U poslednjih par meseci sam isprobala još nekoliko Balea i Alverde proizvoda, pa je vreme za utiske koje su na mene ostavili. Tu je nekoliko preparata za lice, proizvoda za tuširanje i negu tela, novi skidač laka za nokte, kremice za ruke kao i nekoliko preparata za negu kose.

balea-f-03

 Balea hidrirajući koncentrat za suvu kožu

Ovaj koncentrat je upakovan u plastične kapsule koje se koriste nekoliko puta nedeljno, svakodnevno ili po potrebi. Sadrže vitamine A i E, kao i maslinovo ulje, a obećavaju hidriranje delova kože koji su skloni isušivanju, kao i zaštitu od spoljašnjih uticaja i odmoran izgled. Lako se otvaraju (mogu da se otkinu ili odseku), a količina koja se dobija u jednoj kapsuli je više nego dovoljna za lice. Na dodir (a i po sastavu) je ovaj serum prilično silikonski, zbog čega se i tako lepo razmazuje. Meni je previše silikonski da bih ga koristila svakodnevno, ali 1-2 puta nedeljno mi oporavi suve delove kože koje sam imala još dok je vreme bilo hladnije pa sam tada ovaj koncentrat najviše i koristila. Ukoliko vam smetaju preparati bazirani na silikonu onda ga preskočite, ali u suprotnom ovaj koncentrat će dobro doći za trenutni oporavak suve kože, posebno jer mu je cena oko 200 dinara za 7 kapsula, što je sasvim ok.

balea-f-04

 Balea Aqua maska za lice

Ovo je jedna od onih maski od tekstila, natopljenih tečnošću, koja se “zalepi” za lice i drži neko vreme. Kad se izvadi iz pakovanja baš je bogato natopljena, što pomaže da se bolje fiksira na kožu i da ne spada, tako da ne morate da mirujete dok vam je na licu. Miriše fino i sveže, miris nije previše napadan, a kada se skine, tj. kad odradi svoje, koža ostaje divno meka, hidrirana i sveža. Među sastojcima su elementi koji stimulišu metabolizam ćelija, ekstrakt morskih algi, ulje badema i šipka i vitamini. Košta nešto preko 100 dinara, što je čini možda i najpovoljnijom maskom ovog tipa kod nas. Bez obzira na cenu, maska je zaista solidnog kvaliteta, i već se vidim kako kupujem zalihe za more jer odlično osvežava pa će biti sjajna za oporavak kože posle izlaganja suncu.

balea-f-05

balea-f-06

 Balea uljani tuferi za skidanje vodootporne šminke

Imam prilično dobar odnos sa Balea skidačima šminke – volim njihove maramice i tečna sredstva za skidanje šminke, ali ovi tuferi me nisu oduševili. Mislim da sam ih imala i ranije, i utisak mi se nije promenio – u pakovanju, koje je vrlo praktično za putovanja ih ima čak 50, ali su za moje potrebe previše tanki i previše natopljeni uljem. To bi trebalo da znači da odlično skidaju i vodootpornu šminku, međutim to nije slučaj. Dobri su za skidanje neke lagane, svakodnevne šminke, ali za tu svrhu bih se uvek opredelila za neki nemasni čitač, čak i za ovakve iste Balea tufere koji nisu namenjeni skidanju vodootporne šminke. Obzirom na to da su veoma masni, morali bi da budu efikasniji, i to im je moja glavna zamerka. (cena oko 200 rsd)

balea-f-08

 Balea Dry Deo Roll-On

Roll-on antiperspirant je bez alkohola i namenjen osetljivoj koži. Prijatnog je, osvežavajućeg i nenametljivog cvetnog mirisa, sa prosečnom trajnošću. Kao i svaki roll-on je dosta dugo vlažan kad se nanese,ali kad se upije blagi miris ostaje na koži. Postojanost mu je prosečna, od jutra do popodneva štiti od neprijatnih mirisa, što je prema mom iskustvu sa roll-on-ovima (koje nije baš bogato) sasvim ok. Sve u svemu, iako nisam ljubitelj ove vrste dezodoransa, ovaj mi se čini solidan, a nije ni skup. Sadrži aluminijum. (oko 200 rsd)

balea-f-11

 Alverde puter za telo od crvenog voća

Jedan divan puter za telo koji divno miriše. Simpatično pakovanje koje popravlja raspoloženje, fina, ne preterano masna tekstura koja se lepo razmazuje i brzo upija, i suptilan slatkast miris bobičastog voća čini ovaj puter za telo jednim od mojih omiljenih. Kad na to dodamo i solidnu negu koju pruža normalnoj koži, kao i prirodnu listu sastojaka, dobijamo finu mazalicu za telo povoljne cene. Tekstura nije klasičnog putera za telo, više je nešto između putera i mleka, pa iako je namenjen suvoj koži mislim da bi više odgovarao normalnoj, eventualno onoj sa tek nešto suvih delova.(oko 400 rsd)

balea-f-15

Balea kremasti uljani losion za telo

Ovo je jedan od onih losiona koji svi vole. Sadrži ulje koštica grožđa i miriše na pistaće. Iako uljani losion, prilično dobro neguje, i za moju normalnu kožu je, bar što se teksture i upijanja tiče, baš kako treba, iako bi mogao da odgovara i onima sa suvom kožom. Miris pistaća je intenzivan i na koži se zadržava par sati. Retko koji Balea proizvod za negu tela me je razočarao, posebno ako u obzir uzmem cenu, pa je isti slučaj i sa ovim. (cena oko 200 rsd)

balea-f-14_Fotor_Collage

 Balea gel za tuširanje cvet jabuke i uljani balzam za telo

O ovom gelu za tuširanje i In-Shower balzamu za telo sam pisala u jednom od ranijih postova. Oba proizvoda predivno mirišu, gel ne isušuje a balzam je dobar za negu normalne kože, dok je za suvu ipak potrebno naneti mleko za telo posle njega.

Balea šampon i maska za farbanu kosu i mleko za kosu sa mangom

O maski za kosu sam pisala u više navrata (poslednji put u ovom postu), a o mleku sa mangom takođe (u postu o tretmanima za kosu).  Obe stvari volim i preporučujem onima koji imaju suvu i oštećenu kosu – retko naiđem na proizvode drogerijskog ranga i ovako povoljne cene koji pružaju zaista vidljiv efekat. Šampon je jednako dobar – koristila sam ga samo nekoliko puta jer je bilo mnogo šampona koje sam želela da probam, ali kao i sa većinom Baleinih sam veoma zadovoljna – nemaju silikone, fino neguju kosu, ali moram da napomenem da je ovaj namenjen suvoj kosi, pa ukoliko vam je teme masno bolje je da odaberete neki drugi.

balea-f-09_Fotor_Collage

 Ebelin Express skidač laka za nokte

Obzirom da nisam očekivala čudo (jer sam koristila ovakve skidače i drugih proizvođača), ovim Ebelin sam sasvim zadovoljna. Rekla bih da je ovo stvar idealna za putovanja (posebno ako često lakirate nokte), ali ipak ne može da zameni klasičan način odstranjivanja laka, posebno na duže staze. Sviđa mi se što je sunđer unutra poprilično natopljen, a koristi se tako što prst po prst stavljate u sunđer i onda malo provrtite dok lak ne bude skinut. Ne isušuje mi nokte i zanoktice ni najmanje, što mu je još jedan plus, tako da ću ga sigurno ponovo kupiti, ako ne za svaki dan onda za putovanja ili neke prilike u kojima imam malo vremena za skidanje laka. (cena oko 200 rsd)

balea-f-13

 Balea krema za ruke papaja i losion za ruke borovnica

Kao i za negu tela, isprobala sam mnogo Baleinih krema i losiona za ruke. Krema od papaje miriše fenomenalno, baš odgovarajuće za leto, a neguje kožu na rukama više nego dobro – mislim da bi na duže staze mogla da pomogne i veoma suvoj. Gušće je teksture ali se upija relativno brzo, pa može da se koristi preko dana iako je češće moj izbor za noć. Losion za negu ruku od borovnica se ne razlikuje od drugih njihovih losiona – dobar je za negu tokom dana jer je lagan i brzo se upija, a ima divan, voćni miris na bombonice.

Šta ste poslednje isprobali iz DM-a od Balea i Alverde proizvoda? Imate li neki da preporučite?

 

*Neki od roizvoda prikazanih u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

27 Responses

  1. Avatar
    Smizletina

    Poslednje što sam kupila je Balea gel za brijanje sa mirisom Manga i onu šimerastu kremu za noge (stavila na IG naravno 😉 ) odlični su, probaj 😀

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Probala sam kremu za noge i super mi je, a gel za brijanje ću sigurno da probam, obzirom da je mango 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Desanka Savić

    Juče sam kupila Balea roll-on, ali od kokosa. Predivno miriše! Kupila sam i neki gel za bubuljice. Videću kako će se pokazati.

    Reply
  3. Avatar
    Nemam Ime, imam komentar

    Trenutno koristim Alverde olovku za usne, kremicu za zanoktice i one Ebelin tufere za skidanje laka. To mi je ujedno i omiljena stvar iz DM-a, pakovanje je jako praktično, a i zadovljna sam kako se pokazao ne samo u skidanju laka, već i kao osveživač vazduha. 😀 Moja sledeća poseta DM-u će se sigurno završiti kupovinom ovog skidača za lak, oduševljena sam idejom. 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Sonja

    Zainteresovala si me za Alverde buter i pistace 🙂
    Moracu da probam 🙂

    Poslednje sam od Balee kupila piling za telo sa jabukom i cimetom, i uopste nije los. Dosta je nezan i lepo mirise. 🙂

    Reply
  5. Avatar
    LipstickBewitched

    Nisam znala da uopšte postoji ova Balea Aqua “sheet” maska, obožavam takve maske i obožavam Aqua liniju, moraću je probati.
    Mlijeko za kosu s mangom imam i volim 🙂
    A posljednje sam kupila Balea maslac za tijelo s dodatkom Shea maslaca, predivan je.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Da, maska je super kao sve u Aqua liniji (bar od onoga što sam probala). Pogledaću taj Shea obavezno 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Makeup and OTHER

    Volim, kao i većina, Balein losion za tijelo od pistacija i gel za tuširanje uljni od jabuka <3
    i mlijeko za kosu od Manga je predobro <3
    zainteresirala si me za aqua masku 🙂

    Reply
  7. Avatar
    Anin Avon Kutak

    Vrlo koristan post, hvala 🙂
    Preporučila bih Balea gel za tušiiranje, baš ovaj sa grožđem i pistaćima. Kremaste je teksture, i baš je negujući.
    Koristim i mleko za skidanje šminke, u belom pakovanju, pokazalo se vrlo dobro a džabe je.
    Sapun med i mleko, je ogroman i baš dugo traje. Nisam druge sapunčiće isprobala.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala Ana. 🙂 Baš sam razmišljala da probam i gel, zato što mi se sviđa miris. Tečni sapuni su im super, baš često ih kupujem.

      Reply
  8. Avatar
    Šminka je ljubav

    Au, koja gomila proizvoda, svaka čast za recenziju! Pribeležila sam tu masku za lice, svakako ću je probati po tako niskoj ceni, a želim i losion za ruke sa mirisom borovnica. Pre neki dan sam kupila losion za telo koji miriše na pistaće, ne znam šta mi je uopšte bilo da ga kupim, meni je miris toliko odbojan da nema šanse da ću ga uopšte koristiti.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Većini se sviđa miris losiona sa pistaćima, mada je jako intenzivan, pa mogu da razumem što ti se nije dopao, pogotovo jer je neobičan 🙂

      Reply
  9. Avatar
    Jasmina

    Koristim Balea mast za usne koja je odlicna. Ranije sam ovaj losion sa mirisom borovnice-miris je lep,ali kada mi je tokom zime potrebna dobra nega nije mi se bas nesto pokazao. Planiram da kupim pakovanje za kosu dok ovo potrosim-bas me interesuje kako ce “raditi” na mojoj plavoj kosi 🙂

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Da, losion je zaista samo za osnovnu negu, nije od pomoći za suvu kožu. I mene zanima kakvo će ti biti pakovanje, javi ako se setiš 🙂

      Reply
  10. Avatar
    Mirjana

    Divaan je post! <3 Uvek, ali uvek kada procitam tvoje postove momentalno pravim novi spisak za kupovinu :)))
    Zamolila bih te da pored svakog proizvoda napises cenu makar i okvirnu, puno nam znaci to. Znam da se trudis da uvek stavis, ali nekada kada me bas interesuje neki proizvod razocaram se ako nema cene.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Hvala Mirjana 🙂 Tako i ja pravim spiskove dok čitam druge blogove 🙂 Ubacila sam neke cne koje znam, a neke baš nemam ni ideju kolike su, ali ću saznati i dodati u post ovih dana, a i potrudiću se da ubuduće uvek napišem, makar otprilike 🙂

      Reply
      • Avatar
        Mirjana

        Hvala. 🙂
        Jedva cekam naredni post 🙂
        Pozdrav :))

  11. Avatar
    Pepe le Pew Girl

    Super mi je Baleina krema sa ureom za lice i Aqua kremicu za okoloočno područje taman mi malo smiri crvenilo oko očiju. Često kupujem Baleu i zadovoljna sam. Pročitala sam kod kolegice blogerice da balea ima ulje za kosu,nisam to znala tako da planiram to kupiti. Ali i tvoja lista Balea proizvoda mi je superiška tako da ću sigurno kupiti nešto drugi puta. Mislim da ću odabrati balzam za tuširanje to mi je već duže na listi. 😀

    Reply
    • Avatar
      Mirjana

      Ja koristim to ulje, odlicno je. 🙂 Balea oil repair haarol, braon bocica sa brinetom na slici. Pakovanje je od 100 ml, i kosta 580 dinara. Sa arganom je i odlicno je za rascesljavanje mokre kose, stiti od toplote, takodje cini dlaku nekako punijom i rezultati se odmah vide. Jako dugo traje mama i ja ga koristimo 2 meseca svakodnevno a nismo potrosile ni trecinu. Meni bas odgovara (plavusa sam). Pokazalo mi se bolje i od makadamije i svih slicnih ulja. Preporucujem ga svima 🙂

      Reply
  12. Avatar
    Lara

    Koliko volim tvoje ovakve postove!!!! Cim ugledam, pomislim kako odmah moram uzeti novcanik, papir i olovku! 😀
    Imam ovaj roll-on koji je tako osvezavajuci i divan da mi momentalno popravi raspolozenje. 🙂
    Zelim probati odaaavno Aqua masku, a poslednje sto sam kupila je Balea repair ulje za kosu, cijim sam mirisom odusevljena.

    Reply
  13. Avatar
    Magrit

    Hvala, sjajan post 🙂
    Vec neko vreme koristim losion za ruke, sa mirisom borovnice – drzim ga u kuhinji, i idealan mi je da namazem ruke posle posla u istoj, jer je lagan, te zgodan za leto … a kad zatreba nesto jace, tu je druga krema,
    Od sampona koristim Balea za kovrdzavu kosu… ne primeujem razliku u odnosu na druge sampone, sta znam ,… 🙂
    Zanimljivo mi zvuce ovi uljani losioni, probacu ih 🙂

    Reply
  14. Avatar
    ti -tu

    Ovaj od pistaca bas smrdi,ali onaj od badema prilise fantasticnoooooooooooo

    Reply
  15. » Kozmetika koju nosim na more

    […] njihovo ulje za kosu (bilo mi je najpraktičnije za pakovanje zbog plastične ambalaže), kao i Ebelin skidač laka za nokte u kutijici sa sunđerom i njihove “maramice” za skidanje laka – oba proizvoda su […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.