Ovo je fiksator prvenstveno namenjen za Artdeco Camouflage cream korektor, i služi kako bi korektor bio vodootporan. Na njihovom sajtu kažu da može da se koristi i za fiksiranje bilo koje vrste podloge, kao i da pomoću ovog fiksatora ruž traje duže . Još kažu da odgovara svim tipovima kože, a naročito kombinovanoj i masnoj. Postoji u dve vrste pakovanja: ovaj koji ja imam je sprinkler, mala valjkasta kutijica sa rupicama na vrhu i poklopcem, a može se kupiti i u standardnoj plastičnoj kutijici kao i svaki drugi puder u prahu.

Nikad nisam koristila njihov Camouflage Cream korektor, ali sam pomislila da možda ne bi bilo loše ovaj fiksator upotrebim za fiksiranje tečnog pudera, naročito sad kada su ove vrućine (ili kada bi trebale da budu). Ispostavilo se da nije loš kao neka vrsta matirajućeg pudera, ali nije ni ništa više od toga, bar za mene, što znači da sam umesto fiksatora mogla da upotrebim skoro pa bilo koji drugi puder u prahu/kamenu.

Dakle, upakovan je u tu plastičnu crnu kutijicu sa rupicama, ima ga 10 grama (čini mi se da je to baš dosta, jer sam mali deo presula u praznu posudicu od nekog starog pudera u prahu, i već mi dosta dugo traje), kutijica je baš nezgodna za korišćenje jer je taj otvor na vrhu malog prečnika, pa se puder mora sipati na ruku ili negde drugde pa onda uzimati četkom, i nigde ne piše lista sastojaka.

Sam puder je izuzetno sitno mleven, bež boje (skoro beo, ali nije) ali kad se razmaže po koži sasvim se stopi sa njom pa se uopšte ne primećuje. Tek kad sam fotografisala videla sam ove sitne sitne sjajne čestice u njemu, ali se one u prirodi uopšte ne primećuju. Znači puder je potpuno mat, ali mi ne pravi lice brašnjavim tako da je sa te strane sasvim dobar.Sa druge strane, nisam primetila da mi išta fiksira a ni da je specijalno postojan. Podloga mi se ponaša isto kao kad stavim bilo koji drugi puder preko.

Sve u svemu, nije ni loš a ni preterano dobar, već nešto između. Nisam se pokajala što sam ga kupila, ali ga ne bih kupila ponovo. Košta oko 700 dinara.

 

artdeco fixing powder 3

artdeco fixing powder 6

artdeco fixing powder 5

.

.

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Princess*Eden

    Ja imam njihov fiksator u spreju i jako sam zadovoljna.. Malo bude čudno na licu kad se tek poprska, jer imaš osjećaj da ti je lice mokro, ali nakon par sekundi je sve super, kapljice se upiju u šminku i ona stoji cijeli dan i noć 🙂

    Reply
  2. Makeup&more
    Makeup&more

    i ja sam htela da kupim taj u spreju, ali još ga kod nas nisam našla. ako neko pročita ovo i zna gde ima u beogradu da se kupi, nek ne bude cicija, nego neka napiše 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.