Balea i Alverde proizvodi o kojima ću danas pisati su mi posebno dragi – ne samo zato što volim miris (i ukus) limuna, već mi je i teško da odaberem koji mi se od njih najviše sviđa. U većini su preparati za negu tela, a kad su oni u pitanju Balea je najčešće moj izbor, o čemu sam pisala i ranije, kako zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta, tako i zbog čestih dodataka u vidu limitiranih kolekcija sa fenomenalnim mirisom. Sa Alverde proizvodima se, sa druge strane, ne slažem uvek najsjajnije, i to je možda razumljivo jer su u pitanju prirodni proizvodi koji su po mnogo čemu specifični, ali ovi iz današnjeg posta su me oborili s nogu. Takođe, u ovom postu vam pišem i o nekim proizvodima koji ne spadaju direktno u domen kozmetike, ali su zdravi i ukusni i za mene su pravo otkriće.

balea-limun-02

Balea Young maramicee za skidanje šminke za mešovitu kožu (209 rsd) sam do sada kupila mnogo puta, uključujući i ove sa mirisom limuna. Inače ne skidam šminku maramicama često, ali ih koristim kada sam u žurbi, negde na putu, kada testiram ili fotografišem šminku za blog, i ove Balea za mešovitu kožu baš volim. Nisu previše vlažne ali ni previše suve, nisu grube, a najviše mi se dopada što super osvežavaju i ne ostavljaju mastan trag, i podsećaju na neki osvežavajući tonik. Ne isušuju mi lice iako su namenjeni kombinovanoj koži, a za mene je to veliki plus.

balea-limun-03

Alverde 2 u 1 ulje za masažu stopala i kupanje (489 rsd) je, obzirom da sam se sa ovim proizvodom prvi put srela, pravo je otkriće za mene. Uz fenomenalan bogat miris limuna začinjen pinjolama, ulje je prilično koncentrovano, i potrebna je zaista mala količina kako bi zamirisalo celo kupatilo. Osim za masažu stopala, za koju je savršeno jer deluje opuštajuće, ponekad ga koristim i za ostale delove tela – fino se razmazuje, ne upija se baš trenutno ali nekad mi je potrebna baš takva, bogata i mirišljava nega. Ako želite povremeno opuštanje uz toplu mirisnu aromu sa eteričnim uljima narandže i limuna uz proizvod koji košta samo delić od onoga što, po meni, vredi, obavezno ga probajte.

balea-limun-04

Napisala sam na početku da ne mogu da se odlučim koji mi se od ovih današnjih proizvoda više dopada, i kad je u pitanju nega tela, ipak bih možda (teškom mukom) mogla da izdvojim Alverde gel za tuširanje nana i bergamot (209 rsd). Posle Alverde pilinga od kokosa koji mi se nije svideo, nisam imala prevelika očekivanja, jer ne mogu da kažem da sam isprobala mnogo Alverde preparata za kupanje, ali ovaj gel me je potpuno oduševio. Miriše na limun, miriše jako i intenzivno, aromaterapijski, neguje odlično, a posle tuširanja i koža, a i kupatilo, satima mirišu na njega. Odlično osvežava i podiže raspoloženje. Meni je potpuno isti kao i Dr. Hauschka gel za tuširanje od limuna, miris je potpuno isti, tekstura je skoro pa potpuno ista, efekat je isti, a prodaje se za desetinu cene.  Ako volite miris limuna, od srca vam preporučujem da probate ovaj Alverde gel za tuširanje i sigurna sam da će vas oduševiti!

balea-limun-05

Još jedan proizvod koji obožavam je Balea Wellness buter za stopala sa nanom i limunovom travom (429 rsd). Eh, ovo je pravi wellness i dok pišem o njemu dođe mi da ovog trenutka uzmem malo i namažem bar ruke… toliko je dobar. Fine je i kremaste teksture – sadrži ši buter, ulje avokada i aloe veru, odlično se razmazuje i prilično brzo upija, a osim mirisa koji je savršen i očarava već po otvaranju kutije, ostavlja kožu glatkom i mekanom. Koristim ga i za stopala i za ruke (nekad za celo telo), i traje mi dosta dugo jer je baš bogat i hranljiv. Nadam se da ga u DMu ima još jer ovo je proizvod za koji bi mi bilo žao da ne napravim zalihu. Takođe ga od srca preporučujem, posebno ako uzemem u obzir odnos cene i kvaliteta, mada po meni i ovaj proizvod vredi mnogo više. Ne znam da li sam već rekla, ali je savršen! 🙂

balea-limun-06 balea-limun-07

Alverde Cellulite ulje za telo sa limunom i ruzmarinom (535 rsd): još jedan proizvod koji obožavam! Potrošila sam dva pakovanja Alverde ulja za telo od kokosa, i dok mi je ono bilo dobro, a cena stvarno super za takav preparat, ovo mi se još više dopada. Ovo bi trebalo da je anti-celulit ulje, međutim meni se toliko sviđa da ga bez ikakvih problema koristim za celo telo. Ne znam koliko je delotvorno protiv celulita, ali ima divan miris limuna mada se oseća i ruzmarin, a mene taj miris još i više od kokosa vraća u neko lepo letnje vreme. Sasvim se lepo upija (ne baš trenutno, što mi je ok obzirom da je ulje) i odlično hrani kožu, pa je super za neke suvlje delove ili prosto dane kada koža traži više nege. Miris se, za razliku od kokosovog koje na koži ne traje mnogo dugo, zadržava npr. od ujutru do uveče ili obrnuto, čak i duže, i to je još jedan od razloga što mi je ovo novo omiljeno ulje za telo.

balea-limun-08

Balea Fresh Lime deo sprej (249 rsd) je još jedan od nekoliko lepih mirisa Balea dezodoransa koje imaju u ponudi. Isprobala sam ih do sada mnogo i ne znam koji bih izdvojila – svi su mi bili dobri, a ovaj sa mirisom limete sprecijalno lepo osvežava i solidno traje na koži, pa će se sigurno svideti svim ljubitelja svežih citrusnih mirisa. Uz to mu je cena pristupačnija od većine ostalih drogerijskih sprejeva i savršeno se uklapa uz alverde gel za tuširanje i ulje za telo iz ovog posta (sem možda onima koji više vole prirodne preparate, njima bi verovatno više odgovarao neki od Alverde dezodoransa).

balea-limun-10

Ovde prestajem sa kozmetikom, jer prava lepota, kao što znamo, dolazi iznutra 🙂

Iako se trudim da limunade i ostale stvari pravim od pravog limuna (posebno onog kojim nas život obasipa), nekad prosto nemam vremena (ili limun), pa mi u pomoć često priskaču koncentrisani sokovi ovog voća. Koristila sam ranije nekoliko varijanti iz samoposluge, ali me je organski Alnatura 100% sok od limuna koji se takođe može kupiti u DM drogerijama, potpuno kupio. U sastavu je 100% limun, nema nikakvih dodataka, a isti je iz ekološkog uzgoja. U frižideru može otvoren da se čuva nekoliko nedelja, ima super ukus, a zgodan je za pravljenje limunada, ili kao dodatak za čaj, kolače, salate ili razna druga jela – za svaku je preporuku.

balea-limun-11

Želim da vam pomenem i čajeve koji se takođe mogu naći u DM-u i kupujem ih godinama: u pitanju je Das Gesunde Plus robna marka, a ovi koje danas preporučujem su mi među najdražima: Azijski čaj od manga i ličija, kao i Weisheit des Herzens kome je ime nešto u vezi mudrosti i srca, a sa celofanom u koji je bio upakovan sam izgubila deklaraciju pa ne znam tačno kako se zove na srpskom.

Das Gesunde Plus Mango-Litchi čaj je u filter kesicama, sadrži voćnu mešavinu jabuke, hibiskusa, narandžine kore, šipka, lista slatke kupine, i naravno aromu manga i ličija, i oduševiće sve ljubitelje voćnih čajeva.

balea-limun-13

Das Gesunde Plus Weisheit des Herzens je fenomenalno upakovan: oduševile su me kesice za čaj u obliku piramide, koje su pritom i svilenkaste a ne papirne, a i sam čaj ima divan voćni ukus limunove trave, naranžine kore, kardamona, šipka, ruže… drugačiji je od većine čajeva koje sam do sada probala, zbog čega mi je jedan od omiljenih.

balealimun01 balealimun02

balea-limun-01

 Nadam se da post nije bio predugačak, jer sam se trudila da izdvojim baš one proizvode koji su me oduševili i koje od srca želim da vam preporučim. Kao i uvek kad pišem o Balea i Alverde kozmetici, jedva čekam da čujem vaša mišljenja o ovim proizvodima ukoliko ste ih probali, a najviše se radujem preporukama: šta je to što je vas oduševilo od ove kozmetike i koji su to proizvodi koje moram da probam 🙂

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

18 Responses

  1. Avatar
    Aurora

    Obožavam voćkaste čajeve i ovaj sa mangom ću definitivno da isprobam! Baleu obožavam i ovaj buter za stopala već dugo želim da isprobam 🙂

    Reply
      • Avatar
        perfumediamond

        E samo da znas, da sam te se setila usred Budimpeste !!! Naletim na jedan DM i posto nisam imala spisak sa sobom ( ono sto si ovde preporucila 😉 ), setila sam se samo ulja protiv celulita sa limunom i ruzmarinom i kupila… Jaoooo, zaboga… Pa kako ono mirise, to je nesto fenomenalno !!! Iskreno, uopste me i ne zanima kakav je i da li uopste ima efekta, ali je miris prekrasan, apsolutno osvezavajuci i nekako radostan, a ti znas koliko sam ja osetljiva na mirise… Kupila sam jos neke stvarcice, kako sam se cega setila sa spiska, a nesto i van njega, ali o tome drugi put… 😉

  2. Avatar
    Anibani

    od svega sam imala ovu kremu za stopala u kutiji i bas mi je bila fina preko leta jer je hladila!
    a ovi cajevi deluju obecavajuce i moracu da ih probam prvom prilikom 🙂 kafu nesto ne volim, ali cajeve pijem kao luda 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Divna Balea. Jako volim njihove proizvode. Neke koji su mi bili omiljeni su povukli, sto im nikada necu oprostiti. Ali sta da se radi. Obradujem se kao malo dete kada pronadjem neki njihov odlican proizvod i njime zamenim mnogo skuplji. Stvarno su odlicni i pristupacni.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Jeste, često povlače pa ubacuju nove… i meni je žao što neki ne mogu više da se nađu, ali se uvek i radujem tome novom što ubace 🙂

      Reply
  4. Avatar
    D. Ralok

    Ista si kao ja, ako je limun u pitanju odma kupujem 😀
    Mada puter za noge još nisam isprobala ali posle pročitanog moram ga obavezno 🙂
    Najviše me oduševijo Baleo deo sprej i alverde ulje protiv celulita.

    Reply
  5. Avatar
    Alex

    Ovaj gel za tuširanje sam dobila nedavno i divan je, zaista mi je koža mnogo nežnija, nije agresivan što je odlično jer imam osetljivu kožu. Dezodoransom nisam zadovoljna jer ostavlja nekad bele tragove, i previše je hemije, gasa, čega god…kupatilo mi se zadimi kad malo popskam i uvek se zakašljem, mada miris jeste fantastičan. :/

    Reply
  6. Avatar
    SuperNova

    Jao kako ja volim limun. Bas si me sad obradovala sa ovim postom. Te maramice za skidanje sminke imam trenutno i bas su dobre. Moram da probam kremicu za stopala! I kupku. Imam trenutno ovaj sa mangom caj i lep je bas, mada mi je prilicno dosadio. Odusevljena sam kak oizgleda ovaj drugi i sigurno ga kupujem prvom prilikom kad se nadjem u dm-u!

    Reply
  7. Avatar
    azziella

    Odličan post. Baš si to dobro sročila. Spremam ga da si potražim neke od ovih proizvoda. Jako si me zainteresirala :)). Lemongrass maslac za stopala sam kupila mami. Meni ne miriši baš najbolje, ali njoj je dobar. Što je bitnije, kaže da je baš super i za stopala i za ruke. Čaj s piramida vrećicama si kupujem obavezno. Volim tako fine mješavine 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.