Gel Shine je nova linija lakova za nokte koja nam stiže iz Max Factor-a, i to skoro 90 godina nakon što je istoimeni gospodin (Max Factor, ne Gel Shine 🙂 ) izumeo Supreme Nail Polish. Bio je to puder bež boje koji se posipao na nokte i polirao da bi istakao ružičastu boju i pružio sjaj, a uz njega je kasnije došao i lak tečne formule i bele boje koji bi se nanosio na vrhove – nešto što podseća na danas popularni francuski manikir.

mfgel-02

Kod nas je dostupna paleta od šest klasičnih nijansi koje je odabrala kreativna direktorka Max Factora, Pat McGrath, u čast proslave 100 godina ove kozmetičke kuće, tako da predstavljaju moderne verzije klasičnih boja koje su definisale svet šminke kroz decenije.

Kao i do sada u postovima o lakovima, Jasmina nam je pozajmila svoje nokte kako bismo vam dočarala ove lepe, elegantne nijanse:

mfgel-01

mfgel-07 poppy

Tako nam je iz pedesetih stigla Patent Poppy, za moderan pin-up stil. Treperava, glasna crvena sa nagoveštajem narandžaste je moj omiljeni lak iz ove kolekcije. Prelepo izgleda na noktima i podiže svaku, pa i najjednostavniju odevnu kombinaciju, a idealan je za leto.

mfgel-06

Jarke boje osamdesetih predstavljaju dve nijanse: jedna od njih je Twinkling Pink. Uz prigušenije roze tonove, ova ciklama nijansa  je živahna ali elegantna verzija boje iz perioda koji predstavlja.

mfgel-04

Osamdesetih je neonska narandžasta boja bila je jednako popularna, a Vivid Vermillion je njena svedenija varijanta, prilagođena i klasičnim prilikama.

mfgel-05 berry1

Nijanse bordo boje, koje su obeležile devedesete, predstavljaju tri lepe tamno crvene, među kojima je Sparkling Berry.

mfgel-08

Radiant Ruby je univerzalna i elegantna zagasito crvena, koja će lepo stajati svakoj boji tena.

mfgel-091

I na kraju Sheen Merlot – savršena bordo, na noktma veoma tamna, sa sitnim šimerom koji je čini jedinstvenom i misterioznom.

Max Factor Gel Shine lakovi imaju klasičnu četkicu, ne široku, ali je pljosnata i njom se lak prilično lako nanosi. Tekstura je puna i kremasta, veoma pigmentovana, pa se sve nijanse se mogu naneti i u samo jednom sloju (na fotografijama su dva). Brzina sušenja je srednja, boje imaju izuzetno visok sjaj (na fotografijama su bez nadlaka), a postojanost na noktima je odlična.

Cena ovih lakova je 929 dinara, sadrže 11ml, a mogu se kupiti u drogerijama (DM, Lilly) i Jasmin parfimerijama.

 

*PR uzorak. Više informacija ovde.

4 Responses

  1. Avatar
    Marina Sweet About Me

    Svi su baš divni, nosila bih sve nijanse osim narančastog, to nekako nije po mom ukusu. Kao i uvijek, slike su ti divne 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Tijana sjz

    Predivne boje, imam jedan mali MF lakić koji sam dobila i mogu reći da je savršen 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.