…čije je puno ime Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex (uh :D) je jedan od najprodavanijih, najpopularnijih i najviše nagrađivanih proizvoda kozmetičke kuće Estee Lauder. O njemu sam zaista mnogo toga pročitala i čula, ali sada mogu samo da kažem da sam uspešno i sa dobrim razlogom članica velike grupe obožavateljki ovog seruma 😀

Ovaj anti-aging serum bi, po navodima proizvođača, trebalo da dramatično umanji vidljive znake starenja kože (vidljivost sitnih bora, neujednačen ten) i vidljivo uveća nivo hidratacije. Uz sve to, štiti kožu od štetnog dejstva slobodnih radikala tako što ih neutrališe, a što je veoma bitno jer su UV zraci, dim, zagađenje, pa čak i emocionalni stres najčešći uzroci preranog starenja kože, i pomoću svog najvažnijeg sastojka, hijaluronske kiseline, vidno uvećava nivo hidratacije, umiruje iritiranu kožu i pomaže joj da proizvede i obnovi sastojke koji je prirodno štite.

Serum je upakovan u tamno braon staklenu bočicu iz koje ga vadite pipetom koja se nalazi u zatvaraču. Ovo pakovanje mi se izuzetno dopada jer je nanošenje na ovakav način pre svega higijensko, tj. serum u bočici, a ni pipeta kojom ga vadite ne dolazi u dodir sa prstima ili licem. Serum je tečan (ali kao malo gušća tečnost), žućkasto-smeđe je boje, i izuzetno se lako nanosi i razmazuje. Iz pipetice je potrebno istisnuti svega nekoliko kapi, što je sasvim dovoljna količina za lice i vrat, jer se, kao što sam pomenula, divno razmazuje i veoma brzo upija. Čak sam negde i pročitala da je ok nežno ga utapkati na kožu, a da će se već nekako on sam snaći i upiti tačno tamo gde vam je potrebno, tj. na delovima lica kojima je potrebna vlažnost.

Koristi se svakodnevno, ali samo jednom dnevno, tj. uveče, i to nakon što ste dobro očistili lice. Kad se serum upije u kožu (a to se dešava skoro pa odmah), možete sačekati još par minuta a onda naneti i vašu standardnu noćnu negu (kremu za lice koju i inače stavljate noću, jel). Ja moram da priznam da otkad koristim ovaj serum posle njega kremu ni ne stavljam jer mi je lice dovoljno vlažno i hidrirano i bez kreme. Serum nije ni najmanje mastan, više je vodenast i lagan, i vrlo prijatan osećaj ostavlja na licu.

Advanced Night Repair serum je dermatološki i oftamološki testiran, bez mirisa (iako meni malčice miriše nekako… polu-medicinski, polu-biljno), i nije komedogen. Namenjen je svim tipovima kože i veoma je lagan i prijatan na licu. Ne bi trebalo da se koristi u blizini očiju, iako ga ja, onako usput, ponekad nanesem i na podočnjake i do sada nisam imala nikakvih iritacija niti bilo šta slično (nisam ga, naravno, stavljala u oči – mislim da ne bi bilo dobro).

Sad kad sam vam napisala taj tehnički deo u vezi sa sastavom i korišćenjem ovog seruma, moram da podelim i svoje utiske sa vama. Ono što me je prvo oborilo s nogu je činjenica da sam razliku primetila već sutradan posle prvog korišćenja. Ujutru je koža glatka i divna na dodir. Nije masna, nije suva, već savršeno mekana i elastična. Posle nekog vremena, razlika je više nego očigledna… da ne bih previše trošila reči, napisaću vam samo da već danima ne stavljam puder na lice tokom dana (a ja sam poznata po tome da to inače skoro svakodnevno činim), jer za tim stvarno nema potrebe. Ne mogu da kažem da su mi magično izbrisane bore (iako ih baš i nemam) ili flekice i depigmentacije na licu (njih malo imam), ali mi je koža definitivno mekša, blistavija, ten mi je nekako lepši i sjajniji, i prosto je celokupan utisak kad mi je u pitanju lice  mnooogo bolji. Jako mi je žao (a to sam pomenula i u postu o julskim favoritima) što ovaj serum nisam ranije probala, mislim da bi mi još više značilo da sam počela da ga koristim ranije, ali se nekako nadam da ni sada nije (previše) kasno.

Dakle, pošto sam ga ovoliko nahvalila (sa zaista dobrim razlogom), moram da mu pronađem i neku manu, a po meni je to samo i jedino njegova jako visoka cena.

Ali  onima koji mogu i koji žele da odvoje novac, ovaj serum koji će trajati mesecima i mesecima jer se troši zaista minimalno, najiskrenije i od srca preporučujem, jer je ovo proizvod za negu lica koji stvarno nešto uočljivo radi. I kojim sam oduševljena. I posle koga sam odmah, već nakon prvog korišćenja primetila razliku. I što je još bolje, ona iz dana u dan raste.

Komentari

comments

15 Responses

  1. Avatar
    Samra

    Jako volim ovaj serum i uopce Estee Lauder.
    Evo malog pregleda cijena za sve one koji su zainteresirani za proizvod. Cijene su u eurima za bocicu od 50ml:

    Estee Lauder official web site = 55 €
    amazon.com = 56 €
    amazon.co.uk = 58 €
    strawberry.com = 76,50 €
    Sarajevo (cijena u nekoliko prodavnica) = 100 €

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ne znam, a nisam ni uspela da pronadjem taj podatak na netu, pretpostavljam da se on koristi od kad bi inace pocela da koristis kreme protiv prvih borica. ako neko zna tacnije volela bih da nam se javi.

      Reply
      • Avatar
        Natalija

        Serum može da se koristi bez obzira na starosne godine s tim da nije preporučljivo ispod 25 jer vam ne treba…naj bolje je posle 28 -30 .

  2. Avatar
    Bamby311

    znas da ga prosto obozavam, jeste skup, ali vredi svaku paru, moze da zameni svaku kremu za lice! NEga je fantazija! uvece stavis, ujutru lice kao preporodjeno!! Trenutno ga nemam na stanju, ali ubrzo ce opet ova bebica biti moja!!

    Reply
  3. Avatar
    Sandra

    da li jos uvek koristis ovaj serum? kakvi su utisci? uspeva li da ublazi bore?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Koristim ga stalno, isprobavam povremeno i druge ali se njemu uvek vraćam. I dalje mi je odličan, lice mi je super posle njega, baš se vidi razlika, i on me ubedljivo najbolje i najbrže hidrira, što mi baš znači kad imam neke isušene delove na licu. I moj utisak je da mi ublažava bore, možda je to zbog toga što tako dobro hidrira, nemam neke duboke pa ne mogu da kažem da je u pitanju magija, ali redovnom upotrebom zaista mogu da vidim poboljšanje.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.