Pre nekoliko dana sam imala priliku da treći put prisustvujem dolasku u Beograd Karima Sattara, internacionalnog make-up artista i ambasadora Dr. Hauschka kozmetike.

Prošli put kada je bio u Beogradu, imala sam čast da budem model za šminkanje prirodnom Dr Hauschka šminkom, i to za veče – bilo je to sjajno iskustvo – tamni smokey eye, dosta maskare, crne olovke, i sve je to mnogo lepo izgledalo, a ujedno i ostalo netaknuto do kraja večeri koje je uključivalo još jedan događaj. Plus, Karim kao osoba je izuzetno zanimljiv, šarmantan, prijatan, prirodan, uvek nasmejan i prepun pozitivne energije kojom zrači, tako da sam se radovala što će ponovo biti gost Dr Hauschka Srbija kozmetike.

Priprema lica za šminkanje

Uz osnove nege kože pre šminkanja, kao što su preporuke koje kreme iz široke ponude Dr Hauschka kozmetike upotrebiti za koje stanje kože (ne tip, jer ovaj brend kozmetiku preporučuje prema stanju kože), kao univerzalni savet naveo je poznati Dr Hauschka tonik za lice, koji pored toga što dolazi u praktičnom pakovanju s prskalicom, može da se koristi pre, za vreme, kao i nakon šminkanja da fiksira i uobliči kompletan makeup ili ga osveži tokom dana.

Upoznali smo se i sa nekim novitetima u liniji za negu kože, poput dvofaznog skidača šminke sa očiju koji uklanja čak i vodootpornu šminku, ili tonirane kreme za suvu kožu, posebno pogodnu za dame sa zrelijom kožom koje je mogu koristiti umesto pudera.

Tips & Tricks

Pokazao nam je razne trikove i kad je u pitanju dnevna šminka, ali i večernja.

Takođe, videli smo i kako treba da izgleda šminka za zreliju kožu – bez gomile pudera u prahu koji bi je isušili i učinili starijom, sa dobrom podlogom, malo tonirane kreme, rumenilom koje osim na obraze ide i ispod obrva u minimalnoj količini, kao i bez crne maskare na donjim trepavicama – Karim tvrdi da ona dodaje godine, dok neka svetlija boja maskare poput braon ili ljubičaste nije loše rešenje.

Još saveta je Karim podelio s nama, poput onog o tome kako pažljivo odabrati boju pudera i uklopiti je sa bojom vrata i dekoltea, kako greške u šminkanju ispraviti šminkom (ne brisati, već naneti malo pudera/korektora na štapić za uši i naneti na mesto gde smo pogrešili). Zatim, ne koristiti za šminkanje očiju iste boje koje su i oči jer je zanimljivije uokviriti ih kontrastnom bojom, na primer tamno braon bojom plave, ljubičastom zelene oči i slično. Još mnogo toga nam je Karim ispričao i verujem da će mi dobro doći dok budemo eksperimentisala sa šminkom.

Dr Hauschka šminka

Dr Hauschka dekorativna kozmetika nema ogroman asortiman proizvoda poput brendova koji proizvode konvencionalnu šminku, ali je zato svaki napravljen od pažljivo odabranih, organskih, sertifikovanih sastojaka među kojima su često i neke potpuno neočekivane biljke 🙂 Dakle, ekstrakte biljaka sadrže njihovi puderi, ali i senke, ruževi, rumenila, puder u prahu…. 

 

Što se novosti tiče kad je Dr Hauschka šminka u pitanju, oni su pre par godina promenili ambalažu, reformulisali i obnovili npr. liniju ruževa koja sad broji 18 nijansi podeljenih u 6 boja (svaka ima svetliju, srednju i tamniju nijansu), 6 nijansa laganog Sheer Lipstick karmina i 6 nijansi sjaja za usne. Tu su i maskare u smedjoj i ljubičastoj boji, a Karim nam je skrenuo pažnju i na providan gel za trepavice i obrve koji mogu da koriste i muškarci za sredjivanje brade.

U okviru linije Dr Hauschka šminke ima mnogo multifunkcionalnih proizvoda, i Karim je uvek za to da pomoću što manje proizvoda kreiramo makeup look. Na primer, u paleti nema hajlajtera i proizvoda za konturisanje, ali se njihov efekat može postići nanošenjem ili mešanjem drugih proizvoda, kako dekorativnih, tako i preparativnih. Isto važi i za senke, koje se mogu nanositi vlažne i suve, rumenila, olovke i ajlajnere… sve se može miksovati i treba da pustimo mašti na volju i dobro se zabavimo, u tome je čar šminke! 🙂

Na kraju naglašava, a ja se potpuno slažem, da je pravilo da nema pravila: šta vam se dopada, šta vam lepo stoji, sa kakvom šminkom se najlepše osećate, tako se i šminkajte 🙂

Nadamo se da će Karim ponovo nekad biti gost u Beogradu 🙂

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.