.

Hm, vrlo čudno ime… mislim, Glowla? Meni zvuči kao neka baka. A u stvari je paleta koju je Benefit osmislio i napravio u okviru ovogodišnje novogodišnje kolekcije.

I koja, prema njihovim rečima, sadrži sve što je jednoj mladoj dami potrebno da bi mogla da zablista u punom sjaju. Ali onom prirodnom. Nešto kao no makeup makeup.

Unutra se nalaze sledeće stvarčice:

.

  • CORALista, poznato Benefit-ovo koralno -roze rumenilo, 3.0 g
  • high beam,  luminescentni (šta god to značilo) sjaj za lice (hajlajter, ukratko), 2.5 mL
  • moon beam iridescentni (ovo počinje da mi se dopada) sjaj za lice, 2.5 mL
  • paleta sa 5 senki za oči, 5.0 g
  • BADgal lash maskara 4.0 g
  • Sjaj za usne life on the A list 5.0 mL
  • aplikator/četka za rumenilo
  • aplikator (četkica sa jedne i kosa četkica sa druge strane)

a sadrži takođe i uputstvo, korak po korak, koje vas ako sledite pažljivo i ne skrećete sa puta, može učiniti da  izgledate baš kao gospoDŽa Glowla, glamurozno i nadmeno:

što se meni u principu dopada. U stvari, vrlo sam zadovoljna na ovaj način uloženim novcem (khm). Dopada mi se jer ima dosta proizvoda, količine su relativno male a opet dovoljne da se svaki od njih lepo isproba i iznosi pre nego što se, eventualno, odlučite da istresete između 3 i 4 hiljade dinara na Benefit hajlajtere, rumenilo, sjaj ili maskaru, koliko koštaju pojedinačno.

.

.

Koralista je mnogo lepo rumenilo, koje kad sam probala na prstu/ruci nije delovalo dovoljno pigmentisano, pa me je veoma iznenadilo kad sam ga kod kuće nanela četkicom, i mogu da kažem da je boja baš prava mera koralnih i roze tonova (barem za moj ten), zdravog i diskretnog zlatastog odsjaja i pigmentacije. Nije previše postojano, ali opet, koje rumenilo jeste? Mislm da je 4-5 sati koliko ovo stoji na mom licu sasvim dovoljno da svi primete da danas baš nešto posebno blistam pre nego što izbledi (i to ravnomerno!).

.

.

.

Senke su mnogo lepe- svetlih i neutralnih smeđih nijansi, mekane, svilenkaste teksture, sa odmerenom količinom sjaja, i mislim da bi lepo pristajale svakom tenu. Najlepša je bela – Passion Pearl, ona je zaista specijalna jer se presijava na zlatno, sledeće dve su svetlije i tamnije breskvaste nijanse, dok su poslednje dve bronzano braon. Dugotrajne su, lake za nanošenje i kombinovanje, baš, baš lepe.

.

.

.

High Beam je fenomenalan highlighter! Plašila sam se kako će pristajati mom toplom podtonu i malo proširenim porama jer je neke rozikaste nijanse koja se presijava, ali sam ovom stvarčicom stvarno oduševljena! Potrebno ga je naneti sasvim malo četkicom, utapkati prstima, i voila! Ja ga stavljam na jagodice, ispod obrva i sa strane nosa, i to tako lepo i dikretno osveži lice da ga zaista od srca preporučujem. Sigurno ću ga kupiti u regularnoj veličini kad se potroši, eto toliko mi se sviđa.

Moon Beam je na mojoj koži prilično nevidljiv. Devojkama sa svetlijim tenom bi verovatno više odgovarao. Ne mogu da kažem da se ne sija, ali dosta neupadljivije i diskretnije, što opet nije loše, jer ima nas raznih i razne stvari volimo.

.

.

Maskara je jedina stvar iz ovog kompleta kojom nisam oduševljena. Ima ogromnu četkicu (četketinu?) kojom je vrlo lako ubosti se u oko čak i nama koji smo iskusni sa svim tim ogromnim četkama koje su u trendu poslednjih sezona, daje neki osrednji volumen, suva je, ne preslikava se na kapak…  ali nije ni nešto posebno. Osrednja maskara od koje sam očekivala mnogo više. Razočarana.

.

.

Sjaj za usne je nude rozikaste nijanse, dosta postojan (5-6 sati), nije lepljiv, lepo neguje usne….. on je jedini u standardnoj veličini u ovoj paleti, sve ostalo su mini varijante, veoma sam zadovoljna i bojom i kvalitetom a kako izgleda pogledajte sami:

.

..

Aplikatori / četkice koji dolaze sa paletom su standardno polu-upotrebljivi, što bi značilo da mogu da se iskoriste i za senke i za rumenilo jer su boje u paleti nežne i sa njima je zaista lako raditi, i ne zahtevaju neki specijalan alat.  Pakovanje je kartonsko, ali lepo i kvalitetno, pa ne verujem da se može lako pohabati. Ovaj deo sa pregradama nije zalepljen već ga je moguće skloniti, tako da kad potrošite ove stvarčice iz kompleta kutiju možete koristiti za nešto drugo.

Ovaj i još neke komplete/palete iz novogodišnje kolekcije Benefit i još nekih kozmetičkih kuća (u sledećem broju više o tome!) možete naći u Sephora parfimerijama u Beogradu (Ušće + Delta City), gde mi se 3500 dinara za ovu paletu učinilo kao sasvim fer cena, što se ispostavilo kao tačno. Mogu slobodno svima da preporučim, jer mislim da  ovako nešto pa još upakovano ovako simpatično nemamo često prilike da vidimo u našim parfimerijama. Preporučujem!

.

.

Još fotografija možete pogledati u galeriji:

.

[galleryview=id:2;]

.

.

Komentari

comments

6 Responses

  1. Avatar
    Maybe

    neki dan sma ju gledala (i ostale njihove palete) no kako još u shopping zabrani samo sam ju milo pogledala i ostavila na polici!

    Reply
  2. Avatar
    hermetic

    interesantno izgleda ali boje senki su malo dosadne/nisu bas po mom ukusu. Jos nisam nasla paletu koja bi mi skroz odgovarala, radje sve kupujem pojedinacno.
    Super ti je blog 🙂

    Reply
  3. Avatar
    VAK

    Svaka čast za blog! Jeste sa velikim zakašnjenjem (pošto vidim da je pisano 2010 i da je verovatno paleta potrošena i potencijalno istisnuta iz sećanja novitetima), samo htedoh da kažem da je naziv “Her name was Glowla” reminiscencija na kultnu pesmu Berija Maniloua (Barry Manilow) – Kopakabana, čiji je prvi stih “Her name was Lola”. Pesma je sižejna i mislim da čitava ekstralingvistička informacija utiče na doživljaj ove palete. Znam da je to slučaj sa mnom, koja patim od sentimentalne vrednosti koju čitam u svemu… Da ne davim: svaka pohvala za postove, detaljni su i od velike pomoći!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.