Chanel Taboo me je zainteresovao još kad se pojavio, proleća prošle godine. Nemam običaj da kupujem skuplje lakove ako ne mislim da je boja specijalna,  a ovu sam odmah primetila: bogata tamno ljubičasta nijansa sa raznobojnim česticama koje daju odsjaj crvene, plavičaste i bakarne boje, širom interneta je nazivana galaksijom u bočici sa dobrim razlogom.

cht1

cht4

Baš onakav kakva mu je i cena – luksuzna, Chanel Taboo ima odličnu formulu, savršeno prekriva nokat u dva sloja, veoma je zanimljive,  nesvakidašnje i elegantne nijanse i izuzetno je pigmentovan. Postojanost mu je solidna, dok bi mogao i brže da se suši, ali sa lakom za brzo sušenje kao završnim slojem koji mu doda još malo sjaja i učini da zablista, to ne mogu da računam kao pravu zamerku.

taboo-02

Zamerku imam jedino na cenu (nešto ispod 3000 dinara), pa vam danas donosim poređenje ovog laka sa jednim mnogo povoljnijim, iz Kiko kolekcije, u broju 497 sa imenom Pearly Indian Violet.

Kiko je italijanska kozmetika koja je dostupna širom Evrope, iako još uvek ne kod nas, ali se njihovi proizvodi i iz Srbije mogu naručiti online, s tim što poštarina ukoliko naručujete robu u vrednosti ispod 50 eura, iznosi 10,90 eura. Lakovi su 3.90 eura što je sasvim pristojno obzirom na njihov solidan kvalitet, pa ako se nađete negde u inostranstvu, bacite pogled na ponudu u njihovim radnjama, jer osim ogromnog izbora šminke imaju i jako veliki izbor lakova.

Kiko 497 u bočici ne izgleda potpuno isto kao i Taboo, deluje mrvicu svetliji i malo više vuče na crvenkasto-bakarnu nijansu, ali su na noktima identični. Jasmina čije sam nokte slikala za ovo poređenje ih je nosila sledećih nedelju dana, i oba su u isto vreme počela da se skidaju sa ivice nokta, što govori da su jednaki što se postojanosti na noktima tiče, a i formula mi deluje potpuno isto.

Boja oba laka, kao i te sitne čestice koje ih čine tako posebnim, malo više dolaze do izražaja na dnevnom svetlu, dok unutra deluju tamnije, ali jednako neobično i elegantno.

Na fotografijama ispod, naneti su naizmenično, počevši od Kiko laka na malom prstu. Kao i na slikama, razlika je veoma teško uočljiva (ili je uopšte nema) i u prirodi.

taboo-08

taboo-05 taboo-06 taboo-07 taboo-08 taboo-09 taboo-10

 Da li se i vama sviđa ova ljubičasta Taboo boja? 

Komentari

comments

19 Responses

 1. Avatar
  Vesna

  Da budem stvarno iskrena,ne znam koliko bih novca trebalo da imam pa da lak za nokte platim 3000 dinara.Sa druge strane,savrseno razumem tu iracionalnu želju za kupovinom nečega što je bezobrazno skupo,ali u mom slučaju to je nešto što stavljam na lice – dobra krema,puder… Tako da što se mene tiče,Kiko je savršen :).

  Reply
 2. Avatar
  Tijana

  Kao vlasnica oba, mogu da potvrdim da su 99% duplikati. 🙂

  Chanel je bio prvi, ali je Kiko sjajan i pristupačan brend, tako da je #497 sigurno vredan pažnje.

  Reply
 3. Avatar
  Chic State Of Mind

  Obožavam ovu nijansu laka za nokte! Trenutno na noktima imam Avon Gel Finish u nijansi Perfectly Plum. Također, zaljubljena sam i u OPI Every Month Is Oktoberfest 😀

  Martina

  Reply
 4. Avatar
  Nina

  Savrseno! Ne vidim neku razliku izmedju ova dva laka, a i da vidim verovatno bih zazmurila zarad razlike u ceni 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.