse zamenimo onim veselim i živahnim, i u to ime su tema današnjeg posta Llums lakovi, a tu su i saveti za lepe i negovane nokte.

Llums lakovi za nokte dostupni su u tridesetak nijansi, i verujem da među njima svako može pronaći neku za sebe.

Lakovi su uglavnom kremasti, sa izuzetkom nekoliko sedefastih, i naravno onih iz Glam Supreme linije koji su sa šljokicama. Većina Llums lakova je srednje pigmentovana i najlepši efekat daje kada se na nokte nanese u dva sloja, s tim što ima i intenzivnijih boja za koje je dovoljan samo jedan sloj.

Četkica je srednje širine, zgodna za nanošenje i dovoljno precizna. Lakovi se relativno brzo suše, na noktima se lepo sijaju, a postojanost im je prosečna.

Pogledajte kakve nam nijanse lakova nudi Llums:

llums-01

Llums u ponudi ima i Top Coat Quick Dry, koji pomaže da lak duže potraje na noktima i da se nešto brže osuši, a tu su i dve bele nijanse – sedefasta i kreč bela.

llums-03

Roze i pink su uvek lep i veseo izbor za proleće – prve dve pastelne nijanse sa desne strane su mi omiljene, tako nežne i neobične.

llums-nailpolish-04

Turpija

Najjednostavnije i, neki tvrde, najbolje je skraćivati nokte turpijom. Odaberite turpiju odgovarajuće finoće kako ne bi bila previše gruba za vaše nokte i uvek turpijajte u istom smeru. Izbegavajte metalne turpije, a ako imate priliku, možete da probate staklene – one su isplativije jer dugo traju.

llums-02

Zatim su tu uvek aktuelne bež – divna svetla kremasta, zanimljiva sedefasta i moderne tople smeđe.

llums-nailpolish-03

Zanoktice

Zanoktice imaju veoma važnu zaštitnu funkciju, i kada ih sečete ili uklanjate, nokat će biti izložen bakterijama i mogućoj infekciji. Najbolje je da zanoktice ne dirate ukoliko nema potrebe, a ako morate, onda ih veoma nežno pogurajte drvenim štapićem ne česće od jednom nedeljno, i to pošto ste ih omekšali u vodi. Nakon toga ih namažite kremom ili uljem.

Pored ovoga, zanoktice i nokti traže konstantnu negu – kao što ne biste otišli na spavanje bez kreme na licu, razmišljajte slično i o noktima. Osim krema namenjenih nezi noktiju i ruku, probajte i sa maslinovim, kokosovim, avokado uljem ili šea buterom.

llums-04

Izbor koralnih i crvenih je odličan – narandžaste ili crvene sa toplim ili hladim podtonom, idealnu crvenu će ovde većina moći da pronađe.

llums-nailpolish-02

Podloga za lak

Obavezno korisitite podlogu za lak. To je korak koji ne samo da štiti nokte od lakova jarkih ili tamnih boja koji skoro uvek ostavljaju fleke (plavi i zeleni lakovi, rekla bih, u ovome prednjače), već pomažu da se lak lakše i lepše nanese, a boja izgleda intenzivnije.

llums-06

I stižemo do mojih omiljenih – plavih, zelenih i onih između. Turquoise, moja omiljena nijansa od kompletne Llums linije lakova je savršeno kremasta i pigmentovana, tako da prekriva nokat u samo jednom sloju. Tu je i divna zeleno plava, kao i dv mint nijanse koje su aktuelne svake prolećno-letnje sezone.

llums-nailpolish-01

Ne postoji brzinsko lakiranje!

Jasmina, čije nokte vidite u ovom postu (a i u ostalim postovima na blogu koji se bave lakovima), kaže: “Pre nego što počnem da lakiram nokte, prvo nokat očistim acetonom (nikako uljanim). Kao prvi sloj obvezno ide bezbojna baza za lak koja popuni manje neravnine na nokatnoj ploči. Nakon nje u dva tanka sloja nanosim lak i to tako da u prvom sloju pažljivo iscrtam ivice (na oko 0,5-1 mm oko kože) i obojim nokat. Nakon što se prvi sloj prosuši, drugim slojem popravljam prvi i nanosim tanak sloj na sam vrh nokta. Obavezno završim sa tzv brzosušećim lakom, koji služi i kao zaštita od krzanja. Tako nalakirani nokti meni ne mrdnu bar 4-5 dana.”

Za još njenih saveta za nokte, pogledajte ovaj post:

KAKO DO LEPŠIH NOKTIJU 

llums-05

Tu su i ne[to tamnije, odlučnije boje, među kojima mi se najviše svidela najtamnija ljubičasta, koja je skoro crna ali ipak ima taj ljubičasti odsjaj., posebno na svetlu.

llums-nailpolish-05

Rukavice

Ovo je jdan od najboljih saveta za nokte koji sam ikad dobila – kad god čistite hemikalijama, bavite se zemljom i cvećem, čak i kad perete sudove (i u bilo kojoj situaciji kad su vam ruke dugo u vodi) nemojte da vas mrzi da stavite rukavice – gumene, plastične, tanke, debele…. ukoliko je hladno ili vetrovito napolju, onda i vunene. To sa rukavicama je navika, a da je steknete pomoći će rukavice koje će uvek stajati negde u blizini, pored npr. sudopere, tako da se svaki put setite da ih upotrebite. Probajte, i noktići će vam biti zahvalni! 🙂

llums glam supreme lakovi

Llums lakovi – Glam Supreme: Gold, Snowflake, Glitter

Llums lakovi se mogu kupiti u Lilly drogerijama, ili putem Lilly online prodavnice, po ceni od 229 dinara.

Za informacije o Llums proizvodima, popustima i akcijama vezanim za ovaj brend, možete ih pratiti na Facebooku ili Instagramu.

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Ana

    Sve je to lepo ali kako da znamo koji je lak prikazan na kom noktu? :/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.