Justine Tissue Oil nije prvo, a verovatno ni poslednje ulje namenjeno borbi protiv ožiljaka, strija i fleka koje će se naći u prodaji. Ali je prvo koje nam donosi Avon Srbija, i to ga donosi preko sedam gora i sedam mora – čak iz daleke Južnoafričke Republike. U Africi je veoma popularno – Justine Tissue Oil je tamo najprodavaniji i najpoznatiji proizvod ove vrste koji je prisutan u svakom domu i koriste ga svi članovi porodice, a osim klasične formule pogodne za negu lica, tela i kose – jer da, ovo ulje je multifunkcionalno – tamo je u ponudi čitava paleta proizvoda iz ove linije, poput putera za telo, ulja za kupanje, maske za kosu… A meni je zanimljiva i činjenica da je ovaj proizvod nastao pre više od četrdeset godina, to jest da je samo godinu dana stariji od mene 🙂

Avon Justine Tissue Oil protiv strija i ožiljaka

Proizvođač tvrdi da upotreba Justine Tissue Oil prve rezultate pokazuje već posle 14, a nešto značajnije posle 28 dana. Iz Avona su me zamolili da to proverim, i zato vas u nastavku čekaju moje beleške tokom prve dve nedelje druženja sa ovom slatkom zaobljenom bočicom i njenim mirišljavim sadržajem.

Dan 1.

Danas mi je stiglo novo ulje iz Avona koje bi trebalo da testiram. Ali, ali… u kutiji je još nešto: nove maske za lice, novi parfem, kuglice za lice koje svi hvale a ja još uvek nekim čudom nisam probala, novi ruževi…. baš se radujem isprobavanju 🙂 

Otvaram kutiju u kojoj je ulje: pakovanje je kvalitetno, ambalaža je staklena sa pumpicom, što je super-zgodno za korišćenje i odmah mu upisujem jedan plusić. Ostavljam ga za uveče, a ja se bacam na listanje Avon kataloga koji će se pojaviti sredinom oktobra, i uz kafu gledam šta je sve u ponudi.

Ulje deluje prilično gusto u bočici, što se potvrđuje i kad ga istisnem – brinem da li će biti previše masno, jer ne volim kad moram dugo da čekam da se preparat upije. 

Miriše divno, ali ne znam na šta tačno 🙂 Miris je intenzivan, ali se nije zadržao dugo na koži, i nije napadan. Ulje je zlatno-žućkaste boje, i kao i svako ulje, lako se razmazuje. Nanela sam ga na stomak i grudi, delove gde imam najviše strija. One baš i nisu nove, u stvari stare su mnogo godina, pa nisam sigurna da ću moći nešto da uradim da ih bar malo ublažim… ali ništa me ne košta da probam.

Avon Justine Tissue Oil protiv strija i ožiljaka

Dan 3.

Juče i danas sam opet nanela ulje na delove kože na kojima imam strije. To radim obično uveče, nakon tuširanja, i trudim se da to bude dok je koža još vlažna, jer se tako bolje upije. Ulje lepo utrljam u kožu, i ostatak namažem na zanoktice, za koje verujem da će mi na ovome biti zahvalne 🙂

Razmišljam da li da nanesem ulje i na lice, pa odlučujem da ipak sačekam. Pogledala sam sastav čim sam ga otpakovala, i videla da među finim sastojcima, poput ulja slatkog badema, ulja susama, vitamina C i vitamina E, postoji i mineralno ulje. Jasno mi je da je tu da pomogne – da napravi zaštitni sloj na koži kako bi vlagu zadržalo unutra i sprečilo isušivanje, skoro ga uvek ima u preparatima koji su namenjeni suvoj koži i u sličnim uljima koja sam ranije koristila, i nije mi smetao, međutim, imam masnu kožu i odlučujem da još malo razmislim o nanošenju na lice 🙂 

Dan 7.

I dalje svake večeri nanosim ulje na mesta gde imam strije, ali sam počela da ga mažem i na neka mesta na rukama gde imam ružne ožiljke od rerne 🙂 Da, ja sam ta koja se bar jednom mesečno opeče ili iseče dok nešto pravi u kuhinji! Fotografisala sam ta mesta (ne rernu, već ožiljke) kako bih mogla da uporedim sa situacijom na kraju ovog probnog perioda od 4 nedelje. 

Takođe, odlučila sam i da probam ovo ulje na nekim mestima na licu: tamo gde imam flekice od bubuljica već nedeljama unazad, i na obrazu gde imam malo veću hormonsku fleku. 

Dan 10.

Sve je pod kontrolom 🙂 Dani teku, uveče nanosim Justine Tissue Oil na delove sa strijama (grudi, stomak), na ožiljke koje imam na rukama, i na flekice na licu – plus, malo ulja nanesem i oko nosa i na obraze, jer su mi ti delovi pomalo suvi, zbog preparata sa retinolom koji ovih dana mažem na lice. Pored toga, jednu pumpicu rasporedim na zanoktice (ovo mi je postao obavezan ritual pred spavanje!), a jednu i na laktove, gde mi je koža skoro uvek suva. Malo sam stavila i na kosu, tj. na moje večito suve krajeve, i sad skoro da mogu da kažem da se kupam u ovom ulju 🙂

Dan 14.

I dalje koristim Justine ulje na istim mestima. Za ove dve nedelje, još nisam primetila neku veliku razliku na samim strijama, ali je koža na tim mestima mnogo nežnija i elastičnija nego pre. I naravno, nahranjena, jer ovo ulje je stvarno guste i bogate tekture. To što ga nanesem na vlažnu kožu pomaže da se lakše razmaže, pa se i manje troši. 

Na licu su, međutim, promene vidljive: fleke od bubuljica na bradi koje vučem već nedeljama, baš su vidno izbledele, i nadam se da će im za par dana doći kraj 🙂 Baš se radujem tome. I fleka na obrazu mi je svetlija, pretpostavljam da taj efekat posvetljivanja potiče od vitamina C, koji inače obožavam kao sastojak i koji mi se pokazao kao veoma efikasan. 

Još uvek se nisam odvažila da ulje nanesem poput kreme, na celo lice, jer imam masnu t-zonu i uvek se plašim da ne bude još masnija, tako da ću se verovatno zadržati na ovim malim količinama na licu. Međutim, mislim da bi za one koji imaju suvu kožu ovo ulje bilo pun pogodak!

Avon Justine Tissue Oil protiv strija i ožiljaka

To su moji utisci posle dve nedelje korišćenja Justine Tissue Oil, koje će biti dostupno u Avon brošuri koja važi od 18.10.2018.

Meni ostaju još dve nedelje da se uverim u njegovu efikasnost – za sada sam vrlo zadovoljna. Pratiću dalja dešavanja na mojoj koži, pisaću i slikaću vam, tako da vas očekuje još jedan ovakav post nakon ukupno mesec dana testiranja Justine Tissue Oil! 🙂

Kako vam se čini ovo ulje? Da li biste ga probali? Čime vi tretirate ožilje, fleke i strije?

Još postova o Avon proizvodima možete pogledati ovde.

*Post u saradnji sa Avon Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.