Ovaj post je možda malčice zakasnio, trebalo je da bude tu pre ng jer je i sama Artdeco paletica o kojoj pišem sva novogodišnja i svetlucava, ali ako ste raspoloženi za šljoke na očima i sad u ovoj godini – sigurno je da će biti nekih specijalnih prilika – onda će vam ovo što sledi dobro doći.

Artdeco Glam Stars praznična kolekcija svakog decembra stiže kod nas – i moram da priznam da mi je, iako ponekad ponešto iz nje i kupim, uglavnom bila lepa i tome mi služila. Uvek je većina iluminatora, rumenila, senki iz Glam Stars kolekcije za moj ukus previše šljašteće i šljokičavo, ali nekad i ja volim da se ušljokam ušljokičavim, što da ne – živ sam čovek, imam i ja dušu, itd.

Eyelights je paleta senki sa gomilom tog svetlucavog (prodavačica u jasminu kaže glamuroznog a ja te dve stvari ne bih povezivala) nečega, upakovana u lepuškastu i kvalitetnu kutijicu koja je ista kao i one njihove kutijice za senke što se kupuju prazne. Ja sam odabrala nijansu br. 7 sa senkama u svetloj, srednje i tamno sivkasto plavkastoj boji, a postoji i varijanta sa senkama u braon nijansama.

 

Nekako sam znala da će šljokice leteti oko mene dok ih budem nanosila (videlo se i iz aviona dok sam u parfimeriji pipkala tester) ali me uhvatilo neko ludilo (čak 20% popusta i to u srpskoj parfimeriji, razumećete) pa me nije bilo briga, i stvarno je jedini problem kod ovih senki to što se gliter rasipa po licu… što se skoro potpuno može sprečiti ako kapke dobro pripremite dobrom bazom. Međutim, taj efekat glitera na licu čak i ako je u minimalnoj količini (dve do tri šljokice posle dva-tri sata nošenja) ove senke automatski  čini manje pogodnim za dnevnu šminku.

Ipak,  nijanse su lepe, senke su meke, blendaju se ok, dobro su pigmentisane (ne nešto wow, ali sasvim ok) – na swatch-u dole su nanesene na čistu kožu, bez baze – sa bazom je intenzitet jači, a senke mnogo postojanije, i osim tih šljokica, koje im daju tako neuobičajen izgled, i ovog oblika u kome su napravljene, prilično su…. obične. Nisu nekog posebnog kvaliteta, u smislu da im tekstura nije toliko divna i svilenkasta da bi me ostavila bez teksta. Iako mogu lepo da se iskombinuju i da fino izgledaju na kapcima, više su tu da budu lepe.

Ali eto, meni je ok i to što su lepe, takva sam vam ja.

ArtDeco Glam Stars Eyelights imaju 10 grama i mislim da im je redovna cena oko 2000 dinara.

 

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

14 Responses

 1. Avatar
  AnyRainbow

  Bas je lepa senkica. :] “ali nekad i ja volim da se ušljokam ušljokičavim, što da ne – živ sam čovek, imam i ja dušu, itd.” Bas si me nasmejala! 😀 <3

  Reply
 2. Avatar
  melitta

  Iskreno, nekako mi se više sviđa ambalaža nego sam proizvod iznutra, možda zato jer ne koristim plava sjenila. Vjerojatno bi mi zato smeđa bila odlična 😉
  Ali recenzija mi se jako sviđa, napisala si sve ono što bih htjela znati o jednom proizvodu. 🙂

  Reply
 3. Avatar
  Aurora

  Hahaha, jesam se ismejala za ovo usljokavanje :DDD Senke izgledaju lepo,mada su malo skuplje za moj ukus 😀

  Reply
 4. Avatar
  Nena3110

  Uvek nam nešto lepo predstaviš, hvala.
  Šljokice nisu za mene, ali znaću čime da obradujem ćerke.
  Koju bazu preporučuješ?

  Reply
 5. Avatar
  Psycho Cat

  Svi mi volimo ponekad da se ušljokamo, pardon, ušljokičavimo 😉
  Meni je ova ambalaža divna, one lepo izgledaju na oko, ali da se sjaje, uf, itekako 🙂

  Reply
 6. Avatar
  Natasa

  Potpuno se slažem s tobom, ova sjenila su mi baš prelijepa za gledati ali nekako ih ne bih baš koristila jer ne volim svjetlucava sjenila…

  Reply
 7. Avatar
  Biberlee

  Treba se nekad ušljokati hahaha 😀

  Meni su lijepe. Bar na pogled, inače šljokičave uvijek zaobilazim, na meni se uvijek truse, i sa bazom, a onda šljokica imam posvuda na licu što baš i ne volim.

  Art Deco su mi inače najdraža sjenila.

  Reply
 8. Avatar
  littleBird

  WOW, prelepe su ! Znam kako je kad ne možeš da odoliš… Kako mene nervira kad mi popada gliter! Ali od skoro praktikujem da prvo sredim oči, pa onda tečni stavljam, i sve bude uredno!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.