Današnji post mi mesec dana stoji i čeka na objavu, jer prethodnih nekoliko nedelja nisam bila u prilici da se posvetim blogu. Znam da je sad već vreme za novitete jula (i njih ima dosta ali ćemo da ih stavimo u neki drugi post), ali je u junu bilo svačega novog i žao mi je da vam bar ukratko (koliko ja to mogu) to ne predstavim. Dakle, sledi post koji nije bogznakako inovativan, ali je zgodan da vam brzinski predstavim šta je to novo u kozmetici, kod nas u radnjama i kod mene.

Babyliss četka za ravnanje kose sa jonima

Ova Babyliss četka koja nosi oznaku HSB100 je upravo ono što mi treba: moja kosa je ravna, ali prilično gusta, i  bude zrela za pranje već posle dan ili dva. Kod kuće moram da, posle sušenja, bar malo prođem četkom kroz nju kako bi bila glatka i svilenkastija. Baš u ovom slučaju mi pomaže Babyliss četka, jer kad u nekoliko poteza njom prođem kroz kosu, dobijem taj efekat ravne i svilenkaste kose koja nije previše slepljena već i dalje ima volumen. Spremila sam detaljniji post o ovoj četki koji vas uskoro čeka na blogu, zajedno sa pre i posle slikama.

 

Nikel Silky Sun SPF30 i Nikel kokosov maslac

 

Ova dva proizvoda za mene nisu novosti – već sam ih koristila i prošlog i pretprošlog leta, a radujem im se opet. Nikel Mleko za sunčanje lepo miriše (biljno, za razliku od većine proizvoda sa SPF) i idealno je za poslednje dane odmora, kad već dobijete boju, dok je Nikel Kokosov maslac sa šargarepom sjajan kao mazalica i za plažu, ali i posle nje. Ja ga koristim i kod kuće, a odličan je za celu porodicu – odličan je za suvu kožu i ima prelep miris. Ovde sam pisala detaljnije o njemu.

NIKEL tonik lavanda bez alkohola je idealan za kombinovanu i masnu kožu – savršeno osvežava posle čišćenja lica i priprema kožu za negu, ali je ni najmanje ne isušuje.

 

La Roche Posay My UV Patch

 

La Roche Posay je ovog leta, uz već aktuelne preparate za zaštitu od sunca, predstavo i My UV Patch – veoma tanku nalepnicu, vodootpornu i prilagođenu osetljivoj koži, koja je povezana sa aplikacijom MY UV PATCH kako bi vam pružila korisne savete dok ste izloženi suncu. Ova nalepnica se dobija uz kupovinu LRP Anthelios XL mleka za zaštitu od sunca za odrasle i za decu.

La Roche Posay linija LIPIKAR za veoma suvu kožu sklonu atopiji, sada ima dodatak u vidu ulja za pranje tela i mleka za telo, dok je njihova poznata krema EFFACLAR DUO +, namenjena masnoj i problematičnoj koži, sada dostupna i u varijanti sa zaštitnim faktorom 30.

 

LADIVAL zaštita od sunca

 

Ladival je linija proizvoda za sunčanje poznate nemačke farmaceutske kuće, posebno prilagođenih osetljivoj i koži sklonoj alergijama, a meni je poznata još od prošlog leta, kada sam koristila sprej za zaštitu od sunca i zaštitno mleko za decu. Zahvaljujući Hemofarmu, koristiću ih i ovog 🙂 Teksture su lagane i fine, pogodne za masnu kožu, vodootporne i posebno formulisane za osetljivu kožu bez parfema i štetnih sastojaka. 

 

EUCERIN Sun Fluid Anti-Age

 

Navikla sam da nas Eucerin svakog leta obraduje nekom inovacijom na polju preparata za sunčanje (jer su zaista odlični i moj izbor su već godinama unazad i o njima sam više puta pisala na blogu). Ove godine su lansirali Sun Fluid Anti-Age, namenjen posebnoj zaštiti od fotostarenja – a znamo da je sunce glavni uzročnik ne tako lepih fleka i bora. Još ga nisam isprobala, a kad budem javiću vam utiske.

 

THIOMUCASE anticelulit gel

 

Još jedna novost iz Hemofarma je novi – stari Thiomucase gel protiv celulita. Sada mu je pakovanje redizajnirano, a kvalitet i sastav nepromenjeni. Inače, Thiomucase gel je jedini registrovani medicinski anticelulit proizvod koji sadrži enzim mukopolisaharidazu, čije je delovanje dokazano u kliničkoj praksi –  deluje razmekšavajući kolagen vezivnog tkiva, te tkivo postaje propustljivije za tečnosti i omogućava se lakša mobilizacija masti iz rezervi, kao i njihovo sagorevanje. Tekstura mu je fina, nije lepljiva ni masna, brzo se upija i veoma prijatno miriše. Odlično hidrira kožu i čini je elastičnijom i zategnutijom.

 

SQUIZ vrećice za hranu

 

Squizz je nešto novo kod nas i mnogo dobra stvar ako ste roditelj bebe ili malog deteta! U pitanju su višekratne praktične, ekološke, zdrave kesice pogodne za pire od voća i povrća, jogurt, smoothie, kašice od voća i povrća… jednostavno se pune i peru, super su praktične za poneti, ali i za odlaganje u frižideru i zamrzivaču jer zauzimaju manje mesta od plastičnih kutija i staklenih teglica i mogu da se operu oko 50 puta. U pakovanju je tri komada, a Squizz sa motivima Sophie la Girafe i Malog princa možete nabaviti na PurityBox online shopu.

 

VICHY Slow Age dnevna krema

 

Vichy Slow Age dnevna krema SPF 30 deluje na postojeće znakove starenja kao što su sitne bore i fleke i usporava stvaranje novih.  Divne je, lagane teksture i prijatnog mirisa, brzo se upija i odlična je podloga za šminku. Što se sastojaka tiče, tu su ekstrakt korena bajkalske kapice antioksidativnog delovanja, Vichy mineralizovana termalna voda i probiotski sastojak Bifidus, koji čine kožu snažnijom i hidriranom, pružajući joj mlađi izgled i blistav zdravi sjaj. Dodatni efekat hidratacije omogućavaju glicerol i natrijum hijaluronat koji su dodati ovoj novoj dnevnoj kremi.

 

Sophie La Girafe + Done By Deer

 

O Sophie la Girafe već ste mogli da čitate kod mene na blogu – znate da je to svetski poznata žirafica-glodalica, ali i da ima svoju liniju kozmetike za bebe koju mnogo volim i koristim već godinama, kako za sebe tako i za decu. Novitet u SLG ponudi je pasta za zube, koja je blagog i prijatnog ukusa, sadrži organske sastojke i ne sadrži fluor. 

Done by Deer je novi skandinavski brend koji je od skora dostupan i kod nas, na Purity Box online shop-u, a u pitanju su zanimljivi proizvodi za decu, uređenje i dekoraciju dečije sobe kao i celog doma. Moderan skandinavski dizajn jednostavnih linija i raznih kombinacija materijala i detalja koji deluju stimulativno na mališane, plus savršene pastelne boje u trendu i kvalitetni i 100% sigurni materijali, ulepšaće svaki prostor. Na slici je Lanin Ozzo, neverovatno mekani nilski konj, najbolji drugar za spavanje, vožnju kolima ali i ostale aktivnosti 🙂

 

Lierac

 

Lierac je početkom leta predstavio novitete u okviru nekoliko linija za negu kože, među kojima su Rosielogie krema protiv crvenila, Sebologie za problematičnu kožu: gel krema i keratolitički losion, Lumilogie Double Concentrate serum protiv fleka, kao i novosti iz linije Hydragenist – hidrirajući losion u spreju i balzam za usne. Za mene je novost i Sunific 3, sprej za aktiviranje tamnjenja na suncu a istovremeno deluje protiv starenja, jer odlično neguje kožu. To što predivno miriše mu je bonus 🙂

 

Bioderma Photoderm zaštita od sunca

 

Bioderma je predstavila, u okviru svoje linije Photoderm (proizvodi za zaštitu od sunca) novu toniranu kremu – Photoderm Nude Touch SPF 50, o kojoj sam pisala ovde. Radujem se i isprobavanju njihovog poznatog Photoderm Bronz ulja divnog mirisa, koje ima SPF 30, a u Bioderma ponudi se mogu naći i razni8 drugi preparati za zaštitu od sunca – posebno su zanimljive obojene kreme za masnu i problematičnu, za kožu sklonu flekama, onu sa rozaceom, kao i ostala stanja kože.

 

Azijska kozmetika

 

Ovo je nešto od azijske kozemtike što mi je stiglo u poslednje vreme, i većinu toga sam već testirala. Tu je ulje za skidanje šminke Kose Softymo Deep Cleansing Oil, koje koristim kao prvi korak u čišćenju lica. Super je jer otklanja i vodootporne pudere, kreme sa SPF-om, maskare, i sve što se teže skida. Posle njega obavezno koristim penu za umivanje (Too Cool For School trenutno), što je sve zajedno neka vrsta double cleansing metode, obavezne u azijskoj rutini nege. Stiglo mi je i nekoliko Mizon proizvoda, Collagen Power Firming Eye Cream, solidna dnevna gel-krema za predeo oko očiju (ali ipak slaba za mene kao noćna), njihova noćna maska Good Night White Sleeping Pack i All In One Snail Repair Cream, gel krema odlična za masnu i mešovitu kožu. Tu je i Too Cool For School Pumpkin Sleeping Pack, koji mi baš odgovara, jer pruža finu dozu hidratcije tokom noći a nije teška ni lepljiva. 

Naručila sam i nekoliko azijskih pudera, od kojih je jedan postao moj stalni saputnik tokom ovih vrućina kad mi se lice previše masti – Innisfree No Sebum Mineral Powder. Transparentan je, odlično matira i setuje šminku. Tu su i dve vrste Innisfree Cushion pudera, onih sunđerastih, ali njih još moram da testiram, za sada deluju ok. Tony Moly BCDation  je takođe puder sa sunđerčićem, i od ova tri on ima najbolje prekrivanje, mada mi nedovoljno dugo opstaje na licu sad tokom leta.

 

Clinique

 

 Clinique ima zanimljiv noviteet sa kojim ću vas upoznati detaljnije u posebnom postu, jer sam ga testirala sa gomilom krema i seruma. U pitanju su BIY Drops – kapi čistog pigmenta koje se mešaju sa kremom koju volite i tako se od nje pravi praktično tonirana krema. Druga stvar koja je nova je zanimljiv Clinique Pop Lip Shadow ruž za usne, čiji se sadržaj, koji je u prahu, nalazi u poklopcu pakovanja. Vrlo je pigmentovani mat.

 

Llums Cosmetics

 

Llums ovog leta ima fenomenalne novitete, koji su me zaista oduševili posebno kad u obzir uzmem super cene, plus razne akcije u kojima ih možete nabaviti zaista povoljno. Podelila sam već na mrežama svoje oduševljenje duo proizvodima –  bronzer sa rumenilom i rumenilo sa hajlajterom, a pored finih novih pečenih senki koje su svilenkaste,  srednje pigmentovane, nežnih nijansi, tu je i proizvod koji baš intenzivno trošim na telu (ruke, dekolte, noge) – tečni bronzer. Najčešće ga pomešam sa kremom ili losionon/mlekom za telo, i dobijam fenomenalan suptilan sjaj, i za nijansu tamniju kožu. Veoma je vodootporan i to mu je veliki plus, posebno kad je u pitanju nanošenje na telo. Llums proizvodi su dostupni u Lilly drogerijama.

 

Rimmel

 

Rimmel takođe ima dosta noviteeta, a oni koji su me najviše obradovali su za obrve. Olovke su im fenomenalne i stalno ih koristim, a kao pomoć, tu je i maskara za obrve kao i set za senčenje obrva sa senkom i voskom. Insta Fix&Matte je sjajan matirajući puder, a od noviteta je tu i Rimmel paleta koja sadrži rumenilo, bronzer i hajlajter. Od ranije su dostupne i njihove palete senki, pa se radujem isprobavanju. 

 

KIKO

 

Imam dosta Kiko proizvoda, kupujem ih kad putujem ili kad neko meni blizak ode negde gde su dostupni, zbog čega se moja kolekcija stalno uvećava. Ove sa slike koji su novi dodaci mojoj kolekciji sam nabavila ovde, i oduševila se kremastim senkama u obliku olovke i stika, jer su postojane, pigmentovane i lako se blendaju – savršene za brzinsko šminkanje. Olovka za obrve koju sam isprobala je isto odlična, kao i olovka za usne, a jedino što me je razočaralo je maskara – boja je fenomenalna, ista kao pakovanje, ali ne radi ništa posebno mojim trepavicama. 

 

Maybelline Brow Precise Fiber Filler

 

Poslednjih godina me oduševljavaju Maybelline proizvodi za obrve, pa sam se ponadala da će to biti slučaj i sa ovom novom – ne znam kako da je nazovem –  međutim, prilično sam razočarana. Aplikator je mekan, podseća na one za sjaj za usne, nije precizan, i na njemu ostaje mnogo proizvoda kada ga izvadite iz bočice. Meni ipak treba nešto suptilnije, tako da mi ovo nikako ne odgovara.

 

INGLOT

 

I Inglot ima novih stvarčica, kao što je recimo High Gloss Lip Oil, sjaj koji se ne oseća na usnama dok ih savršeno neguje. Dolazi u tri nijanse, moja je 03 – smeđkasta, koja je prava my lips but better.  Najzad sam isprobala i njihov HD Perfect Coverup Foundation, koji odlično prekriva, i za masnu ili mešovitu kožu je pravi izbor ukoliko želite postojan puder za neku posebnu priliku. Ja ga koristim i tokom dana, samo ga tada nanosim sunđerčićem, i iako ima jako prekrivanje, ne osećam ga na licu. Novost su i mrežice za četkice, koje pomažu da one zadrže svoj pravi oblik i nakon pranja i sušenja.

 

Mr Burberry Eau de Parfum

 

Ovo je jedan muški novitet u mojoj kući, ali mislim da je baš ok da napišem moj utisak o njemu – možda jednom nateram i jaču polovinu da ekskluzivno za blog da svoje viđenje svojih parfemskih ljubimaca 🙂 Mr Burberry Eau de Parfum je nova, intenzivnija varijanta istoimene toaletne vode, koju je kreirao poznati Francis Kurkdjian, i spada u drvenasto-začinsku grupu mirisa. Sa notama grejpfruta, kardamona i nane otvara se elegantnom svežinom, u srednjim notama se prepoznaju lavanda, kedar i muškatni orah, dok je osnova parfema mešavina ambera, sandalovine, pačulija, cimeta… sve u svemu, jedan elegantan, senzualan, pomalo retro miris ali sa modernim twist-om.

To su bili (sa zakašnjenjem) moji noviteti iz juna meseca, a volela bih da pročitam i šta je to što vi rado koristite ovog leta?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.