Nekad davno, dok sam bila (baš) klinka, Dior Poison me je podsećao na elegantne i stroge starije dame. I malo sam, priznajem, od njega zazirala (i to je, priznajem opet, prilično blaga reč). Tako, kad sam se našla na predstavljanju Dior Poison Girl parfema, nisam bila sigurna šta da očekujem – bila sam radoznala, ali i skeptična. Jer nikad nisam razmišljala o Poison-u kao parfemu koji bi mogao da mi se svidi. Nisam mogla da zamislim njegove teške, orijentalne note oko mene. Bar dok nisam odrasla i zavolela upravo takve note, a uz to i dobila priliku da se upoznam sa Poison Girl, varijacijom na temu Poison-a koja je namenjena nešto mlađoj populaciji.

dior-poison-girl -02

U početku sam, dakle, bila uverena da je ovo miris koji mi se neće svideti. Sa kojim ne mogu da imam ništa zajedničko. Koji neću moći da zavolim čak ni kad bih želela – ali prsnuću malo ovde i malo tamo, pomislila sam, pa da vidimo kako će se stvari, to jest miris, razvijati.

I dalje nisam verovala da će od ovoga ispasti nešto dobro, da ne pričamo o sjajnom ili fenomenalnom ili fantastičnom, ali kako su prolazili minuti, pa sati, pa dani, miris je bivao sve lepši, zanimljiviji, izdvajale su se ukusne i slatke note koje su pronalazile put do mog nosa, do senzornih ćelija u njemu i dalje nervnim impulsima sve do veklikog mozga, osećala sam se sve udobnije u Poison Girl ogrtaču. I kao da to nije dovoljno, komplimenti za ovaj miris su stizali sa raznih strana, od bliskih, ali i nekih tamo nebitnih osoba, što je bilo veoma zanimljivo i potpuno neočekivano.

dior-poison-girl -05

Kako ću ubrzo osetiti, ovaj parfem ima sve, ili je bar tako meni tako meni izgledalo: narandža i limun, da vas prevare. Vanila, puder, badem – da vas ušuškaju u topli slatkasti zagrljaj. Dve čarobne ruže, iz Damaska i Grasa, da donesu nagoveštaj ozbiljnog.

Tu je i prepoznatljiva bočica sa oblinama na pravim mestima, ali i crnim ivicama – tek da se ne opustite previše i da ne zaboravite da je tečnost boje lososa samo na prvi pogled pitoma i girly. Jer Poison Girl je mračan, ali razigran i sladak, istovremeno elegantan, prefinjen i zavodljiv. Oštar, a mek. Nepredvidiv.

dior-poison-girl -04

Dior Poison Girl spada u grupu orijentalno-gurmanskih mirisa, sa izraženim slatkim i puderastim notama. U vrhu kompozicije su citrusne note limuna i gorke narandže, u cvetnoj sredini su ruže iz Damaska i iz Grassa kao i cvet narandže, dok se bazne note sastoje od tonke, sandalovine, vanile, badema, heliotropa.

Na mojoj koži je veoma postojan, na odeći se oseća i sutradan, i iako slatkast i ne baš lagan, dobar je i za dnevne prilike, ali mislim da će tek u onim specijalnim doći do izražaja i pokazati pravo lice.

dior-poison-girl -06

Da ne bude sve u superlativu i savršeno, pobrinulo se pakovanje – bočica je po mom ukusu, i dok ona poštuje izvornu zamisao, sjajno nosi ideju i note Poison Girl mirisa, dizajn kutije bi mogao da bude mnogo lepši, možda jednostavnije, prefinjenije… modernije ? 🙂

dior-poison-girl -08

Dior Poison Girl se može kupiti u Sephora i Jasmin parfimerijama, po ceni od oko 8000 rsd za 30ml, 11000 za 50ml i 16000 za bočicu od 100ml Eau de Parfum koncentracije.

dior-poison-girl -07

Da li ste probali Dior Poison Girl?

Koji je vaš omiljeni zimski parfem?

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Natasa Glisic

    Addict – to sam ja, nekako ne znam ali uglavnom tako je, da li što sam ga koristila tako dugo ili nešto drugo, imam i onaj beli poison i tako ih volim!
    Čini mi se da će mi se svideti i ovaj, svidja mi se torbica ova lakovana ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.