Kako je do sada kosa bila malo zapostavljena ovde na blogu (ne namerno), danas ću da vam predstavim nešto o čemu nisam ranije pisala, a to su boje za kosu pomoću kojih možete lako, lepo i uspešno da promenite ili obnovite boju svoje kose i kod kuće. Avon je sada prvi put predstavio ovakav proizvod, a ja sam imala priliku da saznam nešto više o ovim novim bojama za kosu i da ih isprobam, pa se nadam da će vam ovaj post u kome ću podeliti svoje utiske biti zanimljiv i koristan.

Avon Advance Techniques (što je naziv cele njihove kolekcije proizvoda za kosu) Professional Haircolor boje za kosu su dostupne u čak 25 nijansi, među kojima je veliki izbor plavih, braon i crvenih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove boje za kosu nanose se u tri koraka od kojih svaki uključuje negu kose, a meni se posebno dopada što se Avon ovog puta potrudio da na pravi način približi svoj proizvod, i što svako ko želi da sazna više o Advance Techniques bojama za kosu može to da učini na njihovom mini sajtu, na kome su zaista data sva moguća objašnjenja, saveti, pa čak i video materijali koji detaljno odgovaraju na sve nedoumice i sva pitanja koja bi neko mogao da ima u vezi sa sastavom, izborom nijanse  i postupkom nanošenja kako bi dobio najbolje moguće rezultate.

Boja koju sam odabrala da probam je vrlo slična boji kose u koju se inače farbam, s tim što je moja bila više smeđe crvenkasta, a ja sam odabrala bakarnu, jer sam htela da bude crvenija i da vuče na bakarno, tj. svetlo crveno, tj. narandžasto više nego na pravu crvenu boju, a da li mi je to sa ovom bojom za kosu uspelo, videćete uskoro 😀

Boja 7.4 ima naziv svetlo bakarno crvena, pa iako na kutiji stoji svetlo kestenjasta, mislim da je bakarna bolje opisuje. Moram da priznam da sam se malo dvoumila da li da obojim kosu sa ovom ili sa 7.53 (Mahagoni zlatno braon), iako mi je u top 3 boje (za moju kosu) ušla i ova lepa 6.7 (čokoladno braon), ali sam se na kraju, teškom mukom,  ipak odlučila za taj svetlo crvenkasti odsjaj. Pomalo sam i strepela da mi boja ne ispadne previše tamna, kao i previše svetla (nije da bi mi bilo šta od toga predstavljalo veliki problem, obzirom da često menjam boju kose i da sam se navikla na samu sebe u svim mogućim varijantama), ali ipak volim da kada odaberem i zamislim boju kojom ću se ofarbati, dobijem rezultat koji i očekujem.

Dakle, kad sam otvorila kutiju u njoj sam našla sledeće:

  • kesicu od 15ml tretmana pre bojenja, za pripremu i zaštitu kose,
  • plastičnu flašicu sa kremastim razvijačem boje od 70ml,
  • tubu boje za kosu od 48ml,
  • tretman posle bojenja od 20ml, za zaštitu kose i negu boje,
  • par rukavica
  • detaljno uputstvo.

Priprema je vrlo jednostavna, tretman pre bojenja se nanese na celu dužinu kose osim korena, i deluje kao neki leave-in balzam, tj ne ispire se. Zatim se boja iz tube sipa u flašicu sa razvijačem, promućka i nanese na kosu. Smesa za bojenje koja se ovako dobije je fina i kremasta, lako se nanosi i ne curi. Nakon bojenja se kosa, jel, ispere, i na nju se kao pakovanje nanese tretman za negu. Sviđa mi se što je boja laka za nanošenje, što su rukavice vrlo kvalitetne, uputstvo zaista detaljno i jasno, i to je moj utisak što se tiče samog postupka bojenja.

Što se rezultata tiče, on izgleda ovako nekako, ovo je boja moje kose pre bojenja:

 

a ovo je posle bojenja sa Avon Advance Techniques bojom za kosu u nijansi 7.4:

I moram da napišem da mi se dopada, tj. da je ovo baš ono što sam htela da dobijem, malo je svetlija i dosta crvenija, a opet nije previše svetla. Od tada sam oprala kosu dva puta i boja mi se nije isprala, tako da sam i sa te strane vrlo zadovoljna (crvena u svim nijansama mi se često jako brzo ispere pa je ovo prijatno iznenađenje). Ja sam imala dosta tamnu podlogu (i to ne prirodnu, već mnogo puta bojenu) kao što se vidi na slici “pre”, tako da me ne čudi što boja koju sam dobila nije neka svetlo bakarna već malo tamnija, ali mogu da kažem da u potpunosti odgovara onoj koja je prikazana na kutiji (i malo je tamnija u odnosu na ono što bih nazvala bakarnom). Ipak, zaista je nijansa ta, bakarna (da nisam već previše puta napisala reč “bakarna” u postu?) i cela kosa mi ima taj neki odsjaj, baš kul 😀

Sveukupan utisak mi je veoma dobar, od samog pakovanja koje je fabrički zatvoreno (što nismo navikli sa pakovanjima ostalih farbi na tržištu, a često me je nerviralo), fino i kvalitetno upakovano (i opet moram da pomenem rukavice koje su odlične!), nanošenje je prijatno i lako, i boja koju dobijate na kraju je vrlo intenzivnog pigmenta, što se vidi i tokom samog farbanja, zbog čega preporučujem da dobro zaštitite kožu oko linije kose da ne biste ostali flekavi 😀 Rezultat farbanja je intenzivna i sjajna boja, i meka i negovana kosa, i za cenu od 549 dinara, kolika je u tekućem katalogu, ova boja za kosu mi je više nego odlična i preporučujem je svima koji žele da kosu oboje u kućnim uslovima.

Ono što je takođe zanimljivo, a što želim da vam pomenem je i posebna aplikacija koju je Avon kreirao i postavio na adresi http://www.advancetechniquescolor.com/, pomoću koje možete isprobati kako vam stoje razne boje kose tako što ćete upload-ovati svoju fotografiju i odabrati frizuru i boju kose, a zatim sve to snimiti kao galeriju i pozvati prijatelje da glasaju i tako osvojiti sjajne nagrade, što sam naravno i ja učinila (galerije se zovu makeupandmore.net i makeupandmore.net 2) i izgleda ovako nekako urnebesno:

Pored toga, najnovije vesti i update-ove o Avonovim bojama za kosu, nagradnim igrama, zanimljivostima i raznim akcijama možete pratiti i na zvaničnom Avon Srbija Facebook nalogu, Avon Twitter-u, i njihovom Youtube kanalu, gde ćete naći brdo korisnih videa u vezi njihovih proizvoda.

 

 

Nagradna igra – isprobajte nove Avon boje!

 

Da biste i vi dobili priliku da isprobate nove Avon boje za kosu (na raspolaganju imamo 5 braon i crvenkastih nijansi za vas ili nekog koga poznajete), potrebno je da uradite sledeće:

  • Odaberite jednu od sledećih pet nijansi (onu koju biste voleli da dobijete) i napišite u komentaru koja je to:

Ova mini nagradna igra koju sam napravila u saradnji sa Avonom traje deset dana, tako da je rok za prijavljivanje sledeći petak, 02.09. 2011. i važi za čitateljke sa teritorije Srbije.

Po završetku ću nasumično odabrati 5 čitateljki i podeliti im ovih 5 farbi.

Srećno!

 

Hvala na čitanju!

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi na testiranje od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno.

Komentari

comments

32 Responses

  1. Avatar
    Zubotehnicarka

    Ne bih da bilo kome zauzimam mesto odnosno sansu da dobije farbu jer je svakako ne koristim.Ali zelim da te pohvalim, svaka cast na recenziji i naravno poklonu. Njihove proizvode dugi niz godina koristim pa ne sumnjam ni u ovaj proizvod:) Pozdrav!

    Reply
  2. Avatar
    Anna

    Nikad se nisam farbala, ali eto sad bih volela da pokusam i to u boju 5.3 SREDNJE ZLATNO BRAON :))

    Reply
  3. Avatar
    mici

    jaooo ja se duuugo duuugo farbam i ova nijansa 5.0 SREDNJE BRAON me odusevljava na kutiji pa bih da se prijavim za nju 🙂

    5.0 SREDNJE BRAON

    pozz

    Reply
  4. Avatar
    Pritilend

    Obozavam tvoj blog, vrlo si informativna i sistematicna u kreiranju teksta…Kad vidim sve tvoje lepe recenzije pomislim da i sama napravim blog 😀 A sto se tice boje, 6.7 mi deluje lepo.

    Reply
  5. Avatar
    Teodoraa

    Jaako volim tvoj blog i non-stop ga citam 😀 Kad god se dvoumim da li da nesto kupim ovde dobijem odgovor 😛 Sto se tice farbi najvise mi se svidja i volela bih da probam 5.3 srednje zlatno braon 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Marija-This is a fashion blog

    Upravo sam probala ovaj program 😀 kontam ja da nije to najrealnije ali samo sam potvrdila da mi se svidja 6.7 cokoladno braon! :))) Bar na slici mi lepo stoji 😀 pa cu okusati srecu ovde! 😉

    Reply
  7. Avatar
    Sanja

    Hvala na informacijama o Avon farbama, lepo je procitati licna iskustva.
    Boja u koji si se sad ofarbala je divna i ja zelim takvu.Nikad ne dobijem neku pravu nijansu crvene.Uvek su previse tamne, ova izgleda super.

    Moj izbor je 7.4 🙂
    Hvala

    Reply
  8. Avatar
    Milena

    Mislim da bi mi najvise odgovarala “7.53 mahagoni zlatno braon” Divna, prirodna, topla boja

    Reply
  9. Avatar
    julijana

    6.7 cokoladno braon izgleda predivno na slikici pa bih je mogla isprobati ;)…

    Reply
  10. Avatar
    Sunny

    Hvala na iscrpljujućim informacijama, zaista lepo i slikovito objašnjen postupak.
    Moj izbor je:
    5.3. Srednje zlatno braon <3
    Pa da se polako pripremamo za jesen i pozdravimo sa letom…

    Reply
  11. Avatar
    Natasha

    Lepo objašnjeno,imam tamno-braon farbanu kosu i ceo život sam se farbala u sličnu nijansu. Ima li šanse da sa Avon bojom 5.3 dobijem tu nijansu bez izbeljivača? Volela bih da probam, u svakom slučaju….

    Reply
  12. Avatar
    Jelena

    Meni se 7.4 oba puta straaaašno isprala… Hoću sad da probam 7.53, pa kud puklo!
    I ako već imaš neku saradnju sa Avonom, valjda će neko i ovo pročitati – NAPRAVITE MI 8.4!!! PLIIIIZZZZZZ!!!

    Reply
  13. Avatar
    Tijana

    Meni se svidja 7.4 i mislim da je ta za mene najbolja 🙂
    P.S. Super ti je blog!!! 🙂

    Reply
  14. Avatar
    ivanakragujevac

    Boje su prelepe…deluju jako lepo…a i cula sam dosta o njima od ljudi koji su ih vec probali-tako da bih volela i ja da probam…
    hvala unapred…boja 7.53 mahagoni zlatno braon ;))))

    Reply
  15. Avatar
    Izeta

    Aaaaa…. ja sam toliko u poslednjih meseci eksperimentisala sa farbama daa mi je preko glave svega… Ipak zensko ko zensko opet bih da isprobam ove Avon-ove zato sto zaista sam bila zadovoljna njihovim ostalim proizvodima. Ja bih ovu 7.53 :))) Thanks :*

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.