Otkad znam za sebe, kad mi neko pomene kozmetički tretman malo se štrecnem.

Nisam imala neko posebno loše iskustvo, ali i pored toga mi sledeće stvari prvo prođu kroz misli: čekaonica puna trač časopisa i komentari na najnoviji autfit Jelene Karleuše, previše glasnih žena na premalom prostoru, kozmetičarka od koje saznajem detalje njenog jučerašnjeg ručka, a da ne pominjem bolna maltretiranja nepostojećih bubuljica i ne-baš-reprezentativno crveno lice dva dana nakon tretmana. Brrrrr.

Ako i vama ovo ne zvuči kao idealno provedeno popodne, ne krivim vas. Ali imam predlog za jedno zaista idealno popodne. Ili veče. Dobro, može i jutro ako ste morning person i volite da srećni, opušteni i pravo sa oblaka ušetate u novi dan. Taj mnogo dobar predlog zove se Olympus, i nalazi se u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. I tako je blizu, a u stvari u nekoj potpuno drugoj dimenziji – tu je, ali nisam znala da postoji 🙂

20141002_182503_Fotor_Collage_Fotor

Club Olympus Fitness Centre & Spa

nije novost u Hyatt Regency hotelu i osim kozmetičkih tretmana koji su glavna tema ovog posta, u ovoj oazi topline, čistoće i relaksacije ćete moći da se oslobodite negativne energije vežbanjem u fitnes centru, opuštanjem u sauni, plivanjem u bazenu ili uživanjem u džakuziju. Mene su posebno oduševile svlačionice u kojima je svaki detalj na mestu, poput mirišljavih i mekanih peškira i bade mantila, opuštajućeg čaja ili peškirića s ledom. To oduševljenje sam morala nekako kreativno da izrazim a kao što možete videti na slikama, izbor je pao na poduži instagramski fotosešn.

20141002_182503_Fotor_Collage2_Fotor

Pevonia

A sada malo o onome što u Olympus Spa centru hotela Hyatt Regency jeste novo: Pevonia. Kozmetika već poznata ljubiteljima, koja se koristi u spa centrima i kozmetičkim salonima širom sveta, najzad je i kod nas. I to u Hajatu. Pa može li bolje? Mislim da ne. Jer ne samo da ovde možete dobiti tretmane lica ili tela, pa čak i one samo za opuštanje i odmaranje npr. očiju, već možete i kupiti Pevonia preparate. Kreme, kremice, gelove, maske, balzame, a posebno narandžasti piling za telo sa omamljujućim mirisom tropskih ostrva…. ok, o tome malo kasnije.

pevonia-65_Fotorpevonia-11_Fotor

pevonia-06_Fotor

I tako, ipak se nisam štrecnula kada su me pitali da li bih probala Pevonia tretman, jer znam da je u pitanju poznata i efikasna kozmetika, ali sa vrlo ozbiljnim pristupom. I reputacijom.

Devojke koje rade Pevonia tretmane su kulturne, fine, profesionalne, uredne i vrlo spretne. Odgovoriće na svako vaše pitanje, a postaviće samo ona neophodna za odabir odgovarajućeg tretmana ili preparata.

Ako mene pitate, to je sve što od sjajne kozmetičarke želim i očekujem. Ni manje ni više.

pevonia-07

A tretman?

Tretman se zove Myoxy Caviar & Pearl. Namenjen je nama koje već zalazimo u godine kada bi negu lica trebalo shvatiti ozbiljnije. Myoxy-Caviar je u stvari ime kompletne linija preparata koji se mogu koristiti i za kućnu negu, a bore se protiv starenja, agresivnih uticaja okoline, slobodnih radikala i naravno, stresa.

pevonia-14

Počinje skidanjem šminke i čišćenjem lica, a nastavlja se nanošenjem seruma iz Myoxy Caviar linije kojim se radi i masaža lica. Ovo mi je možda bio i najlepši deo tretmana- pod veštim Martinim rukama sam uspela potpuno da se opustim i uživam u svakoj sekundi. Znate onaj osećaj kad je nešto tako lepo da ne želite da se završi… pa skoro nikad? E tako nekako.

pevonia-24

pevonia-19

pevonia-15

Posle masaže, na red je stigla i Myoxy Caviar maska – predivan nenametljiv miris i fina tekstura su se lako nadovezali, a posebni preparati za predeo oko očiju, među kojima i revitalizirajući gel sa vitaminom C, su me oborili s nogu. Obično prednost dajem kremama za područje oko oka jer mi je stalno dehidrirano, ali ovaj lagani gel je tako savršeno osvežio osetljivu kožu na tom delu lica, da su rezultati bili vidljivi danima nakon tretmana, što verovatno ima veze i sa sjajnom masažom.

pevonia-50

pevonia-56

Dok sam odmarala (ok, priznajem, tu i tamo pomalo dremala) sa maskom na licu, prepustila sam se masaži i pilingu ruku. A to je deo tretmana u kome me je oduševio još jedan proizvod – u stvari dva – aromatični piling za telo sa ananasom i papajom, i njegov bliži rođak, isti takav piling sa mangom i marakujom. U pitanju su pilinzi sa morskom soli, nežni ali tako gusto napakovani zrncima, plus taj miris… intenzivan i osvežavajući, i vodi direktno, bez presedanja i čekanja na aerodromima u one tople zeleno plavičaste tropske krajeve o kojima sanjam veći deo godine. I ima još: balzami za telo istih mirisa koji se na koži zadržava neverovatno dugo.

pevonia-m-06_Fotor_Fotor

Ovo je jedan od onih tretmana čije efekte vidite odmah, ali traju danima: glatka, fina i blistava koža, elastična i meka na dodir. Podočnjaci (inače nemam često one tamne, ali su skoro svakog jutra prilično naduveni) kojih nije bilo sledećih desetak dana, možda su i najprijatnije iznenađenje.

Mene je ovaj tretman, mogu slobodno da kažem, istopio, što i vama želim, te ukoliko ste u mogućnosti, od srca preporučujem da provedete sat ili dva sa Pevoniom, bilo da želite resetovanje od svakodnevnog stresa ili pripremu za neki važan događaj.

pevonia-63_Fotor

Eto mene opet

a možda ostanem i zauvek 🙂

Šalu na stranu, ovo je bilo divno iskustvo koje bih ponovila bez razmišljanja. Očekivala sam dobro, čak i odlično, ali je ispalo daleko bolje. Od ljubaznog osoblja, preko toplog enterijera, svakog pažljivo odabranog detalja, kvalitetne kozmetike i mirne, tople i prijatne atmosfere kao stvorene za mali izlet daleko od buke velegrada, žamora zagušljivog restorana, zahtevnog šefa ili samo gomile neodložnih poslova.

Znam da zvuči skoro nemoguće, ali nije: uđete na ta vrata i ničeg više nema sem vas.

Baš je tako jednostavno, stvarno.

pevonia-702_Fotor

pevonia-69_Fotor

Više informacija o Pevonia kozmetici možete dobiti na njihovom sajtu, a o tretmanima koji se rade  u Olympus spa centru Hajata možete videti na ovom linku, gde su dostupni opisi i cene, kao i način zakazivanja.

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.