Do sada nisam imala mnogo prilike da isprobam nešto od Collistar proizvoda za negu lica, i sve što sam probala je bilo u vidu uzoraka, tako da nisam mogla da steknem pravi uvid unjihov  kvalitet i dejstvo. Međutim, kako sam tim probicama uglavnom bila zadovoljna, odličila sam da pružim šansu njihovoj Energy+Brightness kremi za lice, a u odluci mi je svakako pomoglo to što su se u prazničnom pakovanju (Collistar ove godine slavi 30 godina postojanja) po standardnoj ceni kreme za lice, našli i serum oko očiju iz iste kolekcije, kao i prajmer/podloga/baza za lice u mini pakovanju.collistar-illuminating-02

 Energy & Brightness (Energia + Luminosita) dnevna krema protiv prvih bora je namenjena ženama posle 35. godine i daje, kako proizvođač naglašava, trenutni lifting efekat, uz intenzivnu hidrataciju i obnavljanje kože, čineći je elastičnom i zaštićenom od spoljnih uticaja.

collistar-illuminating-03

Ovo je jedna od retkih krema koju na svojoj kombinovanoj koži (mada mi u poslednje vreme t-zone skoro uopšte nije masna, pa mogu za svoju kožu da kažem i da je normalna) mogu da koristim i tokom dana, jer je, iako nije gelaste već kremaste teksture, veoma lagana i skoro trenutno se upija. Ima fin i diskretan miris koji neko vreme ostaje na koži, vrlo je lagana i lepo se razmazuje, i nisam primetila da mi dodatno masti kožu iako se ne može reći ni da matira. Ima prijatan, cvetni miris koji se oseća 10-15 minuta po nanošenju, možda i duže – meni se ovaj miris sviđa jer nije napadan, ali bi nekima koji ne vole mirise u kozmetici mogao da zasmeta.

collistar-illuminating-05

Odlično hidrira kožu, i ja je često, kada mi je potrebna dodatna hidratacija, koristim i kao noćnu kremu, pa se ujutro budim sa finom i mekom kožom koja nije masna, što je kod mene veliki plus. Nisam primetila neke dodatne efekte otkad koristim ovu kremu, osim što koža zaista jeste fina, nešto mekša i blistavija, ali kako proizvod ni ne obećava neka čudesa, ja sam veoma zadovoljna, i preporučila bih je zaista svakom ko ima normalnu kožu, mada mislim da bi bila dobra i onima sa suvom kao i onima sa kombinovanom kožom, jer je nemasna i lagana a vrlo hidratandtna.

collistar-illuminating-08

Jedino što mi se kod ove kreme ne dopada, i što me prilično razočaralo, je pakovanje. Krema je upakovana u lepu, staklenu teglicu sa plastičnim poklopcem, i sve to izgleda stvarno lepo, u skladu sa cenom, međutim, već posle nekoliko dana od početka korišćenja ove kreme jednom dnevno, poklopac je pukao i to na nekoliko mesta, iako ja naravno nisam krvnički zatvarala teglicu i pazila sam je kao što pazim svu svoju kozmetiku, jer osim što je korisna, volim i kad lepo i uredno izgleda. Na donjoj slici možete videti jednu od tih pukotina na poklopcu, i to što se vidi stvarno nije big deal, ali kako izgleda teglica danas, nakon nekih mesec-dva upotrebe, videćete na drugoj fotografiji ispod.

collistar-illuminating-06

coll1 coll2

Eto, to je jedina mana ove kremice, i iako nije prava mana koja se odnosi na sam proizvod, mislim da je trebalo da obrate pažnju na pakovanje, posebno kada u obzir uzmemo cenu koja nije baš simbolična.

Osim pakovanja, krema je divna, lagana i sveža, prilično je univerzalna, čini kožu blistavijom, mekom i hidriranom – sve to uz SPF 20 kao bonus – pa je kao takvu od srca preporučujem.

collistar-illuminating-07

Druga stvar iz ovog pakovanja koja me je oduševila je Collistar Eye Contour Serum-Gel, serum za područje oko očiju koji se bori protiv tamnih kolutova i daje energiju tom osetljivom predelu.

Kao što možda znate, meni je koža ispod očiju veoma suva, i stalno isprobavam nove i nove kremice i preparate za taj deo lica u nadi da ću naići na nešto što će ublažiti moje dehidratacijske borice. Ovaj gel-serum je, na moje veliko iznenađenje, jedan od tih preparata koji mi dosta pomaže čak i kad se koristi sam, preko dana, a posebno je dobar kada ga nanesem uveče, ispod kreme za predeo oko očiju. Nije to neka krema od koje nestaju bore ili slično, ali fenomenalno hidrira iako je dosta retke, skoro tečne teksture, lako se nanosi i koža ga trenutno upija. Satima posle nanošenja taj deo kože je mekan i hidriran, nije ni najmanje suv, što je meni i više nego dovoljan dokaz da ovaj lagani serum odlično radi svoj posao, a obzirom da je po nanošenju potrebna zaista samo mrvica, ovih 8.5ml će mi potrajati bar 3 meseca, pa mislim i da je veoma isplativ, što je još jedan razlog da kad ga potrošim nabavim full-size pakovanje.

Treći proizvod u ovom pakovanju je mini prajmer za lice, ali pošto ga još nisam isprobala recenziju o njemu ćete čitati nekom drugom prilikom 🙂

collistar-illuminating-04collistar-illuminating-01

Sve u svemu, jedva sam čekala da sa vama podelim ove lepe utiske koje imam o Collistar proizvodima, obzirom da ih ranije nisam koristila, a nadam se da će i nekima od vas biti od koristi jer do sada nisam nailazila na mnogo recenzija Collistar proizvoda na internetu. Moji su utisci o Energy+Brightness kremi i okoloočnom serumu veoma pozitivni, i sigurna sam da ću se ubuduće odlučiti da isprobam još neke od njihovih proizvoda za negu kože.

Collistar proizvode možete kupiti u Jasmin parfimerijama, a ovaj set me je koštao nešto preko 4000 dinara.

Da li ste vi koristili nešto od Collistar preparative? Kakvi su vaši utisci? Da li biste probali ovu kremu ili ovaj serum?

Komentari

comments

16 Responses

  1. Avatar
    Katarina Simeunović

    Meni su njihovi proizvodi za telo odlicni, dok sa proizvodima za lice nisam uopste zadovoljna. Ovaj serum gel sam koristila, ali nisam videla nikakav efekat, a sto se tice kreme probala sam tester i za moju mesovitu kozu je bila prejaka. Sporo se upijala i koza je pocela preterano da mi se masti od nje, bila je veoma losa podloga za sminku. :/

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Bas mi je krivo sto je tako… meni krema bas odgovara, doduse cesce je koristim kao nocnu negu… serum mi je isto fin, nista revolucionarno mi nije uradio ali mi bas lepo hidrira preko dana, a nocu je super ispod okoloocne kreme…

      Reply
  2. Avatar
    Dear Skin

    Kakav lijep paket 🙂

    Nisam nikad imala Collistar kremu za lice i sad mi je bas primamljivo. Zao mi je za poklopac, mislim da si firma kao Collistar ne bi smjela dozvoliti takav propust u kvaliteti.

    Ne moram ti ni reci koliko mi je nakon ove recenzije primamljiv ovaj okoloocni serum, posebno kad kazes da je dobar 🙂

    Reply
  3. Avatar
    SuperNova

    Lepo zvuci, ali je taj poklopac skandalozan. Nikad mi se nesto tog tipa nije desilo ni sa najjeftinijim kremama. A divno zvuci i kermica za oci. Cekam i utiske o bazi. Da je malo jeftinije sigurno bih ovo probala.

    Reply
  4. Avatar
    Anibani

    nisam koristila nista, pre neki dan sam kupila svoj prvi collistar proizvod (pekmez za brzo tamnjenje) ali svakako bih volela svasta da probam. privlaci me i preparativa i dekorativa 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Samra

    Meni su njihovi proizvodi za zastitu od sunca i samotamnjenje fantasticni!
    Suho ulje, odnosno Perfect Tanning Dry Oil je nesto najbolje sto sam probala.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja imam suvu kozu oko ociju a ovaj serum je bas fino hidrira… za noc svakako preko njega nanosim i kremu, ali za dan je odlican i sam 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.