Evo jednog nepredviđenog posta, koji sam morala što pre da napišem samo zato što sam se oduševila ovim senkama koje su na rasprodaji u Sephora parfimerijama jer će uskoro biti zamenjene vrlo sličnim senkama u drugačijem pakovanju i nešto drugačijim nijansama. Za cenu jedne se dobija još jedna na poklon, i ja sam ih kupila jer mi se ponuda učinila primamljivom, svidele su mi se boje, a i nekako sam verovala da se neću razočarati u nešto što je napravio Shiseido.

I zaista nisam. Uzela sam ih u dve nijanse, H4 i H10, i obe su divne. H10 Languid Lagoon je divna svetlucava veoma svetlo plava, H4 Spring Plum je skroz neobična, hladna rozikasto braon koja se presijava na zelenkasto-plavo, vrlo zanimljiva boja koja me podseća na svetliju i neutralniju varijantu senke Label Whore od Too Faced, koju obožavam.

Senke su kremaste, i kada se nanesu kapak su hladne, ali se za nekoliko sekundi setuju i podsećaju na standardne, kompaktne. I pored toga što se brzo setuju, jako se lepo nanose i razmazuju, ne ostavljaju mrlje, fleke, toliko su divne teksture da je pravo uživanje šminkati se njima. Mogu se naneti u tanjem sloju, onda su nežne i  sa jako sitnim i diskretnim šljokicama, a mogu da se nanesu u debljem sloju, ili u više slojeva bez ikakvih problema, i onda su nešto intenzivnije, ali i dalje fine i ne previše sjajne ili intenzivne. Mene oduševljava to što se tako lepo i lako nanose, četkom, prstima, ili sunđerastim aplikatorom i traju bukvalno ceo dan – sa bazom ispod mi traju i po 12 i više sati, bez baze izdrže sigurno 8, možda i više, ali za to vreme se bukvalno ne pomere ni mrvicu, niti izblede, ne uvlače se u linijice na kapcima… skoro pa zapanjujuće.

Spakovane su u male slatke teglice, uz njih dobijate i jedan sunđerasti aplikator koji ima svoju futrolicu i kojim se, za divno čudo, ove senke veoma lepo nanose, imaju po 6 grama, i ne troše se brzo. Cena im je 3100 dinara, što bi mi bilo mnogo za pojedinačnu senku, ali za dva komada mislim da je cena skroz ok, naročito kad se u obzir uzme fantastičan kvalitet, a i to da su ove senke kao stvorene za svakodnevno nanošenje – dovoljno su diskretne za dnevnu varijantu šminke, za posao, školu i slično, a mogu lepo da se nadograde i iskombinuju sa još nekim intenzivnijim za dramatičniji izgled.

Inače, kao što sam već pomenula, ove senkice su na akciji jer će ih zameniti slične takve samo u drugoj ambalaži i drugim nijansama. Ove koje sam ja kupila a i ostale koje su bile u ponudi nisu pri kraju roka trajanja ili slično – na mojima piše da su uvezene 2011 i da traju do 2014, što je super. Od srca preporučujem ove senke jer su me oduševile – idealne su za brzinsko jutarnje šminkanje, a mogu se koristiti i kao baza za senku, traju ceo dan bez da izblede ili se uvuku u linijice na kapku, izgledaju svetlucavo i zanimljivo ali diskretno (na swatch-evima su po 2-3 sloja senki da biste videli pravu boju), i na akciji su sve dok se ne rasprodaju – mnogo razloga da ih preporučim!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I još nešto: za portal BestShopMagic sam napisala tekst o 5 proizvoda koje bi trebalo da imate u vašoj kozmetičkoj torbici, pa ako vas zanima, trknite da ga pročitate 🙂

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

12 Responses

  1. Avatar
    Biba

    Si zdaj spomnila, da imam eno to senčko v zlatem odtenku… Jo moram poiskati 🙂

    Spring Plum mi je fantastična!

    Reply
  2. Avatar
    Tacy

    Mnogo mi se svidja ova Sprimg Plum, bas zanimljiva boja, da na slican fazon kao label whore TF koju obozavam! I pakovanje je bas simpaticno

    Reply
  3. Avatar
    Aurora

    Teglice su preslatke 🙂 Svidja mi se ova Spring Plum nijansa, mada nisam sigurna da bih znala kako da je “nosim”.

    Reply
  4. Avatar
    merima

    predivne su, samo sto bi svako za sebe naravno odabrao boje koje mu najvise odgovaraju. ako traju toliko dugo kako kazes, onda stvarno vrede za tu cenu.izgledaju super.

    Reply
  5. Avatar
    zaklina

    pa sta znam,meni nista spec za tu lovu:) meni to moze da odradi artdeco baza + neka jeftinija senka u toj nijansi.

    Reply
  6. Avatar
    tatjana

    divne su,ja gledala zuckasto zlatnu ,jesi li probala maybelline krem senke,ona taupe je fantasticna,osenci kapak izgleda kao da nemas sminku,moras je imati 😀 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.