Ok, nisam tinejdžerka već jedno 15 godina, ali nisam mogla da ne kupim jer dok sam bila jedna od njih ovoga nije bilo!

I još, kupila sam je za samo 1200 dinara! A koštala je duplo toliko kad se pojavila!

I to nije sve. Ova paleta, naime, i svetli! Sija! Ima lampice. Šest komada. Mogu da se šminkam u potpunom mraku! (u teoriji)

Pa onda, ova paleta ima i priču, da je tako nazovemo. Pravi ljubavni vikend pasus. Možete da je pročitate u trenucima dokolice, na nekom kratkom, vrlo kratkom letovanju na primer:

 

.

Uvek sam se divila ovim pričicama koje prate neki komad šminke a nemaju nikakvu poentu, koje služe da popune prazninu kako bi pakovanje izgledalo što šarenije i sadržajnije. Trebalo bi da vas, valjda, namame da kupite, a ja baš i nisam sigurna da bih ovo pazarila da sam se prethodno uputila u bljuta tajne koje stoje iza ove paletice.

.

Dalje, neko će mi reći da ovo nije šminka za džangrizave babe već za devojčice, a ja ću se praviti da nisam čula. Jer ipak negde u dubini duše, negde duboko, duboko, duboko unutra u mračnim pećinama podsvesti, ja volim roze. And all things girly.

Manjim delom zato i volim Too Faced stvarčice. Sve je šareno, slatko i lepršavo. A većim delom volim njihov kvalitet. Jer sve što sam do sada probala (senke i bronzeri uglavnom) je bilo odlično, pa tako ni ova paleta nije izuzetak. Senke su svilenkaste, mekane i fine. Ne mrve se, odlično su pigmentisane, lepo i lako se nanose a još bolje blenduju. Isto važi i za rumenilo kao i za bronzer, dok su sjajevi osrednji.

Na prvoj slici su boje malo čudne, ali otprilike izgleda ovako:.

.

….. a kad se upale reflektori…..

..

Nije baš da nešto osvetljavaju, i svetle onako bolesno plavičasto, i bespotrebno su tu, ali tu su, i ja više neću prigovarati. A mogu i da se ugase ako smetaju.

U paleti se nalaze četiri senke:

.

Rumenilo i bronzer u dve boje:.

.

I dva sjaja za usne:

.

.

… koje sam jednom probala i već su se umusavili.

Levi sjaj je skroz providan kad se nanese, sa nekim nevidljivim sitnim šljokicama. Drugi je rozikasto bež. Oba sjaja nisu nešto naročito postojana, lepljiva su, tako da nisam oduševljena, za razliku od rumenila breskvaste/koralne boje sa diskretnim zlatastim sjajem, i bronzera (jedan je sa više, jedan sa manje zlatnog odsjaja) koji su dobro pigmentisani i postojani.

.

.

.

.

.

Sve u svemu, nisam oduševljena ovom paletom iz prostog razloga što mi je nekako siromašna, samo 4 senke iako neutralnih boja ne daju više od 2-3 opcije za kombinovanje, a druga stvar koja mi smeta i koju bih rado izbacila su dva za mene relativno neupotrebljiva sjaja (dobro, i lampice). Paleta je ok veličine i kompaktna pa nije loša za poneti je u tašni, ali zaista mislim da nije ništa specijalno. Korektna je za cenu za koju sam je kupila, ali ništa više od toga. Ako je neko baš poželi, ima ih još u Sefori.

.

Komentari

comments

3 Responses

 1. Avatar
  Biba

  Aaaa, meni pa je noro dobra! Embalaža je itak nekaj posebnega, pa tudi barve so všeč 😀

  Škoda, da pri nas nimamo NIČ od tega…

  Reply
 2. Avatar
  Ivona

  Samo da kažem da ti je blog odličan!

  Imaš lep stil pisanja i drago mi je što imamo kvalitetan beauty blog i na srpskom

  Redovno pratim 😉

  Ivona

  Reply
  • Makeup&more
   Makeup&more

   Hvala ti puuuno!
   Stvarno mi mnogo znace komentari – zaista mi znaci kad znam da neko cita ovo sto pisem. I da nekog zanima to sto pisem. I da je nekom mozda korisno. I tako 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.