Danas vam pišem o mojim trenutnim favoritima kad je nega tela u pitanju. Leto je vreme kada volim lagane i brzoupijajuće teksture citrusniih i voćkasto-osvežavajućih nota, ali jesen…. jesen je već druga priča. Uz požutelo lišće koje šuška pod nogama, hladnjikave večeri i miris pečenog kestenja (i koji kesten što te odvali po glavi ako nemaš sreće kao ja), volim neke toplije, mekše, ušuškanije mirise, i malo jaču, bogatiju, hidratantniju negu.

Sephora Collection – nova linija za negu tela

Sephora je ove jeseni reformulisala i vizuelno izmenila svoju liniju za negu tela. I ranije sam volela proizvode iz te linije, ali moram priznati da ovi novi lepše izgledaju, dok su teksture i mirisi jednako lepi.

Gel za tuširanje (Morning Zest) je upakovan u zanimljivu i vrlo originalnu ambalažu, ovaj koji imam miriše citrusno i sveže, i zaista je pravi saveznik za jutarnje razbuđivanje.

Piling od vanile (Beach Vibes) je čaroban, posebno meni jer sam veliki ljubitelj mirisa vanile u svemu, bilo da se jede ili maže na telo, tako da možda i nisam objektivna 🙂 Sviđa mi se i tekstura, fino je gust i ima dovoljno piling čestica koje nisu previše grube a lepo rade posao. A miris… ok, rekla sam već za miris. 

Losion za telo (Pillow Battle) je najlepše upakovan. Miriše na sveže, čisto, opuštajuće, idealan je za pred spavanje. još idealnije za mene je što je izuzetno lagan – možda nije dovoljan za nekog sa suvom kožom, ali za mene sa normalnom je savršen, mleka za telo koristim samo ako se vrrrlo brzo upijaju 🙂

Weleda gel za tuširanje pasji trn

Ovo je stari favorit, pominjala sam ga na blogu već mnogo puta, ali i dalje se radujem kad ga vidim u kupatilu 🙂 Kremast je i fin, lepo neguje, i ostavlja zanosan citrusni miris. Kod nas je to porodični gel za kupanje, koristimo ga baš svi.

Caudalie The des Vignes Dry Oil

Linija The des Vignes od jednog od mojih omiljenih francuskih brendova Caudalie, nosi note belog mošusa, đumbira, nerolija, grožđa, cveta narandže, a od skoro je proširena sa mlekom za telo i multifunkcionalnim suvim uljem za negu tela i kose. Osim divnog mirisa, suvo ulje sadrži ulja susama, koštica grožđa, arganovo ulje, šea buter, i naravno, polifenole. Nije previše gusto ni masno, lako se razmazuje i prilično brzo upija, a istovremeno divno neguje kožu. Ako volite ovaj miris, ulje ćete obožavati, a ako ne znate koji je to miris, mislim da ima testera u apotekama i Lili drogerijama, pa pomirišite, nećete se razočarati 🙂

Avon Justine Tissue Oil 

Ulje protiv strija, ožiljaka, fleka, sa vitaminom C, o kome sam pisala baš u prošlom postu. Koristim ga tek par nedelja, ali sam vrlo zadovoljna, a moje prve utiske možete pogledati ovde.

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Oil

Slabo se piše i priča kod nas o ovom brendu, i mislim da je šteta, jer njihova poznata linija “Eight Hour” zaista ima nekoliko proizvoda vrednih pažnje. Mislim da sam davno na blogu pisala o balzamu za usne, sigurno i o originalnoj 8 Hour kremi koja može da se koristi na mnogo načina (jedna je od onih multifunkcionalnih krema što može da se nanese svuda gde je koža suva), a danas vam predstavljam suvo ulje iz ove linije koje je takođe multifunkcionalno. Može se koristiti za negu tela (i najbolje funkcioniše kada vam je koža vlažna, tako se najbolje upije), za negu kose (za suve krajeve npr.), za zanoktice, ruke, stopala… bezbroj upotreba ima. Za razliku od drugih ulja ovog tipa koja sam koristila, Eight Hour Miracle Oil ima lep, ali vrlo diskretan miris, koji nije napadan i daje samo notu čistog i svežeg. Među sastojcima su maslinovo, ulje avokada, koštica grožđa, ekstrakti ruzmarina i djumbira, vitamin E i tsubaki ulje koje deluje kao štit od zagađenja.

Čime se vi tuširate, kupate i mackate ovih dana? Čekam vaše predloge! 🙂

Još postova koji se tiču nege tela, možete pogledati OVDE 🙂

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.